Thursday, January 17, 2013

Pesakit, pleaselah....

Ini entri emo.

Dalam banyak banyak perkara, perkara yang paling membuatkan aku rasa macam nak resign je terus adalah bila aku berdepan dengan patient yang terlalu pandai yakni memandai-mandai. Ya ampun,malas nak hadap orang macam ni.

Buat farmasi ni macam klinik ni macam moyang dia. Ya rabbi, mintak tu mintak ni. Benda yang preskriber tak tulis dalam slip tu,kami tak leh bagi mudah-mudah.nanti papehal jadi sape nak jawab.lagi satu,kalau tak sakit tu,buat pe mintak ubat tu.nak buat spare?tak payah ye sedare-sedare sekalian.bahaya makan ubat ikut suka.datang klinik dulu cek ye.Seperti biasa,kalau jadi pape hal susahhhhh.

Lagi satu, once i cakap ubat tak de stok, means, memang tak de stok la. Orang lain pun nak guna jugak.so harus jimat. Tak boleh nak bagi dua ke tiga ke. Tak ada faedahnya kami nak tipu.lagipun,kami supply untuk anda dah cukup-cukup ikut yang preskriber tulis. Dah dos yang sepatutnya okeyyy. Mohon terima la seadanya. Ubat akhir tahun ngan awal tahun ni ting tong sikit sebab bajet belum masuk. Mohon pengertian.

Penatnya.... :(

7 comments:

diana said... [Reply to comment]

jangan la nangis...:P

diana said... [Reply to comment]

jangan la nangis...:P

Alif Haris said... [Reply to comment]

kesian. mst mish tgh penat nih.. ditambah dgn patient yg nth pape tu.. lagi tambah pening..

biasa lah mish.. yg namanya kerja tu memang melelahkan. alif pn penah berhadapan dgn customer yg perangai mcm cipan waktu alif keje part time dulu.. so sabau je la..customer/patient is always king..bukan king kong ye

pha is said... [Reply to comment]

hahaha.. sabor je la..
baru habis clerkship.. so dah paham sikit2 pasal masalah nih. hehehe

LadyBird said... [Reply to comment]

sbr yer mish..

iPai said... [Reply to comment]

Wahh.. mesti tensen sebab ngadap kerenah org.. sabar ye.. n chaiyok

ct kektus said... [Reply to comment]

penat nak layan karenah orang yg pelbagai. sabar je lah. :D