Wednesday, January 26, 2011

Balik - Tak Balik [DILEMA]

hai..Slamat Tahun Baru Cina yea semua. ahaks. padahal lambat lagi kan kan kan. tapi Mish dah rasa macam esok dah nak sambut Raya Cina ni. haha, eksaited kah itu??

bukan feel yang eksaited pun sebenarnya even kolej Mish cuti 5 hari. kalau korang mesti cakap yang..o yeah, balik kampung!! percayalah kalau boleh Mish pun nak jerit macam tu jugak sambil guling-gulinbg atas rumput indah kat Tasik Titiwangsa. wah, bajet cerita hindustan. padahal Titiwangsa pun tak pernah jejak. ceruk mana ntah. owh, saya sangat kasihan. kan kan kan?

berbalik kepada topik. sila jangan terkeluar landasan lagi ok!

meh sama hayati kesusahan Mish ok!!

1st :
sekarang ni Mish dah final sem.lepas ni posting. confirm berpisah jauh-jauh ngan member kan? nanti kalau dah jauh taj dapat jumpa selalu. so, ade la dalam 2 3 orang budak kelas Mish rancang nak pergi bercuti ke Melaka. wah, ayat bercuti macam nak gi Thailand kan? hehe. yep. diorang ajak pergi Melaka. pada tarikh 2hb dan 3 hb. mula-mula, Mish antara yang paling eksaited la kononnya. gila punye  eksaited kot bab jalan, merayap, meronggeng ni.

2nd :
7hb sampai 13hb Mish cuti midsem. agak-agak korang lama lagi tak? sampai sebulan tak lagi?? kalau lebih dari sebulan daripada tarikh hari ni mesti la lama kan kan. kitorang bajet, raya Cina ni tak nak balik, sebab tu gi jalan-jalan Melaka. balik tak balik masa cuti midsem ni je terus. tapi tiba-tiba perut Mish diserbu penyakit homesick. oeh, rindunya kat adik-adik kat umah. rindu nya nak makan makanan free kat umah. owh, i miss everything about umah. lama lagi tu nak tunggu bulan tiga. owh, saraf dah mula rasa kejang bila kira hari.

so, eotthekarago??apa perlu saya buat ni?? sob sob. lap hingus kat tuala kecil warna biru. eh, pink. bajet ade la. haha. Melaka -umah - Melaka - umah - Melaka - umah. adeh, peningnya nak pikir.

ohhoi orang Melaka. apa yang best kat Melaka yea. sila la jadi tourist guide kami!! haha. bunyi macam yakin je nak join percutian 2 hari 1 malam tu. =.=


psst~
lagu Anuar Zain menyakitkan telinga saya. tolong jangan pasang depan saya boleh? hurt my ears ok!! tengah-tengah kena virus sore seksi puls selsema ni rasa macam nak telan orang lak. boleh??

12 comments:

laskar rainbow said... [Reply to comment]

Alahai...bab merayap nom satu yeaaa..sama r ngan pelangi..hek3;DD lau pg melaka, beli ole2 tuk pelangi eak

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

mish...

adah ade kat melaka nie...jom jalan2...hehe..

bahagi2 masa lah mish..4 hari balik kampung, 3 hari meronggeng...

ok tak idea adah? hehe

eRza farEeha said... [Reply to comment]

uit...melaka pe kes..baek p jauh2 tuh..ahhaha..
btw..i cdgkn kuar ng membe..hehe

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
saye orang melaka!!!
:P

Aretikz said... [Reply to comment]

Weehuu ~ Pergi sabah, ada berani? haha..

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

balik je :D

Bulan said... [Reply to comment]

hahaha..blik la yum.iman msti windu kt u.ehee

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Tak lama je pun lg dah nak cuti mid sem kan? Kalau Shag, pergi je Melaka. Keke ;D

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply to comment]

balik hehe

Maryam Fatanah said... [Reply to comment]

jalan2 sini..suka wrne purple blog ini

zirconia said... [Reply to comment]

esok ai gi melaka :D

tapi kerja, bukan makan angin. huk3

LadyBird said... [Reply to comment]

kalau akak, akak balik..rindu kat family..