Wednesday, June 30, 2010

praktikal..praktikal....


4hb memanggil-manggil..
dan Mish mula menggigil-gigil..huhu..uh..poyo...
malas..dan Mish sangat malas..dan terasa sangat2 malas nak g praktikal..
dh malas nak berhadapan ngan ubat..
malas nak hafal dan kira-kira ubat..
pulak tu 6t, kne naik satelit..adess...bosannya...............

dah la kene siapkan assigmen sengal..huh..
keluhan yang amat berat terpaksa Mish lepaskan..Mish memang tak suka yang tu...
bile la silibus nak bubar kan assigmen nih..penat layan ubat pun tak hilang...dah nak kene wat assigmen yang berpage-pages tu...
tp apa nak buat..
apakan daya..
siapala Mish..
hek2..seorang student...

yap..sedar pun diri..

hurmm...4hb stat keje..means..3 hb kene g umah sewa..
tp petang tadi macik Mish kol..

"ah..umah bersepah sket tu..sebab cuna baru je spray anai2 tadi..habis sume barang kena selongkar cz anai2 is everywhere..jadi ah mari awal sket r eh..cuna takut xsempat nak kemas nih.."

gedebommm...

bagaikan satu bom atom Mish mendengarnya...huhu...kenape??kenape ini harus terjadi..huhuuu...cuti ku dipendekkan sehari secara tidak rasmi..

terpaksa la Mish pegi awal...selamat tinggal umi..selamat tinggal abah..selamat tinggal adik2 ku..
huhu..
nympah..cam nak pegi dah je..
hehehe..
nmpak gaya petang 3hb tu Mish dah kene berangkat la..huhu..

tapi Mish syukur..cz spatutnya praktikal stat 1hb..tp nasib baik kami dapat LP besh punye..die bagu masuk 4hb..
alhamdulillah...

so, pada sesape yg stat awal tu..hee~gudlak...

nota kaki:
  • kehidupan memang tak seindah yang disangka..(out of topic..hee)
  • "ah" adalah pnggilan untuk Mish bagi kaum kerabat sebelah abah..manje g2..auww..

Tuesday, June 29, 2010

'love ya' besh.......



love k-Pop..love SS501...love them..

hehe..kali ni en3 Mish nak story2 sal grup yang Mish duk chenta2 duk syayam2 nih..SS501..maybe xbrape nak femes kalau dengar nama grup..tapi kalau sebut leader die.sume knpem duk brgolek terkekek ternganga..mak oi..punya la minat si Ji Hoo tu...


namanya perempuan kan...memang la tersangat2 suke kalau ada mamat muka camni...hadeh..bangga lau jadi pakwe..hahaha...maunye meronggeng 1 dunia..."hoi..chentaku adalah JiHoo...."..wahh..padahal smyang xpenah, ngucap petah lagik..nak ke bngge dapat pakwe gnie...pakwe mybe r..tp nak hubby..owh..Mr. Choc aku is the best..hehe..mau kene lempuk aku lau bawak balik jantan xde agama nih..hehe..tp lau JiHoo versi imam masjid..y not..(ngn muka gatal dan jerawat akn tumbuh)

tapi si leader ni bukan la motifnya...Mish sebenarnya nak war2kan comeback baru dorg..lepas Love Like This..ada lagi upenye lagu yang ala rock dan sangat catchy bagi Mish (yang xsuke leh blah..hahaha) , Love ya........

amek ha....imej still macam Love Like This lagik...new image..xde dah muke0muke jambu cm dulu..ala-ala matang lak skang..hehehe.. tp lam MV nih mke leader cam smthg wrong jer..pendapat Mish je kot..hehehe..jgn la dush Mish lau xbtol..huu~

lyrics die pun cam besh..maunya melayang ke heaven lau ada orang mintak Mish ginie..hehehe..opsss...my Oppa mau taruk mana haaa???sori Mr. Choc...huhuhu..ok2..kuar tajuk..tettt.....

so ni dia punye translation..korang nak romanization carik sendiri eh...xkuasa Mish nak sumbat sume..uhuk2...

ss501-LOVE YA

Yeah, here we go once again
Guess who’s back, Let’s go!
This one, is all about you
I really hate you but I love you
So what can I do? Now listen.

It hurts to see you,
It’s hard to breathe
So now hold my hand
He doesn’t love you so why?
Why don’t you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

I risk my all
I cast this spell that
“We can be so perfect”
I don’t care if the world becomes my enemy
It has to be you
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

I’ve been waiting for today this whole time
I’m sorry, but I’ve been earnestly hoping
for the day that the love
that cast me aside would painfully end
Forget him, now erase him
In any case he’s no good for you
So baby won’t you come to me
I’ll make you, make you happy

It hurts to see you,
It’s hard to breathe
So now hold my hand
He doesn’t love you so why?
Why don’t you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

I risk my all
I cast this spell that
“We can be so perfect”
I don’t care if the world becomes my enemy
It has to be you
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

At first I wished for you to be happy
Even if it was next to that person
I believed that I would be satisfied
even if you were not next to me
But now I can see your tears,
I can see your sadness
No matter how I try to keep it in, I can’t
I’m so sick of it I’m going crazy
I cannot let it go, I gotta take you
This is our destiny, yeah

It hurts to see you,
It’s hard to breathe
So now hold my hand
He doesn’t love you so why?
Why don’t you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

I risk my all
I cast this spell that
“We can be so perfect”
I don’t care if the world becomes my enemy
It has to be you
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

How could you not know?
Why does it have to be him?
I can’t see you in a painful love
Forget him, a love that brused your heart
Just stop it please!
I’ll rescue you from your pain
The silent tears reflected in the mirror,
when those useless tears flow
My heart rips completely,
I can cross over the seas
Trust me now, I’ll swear to the heavens
That our love will last till the end yeah

It hurts to see you,
It’s hard to breathe
This heart hurts so much
He doesn’t love you so why?
Why don’t you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

I risk my all
I cast this spell that
“We can be so perfect”
I don’t care if the world becomes my enemy
It has to be you
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

I can’t…
I can’t…
Without you


haaaa....tu dia...

"Forget him, a love that brused your heart Just stop it please! I’ll rescue you from your pain The silent tears reflected in the mirror, when those useless tears flow My heart rips completely, I can cross over the seas Trust me now, I’ll swear to the heavens That our love will last till the end yeah"

mak aih..aku terbuai..huhu...yess..love ya..love ss501....



video

Monday, June 28, 2010

is it a bitch mood??

waaa.....seronok sekali sabtu lepas, 26 Jun..coz kami adik beradik lepak kat pantai!!! hehe..so, the name of mood is beach mood...haha..nope bitch mood..agk biadap ayat itu..haha..

let the pictures tell u...

haaa..ni die..bapak kepada pemain air terunggul..sangat unggul la die ni..orang letak atas pasir die nak turun kat air..orang letak kat air, die tanak naik2 dah..hehe...sonok betul si Iman ni main pantai..haha..rakusnya die, tuhan je yang tau..penat akak2 ni duk melayan..haha..tape semua bleh nampak kan keceriaan die di pantai mendera kami..

wajah suci Mish yang penat melayan anak Wan Juhana nih...biarkan reaksi ku bercerita..hee~

yang tu-e (tua) pun tanak kalah gak..bleh plak dorag suh Mish pegang Iman pastu snap gambar dorg..hisy...meracau si Iman ni nak terbang bebas..ikut abang-abang dan akak sengal die tudung kelabu tu..hahaha..

weh, apa ni??kuih ke??uh, pulut ey....bukan2..mesti ni siput sedut yang ikan duyung bagi kan..huk2..tingginya kekoyaan itu..haha..ni anak siput laut yang adik2 Mish duk kutip..cian anak-anak menatang ni..baru nak mendarat, last-last kene culik..tula..xdengar cakap mak bapak lagi..mak pesan jangan main jauh-jauh, bapak pesan main dekat-dekat je..tp degil..huh!! kan dah jadi mangsa adik aku..haha..

asal nya adik Mish mntak nak bawakbalik..tapi nak mampus ke?? mende tu dah la hanyir..pulak tu bukan leh wat makan pun..hehe..wat tambah beban kereta ada r..

ni..jeng2..tgk je..nothing to explain..hehe..



dan gambar-gambar ni plak masa kitorang main kat taman depan pantai tu..fulamak..punya la besh..tapi tu la..papan gelongsor dia banyak dah out of service lol..huh..xberhati perut langsung manusia nih..vandalisme xhabis-habis..mana tak nya, makhluk tua besar gajah pun join sekali..mengalahkan budak2..(in reality, Mish pun main, tapi xde la sampai rosak..)


hehe,main pantai dah..main taman mainan pun dah..hehe..otw balik tu kami pun singgah la makan kat telanai seafood...times to eat..!!


"we're happy when we're together..."


hehe..
bes kan??so, kalau nak join, meh r..Pantai Batu Burok...
i love beach.... <3

perempuan itu aku..

Yap…aku seorang perempuan. Asal budak perempuan, meningkat remaja sebagai anak perempuan pada umi dan abah. Dan pada 8 adik. Dan aku kini boleh dikatakan seorang wanita lantaran umurku sudah melayakkan aku untuk bergelarnya kerana aku bukanlah belasan lagi, namun aku masih tetap seorang yang terlalu baru dalam hidupku. Aku juga masih terlalu kecil untuk melawan kata umi dan abah dan orang yang lebih tua sekalian. Aku juga yang akan bergelar isteri pada suamiku. Melahirkan taat, setia, patuh dan hormat pada syurga baruku. Pada khalifah yang diamanahkan untuk menjaga aku. Juga pada seseorang yang ditugaskan memberikan aku kasih sayang dan kebahagiaan sebagaimana dititipkan kepadaku sedari aku mula mengenal dunia. Aku jugalah yang akan menjadi ibu pada anak-anakku, darah dagingku, tempat curahnya kasihku. Mereka jugalah harapan aku agar menerangi kuburku dengan doa dan surah. Merekalah soleh dan solehah ku. Aku juga adalah nenek pada cucuku nanti. Ibarat menjadi ibu kali kedua brangkali perasaaan itu.

Aaaarrghh…amat tinggi perasaan yang terdapat dalam pemikiranku. Aku ingin jadi segalanya andai aku punya waktu.

Dan itu adalah aku. Sebaik-baik ciptaan Allah. Sangat sempurna pada pemikiran halusku. Walau aku tak punya muka cantik, sebaiknya aku masih sempurna pada penciptaan muka. Walau badanku bukanlah yang terbaik, tapi Alhamdulillah aku masih boleh bekerja, membanting menggunakan tulang empat kerat untuk mengisi perut sendiri. Dan aku tetap seorang permpuan.

Aku diciptakan Nya, dan diberi peluang untuk mengenali dunia dari rahim umi dengan asal fitrahku..perempuan. dalam debar jantung ku, dalam merah darahku dan pada kuat semangat ku. Aku adalah permpuan. Aku takkn menyerah pada gegar cubaan dunia. Takkan mudah tersungkur oleh perang pada perasaan. Namun kuatkah aku tanpa bimbingan? Tanpa sokongan?dan tanpa teladan?

P.E.R.E.M.P.U.A.N.. halus hatinya. Amat rapuh jiwanya. Dan tersangat sulit pemikirannya.

Sunday, June 27, 2010

yang lucu bagi saya..

Haha..entry ari ni agak biadap, mungkin, bagi orang yg xde kene mengena..coz dorang xde mase penggambaran dilakukan.

Mood : rindu sampai terkenang-kenang. Hepi ya ampun…

Tajuk panjang untuk entry kali ni adalah (anda pilih mana sesuai)

· Yang lucu bagi saya, xlucu bagi anda.

· Terindah buat saya tapi bagi anda tidak.

· Sedih menitis buat saya, tapi anda leh wat muke setan sambil cakap “padan muke”..kejam sungguh.

Gambar2 yang dipilih ntuk di post kan kali ni merupakan gambar2 kenangan Mish dan mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Jualan langsung tidak dibenarkan. Tetapi siaran langsung nya bermula sekarang….

Persilakan Cik Najihah Sahami…

Gambar 1..

Gambar ni diambil mase kami nak pegi seminar apa ntah kat jiran sebelah kolej kami, Hospital Sg. Buloh. Mase ni bulan puasa. Dan mase ni jugak, H1N1 ngah aktif menyerang manusia. Sebab tu pakai benda alah tu..hehe.. Muka-muka puasa semua nih except mamat muke xmalu at blakang. Namenye pun non Muslim. So, dimaafkan..haha..punye la semangat pakai topeng mase ni..hehe..means mask la..(topeng cam nak merompak lak)..tup2 pegi sana bukan dengar ceramah pun. Tidor ada r..zzZZz..hampeh la korang ni. Ngan pakai mask yg rimas tuh..bile bukak je, hidung masing-masing cam buah jambu air…haha..

Gambar 2..

Gambar nih memang spesel punye. Pasai apa??? Haha..sebab masa ni, musim artis melaram..ngeh3…haha..ni la aku, a.k.a Mish a.k.a Najihah. Hah??cam Lisa Surihani??oh,Siti Nurhaliza plak..ha…?cam Maya Karin pun ad ke?? hehe..thanx2….dah2,jangan bagi pujian berbakul2, xlarat nak wat masuk kubur t. Cam oprah?????DUSH2…berani ko..

Masa gambar ni diambil (capturd by myself) xsilap aku, ngah exam. Musim exam la kirenye..cume lupe formatif ke sumatif. Orang lain duk sibuk study,ada yang menonggeng, kuak lentang, jumping, lumba basikal..tapi aku lek je, aku pun study jugak, tapi sampai satu masa tu otak dah tepu, siap bagi siren kecemasan lg suh aku stop. Cian gak aku kat otak aku nih..hehe.. maka, aku pun yang ketika itu berada di bilik ain dan ika, segera pegi ke loker ain dan mengambil keperluan2 asasku ntuk pegi bergoyang..haha..goyang kaki. Coz orang lain study…pening dak2 ni tengok kerenah aku. Sori la korang, tapi aku tak nyusahkan korang kan. Aku cume pinjam sket je korang punye eye liner, mascara dan eye shadow. Tgk, aku pakai cam xpakai je kan..hehe..xbaik lokek tau…

Gambar 3..

Orang dalam gambar ni adalah..yap,tepat sekali..Mish. yang tepi ni bukan cina masuk Islam. Tapi dia ni Melayu yang memang dah Islam. Time ni Mish ngan die memang tengah kaya betul la tu. Sebab tu dapat beli eskrem mahal ni..DRUMSTICK..satu ringgit lapan kupang..erkk.mahal ke Mish??mahal la weh…duit tu..haha..yang kelakarnya mase ni..

1st nya, mase kitorang balik dari café ntuk bli eskrem ni, terserempak la ngan budak2 kelas kitorang (pmpuan ek,jangan imagine lelaki,xbaik gatal,nanti naik jerawat)..mase tu, si Suzy nih pakai jaket ala blazer g2..pastu pakai tudung itam macam diatas,sebijik..

“waa..suzy ke tu, macam polis aku tengok”

Wakakaka..punye la hebat si suzy orang leh cakap die polis..adeh..aku gelak bukan main pas dengar care dak tu tegur…

2nd story, mase kami duk menikmati eskrem ni, (kami saja makan kat bangku bawah,kalau makan kat atas konpem ahli geng 5J lain mintak..xbleh2,eskrem mahal) ada la dua orang classmate kami jugak, skodeng kami ikut tingkap bilik die..sembang sambil jerit2 jap, pastu dorang pun turun bawah, nak pegi café katanya.

Mase tu jugak aku ngan suzy mendapati, DRUMSTICK mahal kami tu ada wat bukan contest, tapi ala-ala kupon la. Kalau dapat eskrem yang ada kertas tu, leh g tukar kat kedai tu untuk dapatkan eskrem potong lak..wahh..eskrem lagi..tapi disebabkan kami malas dah nak pegi café, kami pun suhla classmate kami yang berminat nak kan eskrem free tu pegi tuntut..cewwah..tuntut konon.

Selang beberapa minit~~

“jihah bengong, malu k.***..malu giler…semangat k.*** g tukar. Last2 orang café tu kate kupon tu just untuk mana-mana kedai yang amik bahagian je. Café kita xde lam senarai. Malu k.***…huhu”

Hahaha..kami pun apa lagi. Gelak sakan la..haha..cian btol dorg. Maafla, xtau lak gitu rupenye. Sori ek anda berdua.

Gambar 4..

Gossip!!!! Gossip!!!

Lelong..lelong arrr..sapa mau tau gossip terkini…ini ada dua olang budak talak cukup umur kuar dating woo..mak sama bapak dia olang talak tawu woo…hahaha

Girl: “u,segan la I kita makan kat sini. Nape xamek seat kat dalam jer? Kalau orang lain nampak kantoila kite….adeh..

Boy: alar, u ni, kecohla…bia la orang nampak..u xbangga ke dapat keluar ngan lelaki perasan bintang bola sepak Torres dan yang paling perasan kacak ni..wei, u patut bangga tau…

Teeetttttt…cukupla penipuan ku. Kata-kata itu hanya bermain dalam hati masing-masing je kot. Mish tolong luahkan je. Hehe…mati aku kalau depa tau aku karang citer nih..hehe..

Gambar 5..


Ni lar dia, generasi pelapis Radicare akan datang. Motto dorang, “ bekerja keras untuk memantapkan prestasi, kurangkan kontroversi,ZaaSsssss…”.

Hampeh je dua orang nih. Perut orang duk berkeroncong sempat lagi pasang angan-angan nak jadi duta Radicare..hurm…

Gambar 6..

“cik nik, saya mohon sangat-sangat,toongla jangan pergi. Jangan tinggalkan kami terumbang ambing disini. Kami perlukan khidmatmu. Jadilah ibu kami. Kekallah di sini. Cik nik…tolong ika merayu..”

Haha.sori ka, I made a dialog for your tears. Xde la membazir sangat kan..hehe..gambar ni diambil oleh aku..wanita yang sangat suka membuat orang menangis. Lantaran hati ku juga sering menangis saat mereka gembira..haha..jiwang pehh..xkene ngan mood nih..syuh2..jiwang is not allowed here k…

Masa ni hampir satu kelas jugakla menangis sebab kami punya mama@ibu@umi@emak@mami@mom. hakikatnya,penyelaras je…tapi itula penghargaan kami buat beliau, dah nak kena tukar ke bahagian latihan. Sedihnya tuhan je yang tau.

Gambar 7..

Aiittt…cewwah cik ika..ko pun tanak kalah posing jugak ek. Nak jugak lawan rumate die bab menyerlah ni.haha..

U all,ingat tak ni masa bila??hehe..ni mase u all nak beli pakaian ntuk dinner masa sem 3 la..kat SOGO..hehe..citer ni merujuk kepada ain lak..

Citernye camni. Masa tu, Ika ngan Natrah duk bz shoping kat Jalan Masjid India tu, Mish ngan Ain yang kepenatan ni malas la nak ikut. Makanya, kami juz tunggu dorang lam Sogo,tingkat dua xsilap. Ada seat kat depan escalator, kami duk melepak situ r..hirup aircoond free. Mish masa tu duk sibuk belek buku E-pop. Pastu tetiba je Ain ni ketawa ngan kuatnya. Sakan die gelak mak oi..Mish ni dah la yang xtau aper. Tapi mish Nampak la ada 2 orang lelaki ngan 1 orang pompuan kot. Ingat2 lupe lak.

Pas budak-budak tu naik ke tingkat atas Ain pun bercerita la..”cam ni kak, tadi ada sorang budak laki tadi tu, die cam tengok ke arah saya. Pastu die xsdar yang escalator tu dah nak happy ending dah. Sampai kat hujung ni, die pun cam tersadung gitu. Kelakar gila. Sebab tengok saya ke ar die jadi gitu..hahaha”

Ada yang Mish tambah sket..hehehe..perasa tambahan..bese la..perlu ada..tol x..heheadeh, Ain-ain..lawak betol la die ni..dan-dan je mata die tu.

Gambar 8..

Gambar di atas adalah saat paling berharga dalam hidup Mish. Mase ni kami kat Gombak. Nak gi repeat test JPJ. Ntuk lessen kereta..haha..Mish, Mish…nak amek lessen pun sampai kena repeat ka???adess..parah la lu ni Mish..hahaha..tapi Alhamdulillah la berjaya.

Gambar 9..

“Mak uih..nenek kebayan mana turun ke bumi ni…”memang tempah maut sapa berani cakap gitu..haha…ni la Mish..masa ni level confident tersangat-sangat la high nya..tambahan pulak, spek ni baru je wat. B4 ni pakai untuk tengok kat umah je. Tapi ntah nape ari tu, Mish amek langkah yang agak

berani la, untuk pakai spek je..g kuantan lak tu..haha..buruk giler muka kan..alar..mase ni seba xtau nak gayakan spek lagi..bese la..budak baru belajar..hehee.~

Skang,spek dah sebati dah….walocamnepun, contact lense tetap dihati..hahaha..

Gambar 10..

Waa…sape kawen ni??Mish ke??haha..klw mish kawen xde bala-bala tentera nak arak mish sampai cenggini. Mamat-mamat kilang ubat ada r..haha..ni majlis kawen adik kepada kawan umi. Mish tumpang je.

Gambar ni spesel sebab, ada la sorang budak lam geng 5j tu, kapel ngan sorang ala-ala tentera gitu (PALAPES). Kitorang selalu la sakat dia, esok-esok ko kawen bawah pedang la ek..hehe..Amii~

Semoga jodoh dorang kekal….

Gambar 11..

Wehh..apa ni??

Haha..ni la die mantan selipar kesayanganku….

Nama:roxy (ciplak punye)

Harga : RM18..

Sob..sob..sob..malangnya..selipar ni bukan lagi milikku.

Sejarah kehilangan : lupa akan tarikhnya..

Pada satu kari khamis tu, Mish sama itu Nini sama itu Ain memulakan perjalanan dari Bandar KT ke Banar AMBS…disebabkan ada hal dalam perjalanan, kami bertolak agak lewat. Hampir maghrib. Dan pada masa itu, salah seorang dari kami wajib sembahyang, maka Mish dengan seikhlas hati berhenti la kat masjid Dendang…sementara menunggu, Mish yang duk lam kete mula kepanasan keran tiada angin yang sepia tau dua poi datang bertiup. Maka,Mish pun buka pintu dan letakkan kaki Mish kat luar kete ngan selipar sekali. Pastu, untuk mengemaskan kedudukan kononya, Mish pun tanggalkan selipar kat luar dan duduk bersila. Tapi, tetap rasa xselesa. Mish pun naikkan cermin kereta, tutp pint dan ON kan aircond ke tahap yang Mish puas hati…

5 minit lepas tu, kawan Mish pun siap semayang. Then,memndangkan dah lewat kami segera bertolak balik ke home sweet home kami. Tapi di tengah perjalanan,cacing-cacing lam perut Mish mintak diisi. Jadi, lokasi pilihan Mish adalah kat sebuah kedai tepi jalan kat Bukit Besi. Mase nak turun je, Mish carik la selipar,b4 ni xheran coz memang kalau drive Mish biasa xpakai selipar. Cari punya cari satu kereta, xjumpa..tiba2 je..Alamak!!! poo daaahh..selipar tu tertinggal kat masjid tadi..Mish lupa nak bawak masuk lam kete..adehhh..nak p amek, dah tersangat jauh. Nasib baik Nini ada bawak balik selipar lebih..riang ria la cacing Mish..tp, hati Mish lak,berkabung….

Gambar 12..

“jiha, mintak kiss sikit…meh la…”

“Xnak la ika.malu..”

“eleh ko ni, nak majok ah”

“alaalalala..jangan la tarik muncung gitu ka..”

Hehe..my dear ika, jangan marah ek..hehe..but seriesly, ni memang picture terbaikkkk r dari ko..eklas giler..hhehe…ak suka pic nih..xperli k…miss u babe..auww..

Gambar 13..

Hhahaha..memang la setiap gambar bermakna..tapi bukan sebab ni gambar makanan, dan motif gambar ni diletakkan adalah hidup harus makan. Bukan jua bermaksud boikot fast food,fast food menggemukkan. Tidak sama sekali. Klik di sini untuk mengetahui peristiwa 5J bersama kentang ini….

Maka, sekian saja untuk kali ini..banyak lagi sebenarnya..tapi sume dah tertidor..hampeh je..haha

:: Nota Kaki ::

-sebarang gambar adalah dari album Mish yang benar, dan situasi yang benar…tetapi sebarang percakapan mungkin hanya direka untuk hiburan seperti yang dinyatakan.

-jangan marah kepada sesiapa yang menjadi mangsa dalam penulisan ini,sebaiknya, berbanggalah anda..hehe…