Friday, September 19, 2014

Fesyen Hoodie Lelaki

Assalamualaikum w.b.t

secara asasnya lelaki ni kalau berfesyen bukan macam perempuan. fesyen perempuan ni complicated sikit. kalau lelaki ni diorang suka yang simple but nice gitu. hehe. 

suka tak tengok lelaki pakai baju yang ada hoodie? alaa..tak kisahla baju lengan pendek ke, lengan panjang ke, tak de lengan sekalipun. Hoodie ni menggantikan peranan sweater di mana ianya sangatlah praktikal untuk di gayakan ketika cuaca sejuk. yes, hoodie lebih versatile. student-student nak pakai santai-santai ke kelas pun boleh.

tengah bayangkan Aaron Aziz pakai baju macam ni. ohsem.
nampak macho je kan kalau tengok lelaki pakai macam ni. eh, tapi bagi aku, lelaki berhoodie ni ala-ala  bersifat misteri gittew. buat kita semakin nak mengenali. nampak cool and steady. ahaks. selebriti pun ramai yang suka pakai macam ni kan. senang nak lari dari paparazzi. so, korang boleh la berangan jadi artis kejap. acah-acah ada stalker duk mengintip.

nak lagi sempoi, pakai hoodie ni dengan t-shirt basic, lepas tu pakai shortpants, lepas tu pakai cermin mata hitam. pheww. cair weh. try kat encik suami la skali nanti. sekali sekala suami mencairkan hati isteri kan. tak gitu.

plan nak beli yang ni untuk suami aku. dia kan kurus..okla kan corak macam ni kan kan? hee
eh, mana nak cari?

Layari website online shopping Malaysia terkemuka iaitu ZALORA untuk koleksi hoodie lelaki murah online. Rasai pengalaman online shopping terbaik hanya di ZALORA!

ala...kat Zalora tu bersepah baju hoodie ni. macam-macam jenis ada. katanya website online shopping terkemuka kan.. up to date lagi jejaka-jejaka sekalian oi. murah-murah je pakwe-pakwe sekalian. hikss.. boleh la beli untuk sang suami sehelai dua jap gi. teringin sangat dah ni.



Thursday, September 18, 2014

Resepi Kerepek Crabstick Yang Mudah dan Lazat

Assalamualaikum w.b.t.

hari selasa hari tu kan cuti umum. makanya sebagai ibu ibu, haruslah merajinkan diri di dapur. untuk breakfast tu aku sediakan bihun goreng tawar je untuk alas perut. tawar sebab aku memang kalo masak memang tak suka nak rasa-rasa. memang bajet chef terkenal la gayanya. Kesian suami aku kan, makin kurus la alahai. tapi kerana bersalah aku gantikan dengan sup tulang sedap bangettt untuk lunch kitorang. makan ngan telur bungkus. gandingan yang mantap semantap kitorang. haha.

Amni plak macam baik je mood dia hari tu, so mama nya boleh la berlagak ibu ibuan kan. aku pun rajin la masuk dapur mengenangkan betapa terliurnya tengok post kat facebook gambar Kerepek Crabstick. dah alang-alang stok crabstick beku ada dalam peti, moh le kita membuatnya. daun kari pun gigih aku import dari kampung. haha.

let me tell you first, this kerepek memang sedap lahai. rugi siapa tak cuba. dah la nak buat senang macam hembus nafas tarik nafas je. haha. okey, aku over.

Bahan-bahan

  • Crabstick
  • tepung beras secukupnya
  • lada sulah
  • garam
  • daun kari


Cara Penyediaan

first, siat-siatkan badan crabstick tu dengan kejamnya like i did ni. bagi halus mulus gitu baru sedap kan. tapi rasanya kalau tebalkan sikit pun sedap. baru terasa keketamannya.


dalam bekas yang lain, gaulkan tepung beras, garam, lada sulah dan daun kari...oh, jangan dicari mana daun kari masa ni. daun kari dalam peti. belum ambik lagi. haha.


lepas tu masukkan dalam bekas crabstick yang di siat-siat tadi. gaul gaul gaul bagi sekata tepung ngan crabstick tu.



lepas tu boleh la mula panaskan minyak, dan menggoreng.



lepas tu tunggu sejuk, dan bolehla makan dengan penuh nikmat. i tell you again, sedap sangat kerepek ni okey. ralit makan sampai tau-tau dah habis sebekas.

lepas makan, kalau bimbang berat badan naik, dont worry...set slimming Shaklee kan ada. :)

ehh..interframe anak sendiri. haha. Amni nak ucap terima kasih sebab sudi datang belog mama dia. hee.

Ahlamakkkk..lupa nak letak gambo kerepek yang dah siap masak. nanti i update lain ye you alls. heee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...