Thursday, October 23, 2014

Red Velvet Idaman Hati

like seriously, lepas suami hadiahkan oven sekali ngan mixer hari tu, memang pantang waktu cuti memang aku akan terperuk je kat dapur mengadap tepung tepung sekalian. haha. minat sangat-sangat dengan baking membaking ni.

so alkisahnya, raya Deepavali hari tu, alang alang teman suami oncall, tak kemana mana, aku pun dengan gigihnya membuat kek Red Velvet. dah lama nak buat kek ni sebenarnya. sebab teruja dengan topping cheese frosting dia. sedap soo yummy.


walaupun rupanya tak la segah mana, tapi alhamdulillah, rasa dia sedap. padat dan moist sangat,  time nak buat cheese frosting tu, cheese dia jadi berketul. tak tau kat mana silap. huhu. ni la akibatnya buat kek tak berguru. tu yang jadi patah-patah je time deko tu. haha.

petang tu lepas asar, aku pun dengan baik hatinya masak mee rebus dan mengajak sorang dua jiran tetangga yang berbaki di kuarters tu datang rumah buat makan makan. dah macam open house untuk Deepavali gitu kan. hiks.

Monday, October 13, 2014

Menyesal Beli Set Kurus Shaklee

Jenama Shaklee semakin dikenali oleh kebanyakan orang. set paling glemer sekali adalah set kurus Shaklee. walaubagaimanapun, kebelakangan ni, ramai yang mengadu merasa tertipu dengan produk ini.

mana taknya, kalau ada RM100 je pun dah boleh beli Set Kurus Basic. huh, murah betul. takkan lah produk glemer murah macam ni kan? ahaks.

ada sorang ibu menyusu makan Alfalfa Complex setiap hari untuk kurus. katanya Alfalfa ni bagus untuk membuang lemak dan toksin gitu, tapi lepas consume Alfalfa, susu badan jadi makin banyak, breast selalu bengkak, anak pun muka happy sebab kenyang minum susu.


menipunya..rupa-rupanya banyak lagi khasiat Alfalfa. bukan untuk kurus je. untungnya rasa tertipu macam ni.

ibu ni jugak ada ambil Lecithin. katanya lecithin ni bagus untuk bakar lemak dalam badan. boleh lah kurus lepas ni. tapi bukan kurus je ibu ni dapat, katanya kulit pun makin licin, rambut pun makin cantik, otak pun tak mudah lupa even dah beranak pinak. menipu betul produk ni. kata produk kurus je kan?

sekali lagi si ibu merasa tertipu dengan produk ini. tertipu yang menguntungkan. hehe. rugi siapa yang belum berkenalan dengan Set Kurus Basic Shaklee ni.

walaupun basic, tapi hasilnya bergaya.

Berjimat dengan bijak bersama Shaklee.

saya SID anda,
Najihah (1092621)
0139139891
Fb : Najihah Sahami
FB Page : Vitamin Cantik Sihat
email : najihahsahami@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...