Thursday, September 15, 2011

Cinta Jarak Jauh

Auww…siapa yang geli-geli nak baca entry ni boleh pejam mata skang. Ahaks. Dah lama tak jiwang-jiwang. Tapi jiwang-jiwang Mish jiwang-jiwang cool. Kalau sesekali jiwang meleleh tu means terbabas perasaan la tu namanya. Haha.

Siapa yang sedang bercinta jarak jauh sila kembang-kembangkan hidung anda sebab entry ni memang untuk orang macam kita. Ecece, ayat sedih aje kan. Uhuks. Eh, lupa, para suami isteri yang duk jauh-jauh pun boleh tumpang kembang-kembangkan hidung sekali. Kalau setakat jauh 5 meter, 5 kilometer tu tak yah gatal-gatal nak ngaku jauh ah. Sepak kang.

Oh, crappy.

Series ni, Mish nak buat pengakuan, tak best oh bercinta jauh beribu batu nih. Seksa. Kena banyak sabar. Kena banyak tahan. Kena banyak kuatkan diri sendiri. Kena banyak pemahaman jugak. Kena banyak sedapkan hati sendiri. ohmai! banyaknya yang kena buat kan?

Yelah. Kalau dah duk jauh tu, banyak je benda jahat yang terlintas kan. Eh, dia tak mesej aku. Oh. Mesti lepak ngan staf perempuan tu. Ish! See..setan nih, suka hasut kan. Padahal kawan tu tertidor.haiyakk! wat a shame lah. kena kuatkan kepercayaan jugak kan. Sebab kalau hati dah mula tak percaya. Memang hancuss remuk ah cinta jarak jauh ni. tapi kan, kadang-kadang kalau dah pelik sangat kena gak soal siasat. Tapi jangan la sampai ci nta yang jauh tu tak tahan dengan tuduhan anda ok. Hahaha. Agak terasa di situ.

Lepas tu, cinta jarak jauh gak perlukan pengorbanan duit lah sikit. Oh yess. Duit dating dah jimat habis. Melainkan kau ada sparepart yang dekat-dekat. Ahaha. Jangan amalkan okeh. So, duit untuk bergayut la pulak melayang. Tapi, fortunately Mish ngan dia tak de la suka sangat bergayut.  Seminggu 4 kali je kot gayut lama sikit. Yang lain lagi best mesej. Ahaha.

Rindu zaman belajar dulu. Hari-hari jumpa. Tiap-tiap minggu keluar. Syok ohh..perasaan yang sangat seronok. 360 darjah berbeza ngan sekarang ni. sob sob. Tumpang lap hingus kat hujung baju sikit. Buerkk. Haha.


22 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

haha..seb baek sempat pejam mate b4 bace post nih..haha..

psstt: kan betul i tulis kat post..u memang terlebih poyo..hihi

Umie Artoqiemie said... [Reply to comment]

terpaksa aku tutup mata sebab aku geli. sekian.

emy|farid said... [Reply to comment]

hahaha
suka.......... mmg geli2 jek nak tulis kekadang, tpi hakikat, rindu si dia......

YOUsoF said... [Reply to comment]

Nak kena tukar dulu la sebab hujung baju ni dah dibasahi cecair jarak jauh.. hahah



Dapat jimat ongkos dan dapat jimat kegatalan tapi perlukan pengorbanan yang lebih la.. Selamat bertahan ye Mish.. ;D

ezzyra said... [Reply to comment]

waa...sdih...egie pn dh jauh gk.huhu..dan dia xcident pg td...xtau la dia cmne skrg...huhu

Cik Aish said... [Reply to comment]

btul2...cinta jarak jauh mmg perlukan pengorbanan n komitmen yg sgtttt tggi! tp sebenarnya dkt atau jauh, tak kisah yg penting, masing2 kene ada persefahaman dan jujur. :)

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

hahaah..kesian mishhh..tu laa len kali cr pkwe sebelah rumah jep ye? hak9!~

laskar pelangi said... [Reply to comment]

alahai..cian dia winduuu si jejaka hati..sabor naaa...

Saiazuan said... [Reply to comment]

hurm work well ke cinta jarak jauh ni? hmm

diana said... [Reply to comment]

makin jauh makin rindu...
bila rindu bertambah sayang..:)

Wanie said... [Reply to comment]

tu la, sape suruh cari cinta dulu yg dekat2, skang dh jauh asyik nak nangeh je :P

dugaan tu hidup berjauhan, wanie pun selalu je gaduh..huhu..

fiezah91 said... [Reply to comment]

haha. jauh berapa ribu batu cinta mish ni? wakakaka.

Taufiq Tiramisu said... [Reply to comment]

banyak kekurangan sebenarnya kalau cinta jarak jauh ni. yang penting kena percaya dan setia. takdak dua tu, hancurr. hehe

anyway, bw here. hehehehe. salam sahabat ;)

New Entry : 5 Website Dan Blog Yang Cool Habes

faryzh said... [Reply to comment]

oh beribu batu?
pakwe duk oversea ke.?
hehehe.gurau je jgn mrh.

alif haris said... [Reply to comment]

ouh ingatkan mish bercinta dgn orang africa sana,, jauh beribu batu.. har har har :D

apik pehe said... [Reply to comment]

heheh..kelas kau jah!!!
baru tahu perasaan jauh tu macam mana...apik pon tak tahan kalau diri selalu jer kena attack tanpa sebab..hehehe..

jadinyer..PERCAYA itu penting...

shazwanazizan / wanblur said... [Reply to comment]

itu bukan nangis kan, yg hingus tue,, itu sebab fever. hehe

p/s : satu pengorbanan, satu kebahagian yg dtg. :)

chemay said... [Reply to comment]

same laa.
dulu masa dekat matrik.
tiap2 ari dating.
pegi kuliah same2.
outing same2.
tp sekrang dah jauhh.
:(

Cik Jari said... [Reply to comment]

teringat jugak zaman dulu2....hehe

Anonymous said... [Reply to comment]

"Rindu zaman belajar dulu. Hari-hari jumpa. Tiap-tiap minggu keluar. Syok ohh..perasaan yang sangat seronok"
hari2 gado ckp bwh bantal pun sronok~ wakakakakaka.. kelas ko jahhh!!

iPai said... [Reply to comment]

seminggu 4 kali call ... dasat ye ..

uhuh .. cinta jarak jauh akan jadi manis jika ada kepercayaan .. baru laa akan rasa sangat berbaloi ..

all the best mish .. kita pon tgh cinta jarak jauh .. lepas ni jarak tuh makin jauh ..

Woofer Storm said... [Reply to comment]

benda ni susah nak kata,terpulang dngn kemampuan kita n pasangan kita..jika jujur ,faham ,hormat setia itu ada,,insyallah..tapi jika sebaliknya,sabar je la labuuuuu^^