Monday, October 13, 2014

Menyesal Beli Set Kurus Shaklee

Jenama Shaklee semakin dikenali oleh kebanyakan orang. set paling glemer sekali adalah set kurus Shaklee. walaubagaimanapun, kebelakangan ni, ramai yang mengadu merasa tertipu dengan produk ini.

mana taknya, kalau ada RM100 je pun dah boleh beli Set Kurus Basic. huh, murah betul. takkan lah produk glemer murah macam ni kan? ahaks.

ada sorang ibu menyusu makan Alfalfa Complex setiap hari untuk kurus. katanya Alfalfa ni bagus untuk membuang lemak dan toksin gitu, tapi lepas consume Alfalfa, susu badan jadi makin banyak, breast selalu bengkak, anak pun muka happy sebab kenyang minum susu.


menipunya..rupa-rupanya banyak lagi khasiat Alfalfa. bukan untuk kurus je. untungnya rasa tertipu macam ni.

ibu ni jugak ada ambil Lecithin. katanya lecithin ni bagus untuk bakar lemak dalam badan. boleh lah kurus lepas ni. tapi bukan kurus je ibu ni dapat, katanya kulit pun makin licin, rambut pun makin cantik, otak pun tak mudah lupa even dah beranak pinak. menipu betul produk ni. kata produk kurus je kan?

sekali lagi si ibu merasa tertipu dengan produk ini. tertipu yang menguntungkan. hehe. rugi siapa yang belum berkenalan dengan Set Kurus Basic Shaklee ni.

walaupun basic, tapi hasilnya bergaya.

Berjimat dengan bijak bersama Shaklee.

saya SID anda,
Najihah (1092621)
0139139891
Fb : Najihah Sahami
FB Page : Vitamin Cantik Sihat
email : najihahsahami@gmail.com

Wednesday, October 8, 2014

Supplemen Tak Berkesan?

Assalamualaikum w.b.t.


dah cuba makan bermacam tapi tak pernah berkesan. rasa kecewa sampai tahap nak bunuh diri je rasa kan? lepas tu dalam hati mengutuk-ngutuk si penjual kononnya menipu la, barang tiruan la bla bla bla. pernah renung-renung cuba mencari di mana silapnya tak?

Apa yang patut dibuat kalau rasa macam supplemen ni macam tak berkesan je. macam menipuuu je.




Cuba muhasabah diri kejap. vitamin yang sepatutnya makan 2 biji 3 kali sehari contohnya, korang makan berapa biji? berapa kali? ada ikut aturan? ada minum air masak yang banyak? ambil la apa-apa jenis vitamin atau supplemen sekali pun, perkara paling penting adalah kena minum air kosong  sekurang-kurangnya 2L sehari. tak amek supplemen pun kena minum air kosong yang banyak jugak tau. Lepas tu ambil supplemen mengikut aturan dan tolong lah konsisten. okeyh sayang sayang semua?

Paling penting sekali adalah hubungi penjual berkenaan. tanya penjual yang korang beli produk tu, kenapa tak berkesan? cerita semua masalah yang timbul atau apa yang anda rasa lepas ambil supplemen tu. Tetapi kebanyakan pembeli ni, bila ada masalah, terus stop guna. tukar produk lain cepat-cepat. No no no. jangan macam ni kawan.

supplemen amek masa 90 hari tau untuk menunjukkan kesan atau serasi dengan badan sepenuhnya. dan, ianya bertindak bergantung pada badan seseorang. means, kalau si A amek 2 minggu set slim, dah turun 2 kg..kita amek 2 minggu set slim yang sama cuma turun 0.5kg je. jangan cemas, sebab badan B lain, badan A lain.

selian daripada tu, sesetengah supplemen tak boleh di ambil bersama dengan ubat atau supplemen lain. ini mungkin boleh menyebabkan  kurang penyerapan supplemen oleh badan kita. bila badan kita tak dapat menyerap supplemen atau ubat tu dengan sempurna, jangankan kesan ubat, kesan supplemen pun mungkin tak kan menjengah. oleh itu, dapatkan panduan pengambilan yang betul dari penjual anda. mungkin anda boleh jarakkan 2 atau 3 jam antara supplemen atau ubat ubatan. bagi satu satu diserap oleh badan. badan pun tak pening, kita pun happy.

so lepas ni, jangan skip-skip supplemen lagi. minum air kosong banyak-banyak tau. kalau ada masalah, cepat-cepat hubungi penjual supplemen yang kita beli supplemen daripadanya. please. kalau penjual tak bagi jawapan memuaskan boleh rujuk peniaga lain. sebab itulah pentingnya kita membeli daripada penjual yang bertanggungjawab.

sekian    :)

Berjimat dengan bijak bersama Shaklee.

saya SID anda,
Najihah (1092621)
0139139891
Fb : Najihah Sahami
FB Page : Vitamin Cantik Sihat
email : najihahsahami@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...