Sunday, June 12, 2011

Sekarang Aku Tau Kau Tak Suka Aku, Tapi Aku Tak Tau Kenapa.

Mish tak faham manusia ni. suka hukum orang tanpa alasan yang kukuh. erk. ayat macam jiwang pulak. seriyes. kalau benci cakap la benci. aku paham la kalau ko dah tak tegur aku lagi. kalau menyampah cakap la aku ni macam sampah. tak de la aku terhegeh-hegeh layan kau macam kawan padahal aku ni sampah. adoi. kasar lak bunyinya.

tapi Mish memang tak puas hati. 

mula-mula dia unfriend dengan Mish kat FB. sumpah Mish tak tau kenapa dan sejak bila. patut la lama sangat dia menyepi. padahal dulu, muka dia la yang selalu kat wall Mish. ehee. happy. sebab ada kawan yang sentiasa support dan happy go lucky. seronok main kutuk mengutuk ngan dia. kutuk mengutuk edisi gurau plus mesra la. tapi kalau rasa Mish terlebih. Mish mintak maaf. mungkin sebab tu dia unfriend dengan Mish. mungkin. sapa suh kau tak bagitau sebab. kan aku dah memandai-mandai reka kemungkinan. 

lepas tu yang terkini, Mish tengok dia unfollow Mish kat blog. ok wait. Mish tak pasti dia follow ke tak. tapi macam follow. dan macam tak. malas nak pikir panjang sebab memang Mish rasa dia folo. gile yakin aku kan?haha. abaikan kegilaan aku. macam mana Mish tau? ada la. haha. bajet bini nujum pak belalang. tapi Mish tak kisah pun kalau angka follower tu kurang. 

yang menkonpiuskan. kenapa kau buat semua ni?serius Mish hairan. 

eh kejap aku, kejap kau, kejap Mish. nampak sangat entry kelam kabut. haha. lama tak menulis ikut perasan. kui kui. macam la berperasaan sangat entry before ni.

tapi serius. Mish memang tak puas hati. nak add balik FB dia? nak tanya kenapa dia buat semua ni. adess. mak ui. malu la ambe wess. ambe kan ego tinggi. nah.keluar ambe puloks.

dan kepada kau tu. maaf. saje je nak beraku engkau malam ni. nampak ganas sikit entry kan. biasa kalau sembang ngan dia guna nama. ehee. saya seorang minah gedik. auww! ok ok, sambung balik, kepada kau tu, kalau kau benci sangat kat aku. betapa kau tak nak kawan dengan aku. tak payah la sampai komen entry aku pakai nama anonymous tu. aku still boleh cam cara kau lah. ades. rasa cam terhina lak dia buat macam tu. tak pe laa. hak kau kan. 

kalau nak berkawan, biarlah berkawan sampai mati. kalau rasa nak bermusuh, jangan disimpan dalam hati. kan kan?

30 comments:

saiazuan said... [Reply to comment]

susah nk ramal or pk apa yg orng xpuas ati ngan kte.. sbr je la..hope pntu ati dia trbuka nk ctr pe yg dia xpuas ati tu

chemay said... [Reply to comment]

dia ada masalah dengan mish kot.
tak puas hati ke.
try la tanya.
tak perlu ego la sayang.
nanti sampai bila2 pon mish kompius nape dia jadi macam itu kan?
:)

emieysandra said... [Reply to comment]

sape eh? rasa mcm nk teka je sape..mcm tahu, eh.pape la^^

najihah sahami said... [Reply to comment]

@chemay

hihi..rasanya dh boleh agak kot. maybe ia terlalu peribadi untuk ditanya. better diam je lah. ehee..

najihah sahami said... [Reply to comment]

@emieysandra

ui..rasanyaaaa..kita kenal kot..:P

^^

Bulan said... [Reply to comment]

meh nak kipas2 u yunk.
waduh2 panas deh..hangat!

Cik Jannah said... [Reply to comment]

haha.. sapa tuh mish? hah, toksah dok layan sangat.. biaq kat dia..

saya bukan tomato said... [Reply to comment]

erkkkk blogger jugak ke ? *ehh pdhl mish dh gtaw ;p

sabo jela mish oi .. mmg akn ad yg xpuas hati .. huu

Miss PIJAOSIX said... [Reply to comment]

susah nak puaskan hati semua org..bersabar je lah!!

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

mak aiii..ade juge mnusia cmtuh eh..ntah2 anon ni smeua sme kn..sabar yee..wt ilek jee mish..

apik pehe said... [Reply to comment]

hehehe..mek weh..
biar la dio..doh dio tokse kawan nga kito..nok wak gano..
adehh..kecek klate la pulok..

maybe dia menyimpan perasaan kat mek..pastu mek da ader bf..

alif haris said... [Reply to comment]

nak cari kawan yg betul kawan ni susah mish .. bkn senang kan .. alif pn penah jadi cmni .. sob3 =,=

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Kyahowa~ Tapi dia still komen kan? Macam dia nak korek sesuatu je? Keke. Pandai Shag buat andaian :P

hunny milo said... [Reply to comment]

sape weh??? (mama razzii neh)

Aisyah Aina said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Aisyah Aina said... [Reply to comment]

tak suka kalau ada kawan macam tu...time baik semuanya ok je...puji la tu la tapi bila dah tak baik...mula la nak kutuk2 ngan tarik muka tak tentu pasal....

maybe ni memang biasa terjadi bila berkawan kot :P

Amna.Qadeeja said... [Reply to comment]

huhu manusia mmg cm 2, cepat berubah. sabar jela kan :)

Amni said... [Reply to comment]

hari tu kan, kite pon kena jugak.. ada dorang popuan ni add kat fb.. apehal tah... biasa memang kite de letak entri baru kat fb.. mungkin ada entri kat fb yang buat dia terasa kot.. tah.. serius rasa macam bodoh je.. boleh dia block sekali pastu.. padahal dia yang add, dia lak block kite.. gerammm! Ha kan... dah emo..

padin said... [Reply to comment]

kalau bermusuh pun biar sampai mati ekekee

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Jannah

haha..rindu nak harmoni2 macam dulu. ades.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@nuruashia ♥

ahaha..tp dia xmnjatuhkan Mish pun..dia just bg semangat je ari tu. ehee.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@apik pehe

hahaha..i like ur komen. kah3....

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Puan Besar Shag Yahaya

hehe..hebad ah shag. kui2..yeyeje kan.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Aisyah Aina

ehee..manusia memang macam tu. tp org yg Mish maksudkan bukan macam tu. dia xcari salah pun. mungkin dia nak jauhkan diri. tp xtau kenapa. tu je.^^

apik pehe said... [Reply to comment]

hahhaa..tau pon like..kn kn..memang gitu kan

Cik Miera said... [Reply to comment]

erk... sape mkcik??? hamboi, hangat ni.. meh kipas..hihi..
sabar ye..

i pun ada jugak kawan yg mcm tu. mls nk layan dh.. nak i add fb dia balik, nan hado la. pliss la...

CIK TOM said... [Reply to comment]

erm mcm agak2 je sape ni..hehe

.m y z. said... [Reply to comment]

biasalah tu manusia manusia.

good anon? said... [Reply to comment]

1st time komen sini,
well maybe kawan Mish tu dah sayangkan Mish,dats why lah he pergi jauh? bende ni bukan Mish sorang je kene,I kene jugak. I know sape yang U mention ni. I pun kene gak unfriend fb,unfollow blog.Tak tahulah.Biler tahu je dier unfollow blog,terkejut beruk jugak.Padahal selama ni sangat setia & suka sangat bace blog dier .Motif?Benci sangat kot kat I :'D

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Biasalah manusia ni Mish.. kita tak boleh nak puaskan hati semua orang. Kalau dia tak suka Mish.. biarkan je la.. ramai lagi sukakan Mish yang comel ni haaa.. termasuk akak le