Monday, June 13, 2011

Seronoknya Jadi Blogger Tak Kering Idea.

sebagai blogger, kita memerlukan idea untuk memastikan blog kita tak ditumbuhi sesawang. haha. malas atau rajin tu belakang kira. yang penting idea. bila ada idea semangat je nak menaip. sampai tak dan-dan nak surut jap dashboard orang. penuh ngan notification update dari blog korang je. haha. tu la jadinya kalau banyak idea. siapa yang setuju angkat bulu hidung tiga helai. kalau tak de bulu hidung tu pi suntik hormon cepat-cepat. tak stabil betul la.

"kalau ada idea pun kau bajet ada orang layan la idea ko tu?"

ui, kasarnya soalan der. tak kesah la ada orang baca ke tak, komen ke tak, bukak ke tak, what so ever laH! yang penting aku update. namanya blogger kan. kalau tak pedulik kat blog baik tak yah jadi blogger. rujuk entry INI kalau tak caya. baca komen-komennya sekali eh. haha. paksaan! blogger taip, tulis, reader baca, dan pikir, nak layan ke tak entry dia ni. haha. kononnya macam tu la kan.

bestnya kalau banyak idea macam Kak Diana ni kan. satu hari 3 4 entry. semuanya mantop! jeles Mish dibuatnya. ehee. 

pui...nampaknya hari-hari kena termenung kat anak tangga kedua tunggu idea datang mencurah-curah ke ladang gandum. kenapa anak tangga kedua? bukan ke sepuluh? erk, sebab umah Mish memang ada dua anak tangga je. hahha.

kalau keadaan kering idea ni berlarutan, alamatnya, lingkup la perusahaan Mish Lollypurp ni. ades. bankrap awal la Mish. 

babai!

31 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said... [Reply to comment]

btol2,.bila blog kita da ada followe kite kene la bertggjwb dengan updte selalu,. aini klu tak de idea sgt aini akan pilih satu isu semasa n bgi ulasan,. jni ada satu entri utk satu hari.=)

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

akak sama macam mish la..kering idea gak kadang2..tapi x kisah sangat pasal ada banyak keje lain nak di buat kat rumah..setakat satu atau 2 entri sehari boleh laa.. :)

ijam ismail said... [Reply to comment]

sy kekeringan idea..hehe
bw here...nice blog!

sarah-najwan said... [Reply to comment]

akak kdg2 byk idea..siap tulis kat buku..hehe..kot2 bole guna time xde idea..

tapi dek kekangan masa..xle nk karang byk2 dlm sehari..paling tinggi 3 n3 akak penah buat..lebih tu..xpenah..

diana senyum2 mmg byk idea..dan mmg blog kunjungan selalu akak..ehhe

diana said... [Reply to comment]

heheh..kadang2 kering jugak..
terutamanya hari minggu sebab masa tu fikiran dok ingat nak bejalan saja..kalau update pun setakat 1,2 entry je..
heheheh

Akulah Pak Lan said... [Reply to comment]

depend pada individu...kalau aku..aku lebih prefer menulis bila ada idea..dan entri tuh mestilah terbaik dari entri yang sebelum ini..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

tak kisah dah ada idea ke tak, yang penting entry best hee

.m y z. said... [Reply to comment]

ahha ziema banyak idea tapi malas nak taip. camno tu?

Syat0za Zai said... [Reply to comment]

----> tengah kering idea ni..huhu

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Wargh~ Dulu Shag boleh je buat entri lebih dari 2 satu hari. Skrg otak cramp lah pulak :P

Bulan said... [Reply to comment]

jeles ah ngan u.ari2 update... =(

ABU said... [Reply to comment]

ya update paling penting hehehe

Fello Ariza said... [Reply to comment]

mek.. kering idea neyh.. tp kering idea neyh x dpt mngalahkan ase malas ini :P

alif haris said... [Reply to comment]

alaa mish kan byk ckp .. mst byk idea punyee

emieysandra said... [Reply to comment]

update jgn xupdate, heee ;p

missSenget said... [Reply to comment]

kagum kan orang bole buat entry 3-4 sehari..

ai 3-4 hari satu entry..

wakakkaa...

kering kontang sungguh..!!

apik pehe said... [Reply to comment]

ahahaha..
mek pon setiap hari update nih..mentang2 da dapat lappy dia..hahah

alif haris said... [Reply to comment]

hahah .. alif pn salu kering idea .. tambahan intenet kt kolej lambat mengalahkan siput mati .. huhu terus down nk update blog

Izan Ishak said... [Reply to comment]

kak izan pun kadang2 mmg takde idea. mmg jeles jgk tgk org yg asyik2 update kan. org baca atau tak tu belakang kira...hehe

padin said... [Reply to comment]

hehe kalau idea kering, lap la sikit air bagi dia lembab2 sikit, kalau tak boleh gak simbah je terus ekekee, bagi basah lenjun xla kering idea :P

Anonymous said... [Reply to comment]

hoi2..kering la sgt mung tu..ahha

CIK TOM said... [Reply to comment]

ciktom jeles ngan mish n jgk kak diana...2-2 byk idea..entry best2 n asli dr korang...huhu

zazaw said... [Reply to comment]

ahahaha
kadang kadang blog zazaw lame gak tk update. sebab tk der idea
hihihi

chemay said... [Reply to comment]

aah kan
kdang2 teringin nak uodate
tapi tak ada idea nak cerita pasal apa.
-.-

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

betul mish betul!
sgt stuju yg sis diana terlampau la bnyk idea nyer...jeles betoi tgk...

belalang nak cari satu idea pun smpi migrain2...hahaha

dayang said... [Reply to comment]

sy pun malas nak update sbb kering idea..hoho...tp mish ok lg slalu updet n byk org komen....sy ni mls tahap gaban..hahahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

betul tu mish...tp plg sedih bila idea ada tenet takda cam akak ni...huwaaaa

diana mmg laju update blog..hik3

apik pehe said... [Reply to comment]

mekk mish..sikit jer lagi untuk abeskan induksi tu..huhu

CIK TOM said... [Reply to comment]

mish oh mish....

YOUsoF said... [Reply to comment]

Tapi rumah Usop dah takda tangga la Mish.. kena cari jalan lain la macam ni.. Dapat 1 entry sehari pun dah ok da kan.. ;D

Woofer Storm said... [Reply to comment]

idea setiap orang pasti berbeza,terpulang dengan kita nak olah macam mana..jangan kaku macam sy..

nak tanya,najihah ada masalah dngan sy? tak tahu nak,ada ja benda tak kena..ermmm kalau ada apa2,maaaf je k..salam