Friday, September 23, 2011

Gila STERENG

Gila kuasa dah muak dah dengar. Gila perempuan lagi la. Gila talak jangan amalkan. Gila harta sila jauhi. Gila babi. Ops! Itu sangat kasar. Banyak betul jenis gila atas muka bumi nih. Tapi dalam banyak-banyak gila, Mish nak cerita pasal gila stereng. Sebab Mish memang gila-gila kalau bab stereng.

Gila STERENG is not MERENG okeh. Gila stereng means suka memandu tahap dewa. Pantang dapat peluang nak drive. Laju aje. Pantang duit lebih sikit dalam poket. Berderap aje. Sejak duk jauh ni dan berkenderaan sendiri ni lagiiiiii la bertambah gila stereng tu.

Ke sana ke sini naik kereta. Kalau hujung minggu free sikit lagi laaaaa suka. Boleh bawak kete laju-laju atas highway. Seronok beb bawak kete. Lepas semua tensen. Lagi-lagi kalau drive sorang-sorang. Bukak tingkap luas-luas. Jerit tengah-tengah highway. Fuh. Rasa macam hilang tensen. Kurang kedut. Makin muda. Auw.



Style Mish semasa drive :
  •  Prefer buka tingkap dari buka aircond. Mish tak boleh nak ber’aircond’ sangat sebab kalau pakai lense, mata cepat kering. Lagipun guna aircond sesak owh…huhu.
  •  Suka nyanyi kuat-kuat, jerit kuat-kuat, nangis sorang-sorang dalam kete. Kalau drive sorang la. Nak malu apa. Namanya sorang-sorang kan. Haha. Best!
  • Kalau atas highway tu, Mish tak suka berhenti kat hentian rehat dan rawat lama-lama. Berhenti just untuk pergi toilet dan beli air je. lepas tu isi minyak. Nak sampai ke destinasi cepat-cepat. Hehe.
  • Suka sangatttt bab potong memotong. Lagi-lagi atas highway. Lagi syok kalau main potong-potong. Kau potong aku, aku potong kau balik. Seronokkkkk kot. Hilang rasa mengantuk. Lagi semangattt nak drive. Hehe.

24 comments:

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

hohoho otai gila Mish ni, kaki memotong. hehe Hana lak, suka makan2 bla drve blik kg, makanan wajib ada ialah pisang. hehe Then karok tak hengat dunia. syokk.. ^_^

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

oo..ni lah samseng jalanan i nmpak ritu..
akhirnye..jmpe gak..haha

cik violet said... [Reply to comment]

mish..jom drift..haha

laskar pelangi said... [Reply to comment]

mish bucukkkk! balik rumah kewwww hape? best kan drive alone..memang leh nangis kuat2..leh dengar radio kuat2..yg penting leh pecut memecut..hik3;D

laskar pelangi said... [Reply to comment]

mish bucukkkk! balik rumah kewwww hape? best kan drive alone..memang leh nangis kuat2..leh dengar radio kuat2..yg penting leh pecut memecut..hik3;D

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

sejak berlaki ni da jarang akak bawak kete. haha

adwafarahin said... [Reply to comment]

sama la cm adwa! haha

diana said... [Reply to comment]

yang penting sikap hati2 tu kena ada okey..:)

cheqwa said... [Reply to comment]

hahaha...aku potong kau kau potong aku,memang bes :D

emy|farid said... [Reply to comment]

tak jumpa highway kt cni, hehe :)

Nazifa said... [Reply to comment]

scary gak u nieh...xmo naik kete same la :p

Cik Miera said... [Reply to comment]

jom potong memotong.. i cabar u ni.. hahaha...

Arif Aiman said... [Reply to comment]

p try cek saman online... lekat 2 3 surat cinta apa..

kalau ada pluang naik ng kakcik..
aiman prefer aiman yg bawak.. kang tak pepasal sakit jantung tgh jln
>.<''

anamizu said... [Reply to comment]

hamboi kemain lagi main potong2 ek mish?? jom race! hehehe






cik ana.

ipa faiza~ said... [Reply to comment]

berhati-hati di jalan raya.. :)


tapi y bab potong tuh mmg syok!!

hahaha

Izzaty Ishak said... [Reply to comment]

Jom drifting ? Ahahaha :D

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..mekkk..bwak tu leklok sikit..pok dahi kang baru tahu..haaaha

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..mekkk..bwak tu leklok sikit..pok dahi kang baru tahu..haaaha

BM said... [Reply to comment]

amboih....join F! la kalau macam tu mish..hehe

Ms.Az said... [Reply to comment]

boleh plak la mcmtu.. hati2 memandu.. :)

alif haris said... [Reply to comment]

fewwit awek pharmacy drive kete sorang .. boleh ngorat nih hahaha :D

hati2 mish .. ^^

dayang said... [Reply to comment]

waa.. syoknya! teringin nk bawak kete pastu buat cam Mish haha.. nangis puas2 dlm kete...

siti kektus said... [Reply to comment]

haha. syok lah dapat main potong2 kan.
kite tak berani sgt nak guna highway. kenapa entah. hukhuk

YOUsoF said... [Reply to comment]

Tak sangka Mish sebenarnya gila... ;P


Tapi sebenarnya kalau drive dengan tingkap terbukak besar, banyak guna minyak sebab kurang aerodinamik. (kalau tak sila la)



Waah main potong-potong, tidak kusangka.. hehe