Tuesday, January 4, 2011

Nak Ajak Kamu Ngorat Depa..Mau??

salam semua!!salam satu Malaysia, salam muhibbah. cewwah. dah macam pemimpin nak buat ucapan kan?terasa macam ade rakyat jelata sendiri. ehee. pasan u!

semua dah baca tajuk? kalau dah baca bagus la. sebab Mish ada beberapa orang blogger yang dikenalpasti sebagai single mingle tapi tahap ke'available'an masih boleh diragui kot. hehe. pada blogger perempuan. sila la alert yea. kih kih. rasa macam nak jual orang la pulak. ish. jangan salah paham yea semua. diorang ni bukan abang, bukan skandal atau sesiapa pada Mish. cuma mereka antara blogger yang Mish respect plus tabik spring la. sebab Mish suka baca entry diorang. dan Mish agak selalu la drop komen kat entry depa ni. kalau hati dah berkenan. lalalalalalala~


orait. my first blogger is...this Budak Lelaki Sebelah Pintu. pintu mana jangan ditanya sebab Mish pun tak pernah tanya beliau. ehee. Mish suka blog Hizami atau lebih mesra manja kalau panggil Zami ni. sebab penulisan die sempoi. suka baca entry dia sebab entry dia pun banyak merapu macam Mish tapi die punye menarik la. dia punye ayat semua. aih. macam cerita muka ke muka kot. (face to face). senang nak paham. sesape kalau nak terjah si kembar Lin Dan ni sila la ke website belia. opss..adakah sebab beliau punye face ni macam Lin Dan menyebabkan Mish jadi follower tegar blog beliau? wooo..no komen. kang Zami malu. ehee.by the way, thanx yea Zami sebab sudi follow belog siput sidut Mish ni. ehee. malu!!


 next blogger ni, ehem. ampa semua kenal kan??sape tak kenal sila buat-buat kenal ok. malas nak cerita banyak. nanti kembang certain part susah lak. hehe. Mish suka cara penulisan entry Zaer ni. sebab senang nak paham. entry pun banyak berkisar tips berblogging dan ada jugak tutorial yang mudah nak ikut dan senang paham. so, kalau rasa tak kenal dan nak terjah. sila la ke blog Zaer ni yea. memang peramah orangnya. tak lokek dengan ilmu dan pengetahuan yang beliau ada. ehem.i puji lebih ni kena ada habuan kan kan?


AfiqBukhari yang ni seorang blogger yang mula-mula Mish kenal dulu sumpah seram sejuk nak tegur. sebab dia macam serius. tak macam adik dia. ehee. sape adik dia? ntah. carik sendiri. bajet korang tak tau la ni. wakakakaka. lama-lama kenal die ni cool ok. Mish suka baca entri dia. lebih-lebih lagi kalau entry dia marah dan nak tegur secara halus la kononnya. ehee. cara penulisan pun tak terlalu serius. ntah. Mish suka entry yang ditulis AfiqBukhari ni. entry nya ringkas tapi maksud tu sampai. beliau ni pun selalu update at least sekali sehari kali. melainkan kalau ada hal yang tak dapat nak dielakkan.


hurm..tu je la kot sedikit sebanyak yang Mish nak share. maaf ni bukan pilih kasih. cuma sekadar contoh blog-blog yang Mish suka baca dan cara penyampaian yang santai.ala...banyak je lagi. aihh..sabar-sabar noo...kang Mish cari lagi 3 lain. ish. dah, jangan ampa nak kecik ati ka apa ka. sekeh pala tau la nanti. eheee.



30 comments:

Gayahspears said... [Reply to comment]

takmo ngorat depa... sebab semua suda berpunya~lalalalarik...
nk ngorat mish buleh idak???huhu

me suya said... [Reply to comment]

waaaaaa blog kembar lindan tu selalu jugak suya masuk.. tapi blog si zaer tu la hari2 duk masuk.. tak kira masa,padahal bukan update 24 jam pun..hehehe blog mish pun blog wajib masuk... hehehe ni nak try blog afiq bukhari plak ^^

Bulan said... [Reply to comment]

yg 1st tue.ensem.
ahakss

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

i serius ke mish? hahaha happy go lucky kalau kenal dgn lebih dekat ;p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply to comment]

blog GKSB mish tak suka baca ker??

hehehe =P

tag mish untuk join GA =)

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
penat tunggu kol 9pg td.
XD

thanks a lot.

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

eh,belalang pun single lagi nape x de kat atas tuh?adeh2 mrs.belalang tarik telinga lak...ngee

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Gayahspears :
hahaha..waa..mau songsang ka??lalalalala~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> me suya :
eheee...tu la..semua ni antara blog2 yang mish salu bukak dan jenguk. hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Bulan :
ohho.sila jangan gatal ok..hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Afiq Bukhari :
haha..mula-mula dulu la afiq. hehe...skang baru tau betapa bestnya kenakan afiq..lalalalala~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr :
ehee...suka2..kan mish salu jugak jenguk kan kan. thanx tau. kang mish tgk.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> ..hizamirahim.. :
ehee..kita hanya merancang la zami..
welkam!!

BENA said... [Reply to comment]

bena kenal ZAER ngn AFIQ jek . yang atas sekali tuh tak kenallllll . hehehe :)

CIK TOM said... [Reply to comment]

zaer n afiq..cik tom dah kenal..yg hazami tue belum berpeluang lg nak kenal..wah nmpk gmbr kat header hensem..hehehe...

alexa yussida said... [Reply to comment]

antara ber tiga..afiq bukhari je sy kenal n poloe..kehkeh..nk ngorat mish jgak la..berebut ngn gayah..haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> BENA :
kalau tak kenal, kenal2kan la. hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> CIK TOM :
ehee..try la masuk cik tom...berkenal-kenalan.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> alexa yussida :
hehe..ramai kenal afiq ni. ishh..hehehe. waaa..Mish hot la pulak ea. lalalalal~

Zaer!! said... [Reply to comment]

Ahakss..salam misha yum! mekasih yea review blog tokek tu.hehe.Zaer baru leh on blog.maaf lambat comment.Maafkan x ni??Kalau tak maaf,siap la kolej u i bakar.hahaha.;p

Neway....i sebenarnya suka bca blog u,tapi i senyap.seriously derr.hehe.

Mekasih sekali lagi.patut la tengok stats kat blog,banyak link dari blog mish..suspen! ngeee.;p

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Zaer!! :
salam adhley zaery. keh2. ape barang main bakar2 kolej ni...lalalala..sama2 zaer!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

perghh sejak bile mish tahu name penuh zaerr? hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

haha..zaer nan afiq sis kenal..jejaka yg pertama lum kenal lah mish.

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahhh..hehhe..list y laki je ke wess..hahah

Gayahspears said... [Reply to comment]

mish... opss.. songsang luaran takpe kot jgn dalaman..kah3

padin said... [Reply to comment]

yup, entry diorang memang best,

Azmi said... [Reply to comment]

zaer mmg sempoi....

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

waaaaaaaa~ mish tamau ngorat keen k?? ni yg sedih nih.. huk3~ T__T

diana said... [Reply to comment]

hizami tu akak belum kenal lagi la..
kena terjh ni..

Ellen said... [Reply to comment]

akak pun kenal sangat ngan zaer dan afiq tu tapi zami tu..macam 1st time plak..low profile kot...tak per nanti akak p terjah plak..hehe