Monday, January 3, 2011

Blogger Lelaki vs Blogger Perempuan

hai peeps! hehe. masih bersemangat berblogging walaupun penat ngan aktiviti orientasi. mungkin bila dah mula kelas, hurm..terpaksa di selowwkan sikit demi sedikit. nak jadi pelajar berjaya la kononnya. ehehe.

hari ni entry serius sikit. ciss. macam la serius sangat. selalu je cakap entri serius. padahal. hancuss. uih..suka hati guwa la kan? waa.'guwa'?ganas-ganas. hehe. so, nak terus cakap serius ni. ehemm.. korang rasa ada beza tak antara blogger lelaki ngan blogger perempuan. uihh..jangan tunjuk kapak dulu woo...ini bukan nak mendiskriminasi jantina ok. tapi ini serius. alahai. ala-ala Wonderpet la pulak. hak hak.



bagi Mish la kan, blogger lelaki ni, cara penulisan dia lain tau. tak terlalu emo. kebanyakan blog lelaki berbaur pendapat atau info semasa. manakala bagi blogger perempuan pulak, lebih ke arah entry bersifat peribadi. Mish bercakap secara umum k. so, ada la jugak blogger yang terkecuali. jadi, jangan la terasa lebih. hehe.

dari pandangan Mish, prestasi blogger lelaki ni jugak cepat naik. tak tau nape. tengok dari segi follower dan komen semua. macam wow!! je. tengok blog, ishh..baru lagi berblognya. tapi follower dah cecah angka yang ramai la seiring ngan usia blog. kalau tang perempuan lak. hurmm..tak tau nak cakap. sebab kalau Mish secara peribadi. pertumbuhan komen dan follower serta trafik tu, macam susah je nak dapat yang tetap. jeles jugak ngan sesetengah blogger yang ada trafik tetap. means. tak update atau berblogwalking pun, trafik turun cinonnet je. apa bomoh u olls pakai aaa?

 lepas tu kebanyakan blogger lelaki ni pemalu. semua pakat tak interframe mukaa. ada la jugak yang interframe tu. tapi kebanyakan blogger lelaki seolah bersifat misteri. err..misteri. boleh terima ke ayat tu? haha. tapi hakikatnya macam tu la. tengok Ben Ashaari. mana ada letak gambar bawah entri macam Mish Lollypurp.gulp! terkena atas kepala kau! haha. 

haa..lagi satu. kekerapan update. berdasarkan penilaian mish melalui bloglist Mish kat purple boy ngan purple girl tu. purple girl yang selalu bercambah entry nye. ade certain blogger tu, satu hari. 3 4 entry publish. wahh!!! hebat kan? setiap kali refresh. ade je blogger perempuan yang update entry baru. manakala blogger lelaki lak. ada yang dua hari sekali. ada yang seminggu sekali. ada jugak yang hari-hari.ehee. di sini Abang Ben terkecuali.

kesimpulannya. blogger lelaki ke perempuan ke khunsa ke. berblogging la secara enjoy!! jangan pikir nak kumpul trafik dan follower je. kalau niat tu ikhlas. suci. murni. insya Allah semua tu datang sendiri bersama usaha yang korang kepilkan. jangan lupa tang usaha sekali tau!! happy blogging all!


31 comments:

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
zami terkecuali nampaknye.
XD

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

psss... mish.. lari topik jap.. hahaha.. halau kiter nak cari tutorial yg mcm anis tanye mish tu, apa keyword dia ek? hehehe.. tutorial mcm mish buat kat bawah box mish... (^__^)

She's retarded said... [Reply to comment]

betul2. blogger lelaki cepat naik. diorang pakai ilmu apa agaknya?

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

hihhi..betul2 mengkaji nie..hihihih


Dextrous cyber life

zirconia said... [Reply to comment]

setuju gaklah ngan point mish nie. masing2 ada gaya penulisan tersendiri kan :D

Bulan said... [Reply to comment]

suke yunk!

cik miera said... [Reply to comment]

hmm stuju2...mmg kan..blogger laki punye penulisan lg sempoi kot..bahasa pun agak la..tp kalau blogger pompan cmtu, alamat kene cop tak berbudi bahasa la plak.haish

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Aikkkk... mana gambar ?

Hahahahaha... Mish dah insaf ke letak entry tak taruk gambar dia yang senyum comel tu ?

123.. Larikkkkkkk...

Izan Ishak said... [Reply to comment]

perasan jugak ciri2 yg mish sebut tu. biasa lelaki jarang letak gambar. identiti rahsia bak kata mish.

tp best nya bila sume sporting tak kira usia cam mish ni suka singgah n komen2 kat belog k.izan kan..kan..

wunny said... [Reply to comment]

sokong2:)

LehaMY said... [Reply to comment]

betul! kita mesti enjoy dalam berblogging ! :D hahahaha!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sgt setuju..hehe

♥ Funna ♥ said... [Reply to comment]

hidup blogger!!!!hahahahaha..btol2 tu..from my observation pon mcm tu..pape pon xkisah la smua tu yg pnting kita berblogging adalah kerana suka2 je..menghabiskan masa yg sememamngnye xde masa..ahahahahahaha

emieysandra said... [Reply to comment]

prasan gak blogger llaki & pompuan, blogger llaki sllu cpt naik..huhu, xpela, sme2 kite happy blogging..
yunk, nape i xde dlm ur purplegirl..emm

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

hai...
saya belalang misteri dtg memberi komen...hahaha...

same jer laki atau pompuan...tp mmg betul pun blogger pompuan bnyk yg terlalu fokus pada perkara2 prsonal.tp mybe ade yg suka baca kot.hee

Fantastic Ajane said... [Reply to comment]

haaa..setuju blogging biar enjoy n happy kan..:) yg lain myb blh ltk tpt kedua..:)

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

den baru nak buat entry pasal ni.hehe;p

yott said... [Reply to comment]

nice entry,,;)

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

uiks...nak cari gaduh?? siapa yang nak cari gaduh tu?? meh sini pendekar tikam... mau??

lalala~~

alahai mish... panas entry ni yea... hehe~~..

Aretikz said... [Reply to comment]

Pergh ~ ahakz.. tapi memang kebanyakkan macam tu.. oh.. saya tak termasuk.. saya masih budak setahun jagung pun xsampai.. apapapun.. teruskan suaha.. yezza.. hehe..

cik violet said... [Reply to comment]

stuju..tang blogger laki memg kebanyakan berunsur pndapat..tp tbek blog laki sebnrnya...haha..

misyamissyou said... [Reply to comment]

uhuk..setuju! hehee

padin said... [Reply to comment]

hahaha best entry ni mish ekekee.. entahnye ek, ikut mane yang selesa la kan nak tulis macamana,

biskut said... [Reply to comment]

wah mish dah pandai bagi pendapat ek..bagus2.have a nice blogging mish...owh ya,tanx gak sebab dah try utk scroll box tuh.keep my secrets ek(standard certain of men-mysterious)

sab said... [Reply to comment]

yup. sab sokong pe yg mish bgtahu nieh. kdg2 mne yg rjin sgt update..cm semak pulak kt dashboard tuh. hauhua...setakat 2 entry ok la kot..ni 4 5 entri...haih... =,=

Eman said... [Reply to comment]

ramai blogger kalangan gadis tu yg followers blogger laki cepat cambah mish. yg laki lak nk follow pun tgk gak gaya penulisan dan cun cantik kemas nya blog si gadis tu. heeeeeeeeeee. kalo cun tu norm laa kan, laki.
;DD

BENA said... [Reply to comment]

blogging la dengan enjoy . jgn tensen2 sebab trafik kannn . heee ~ :)

CIK TOM said... [Reply to comment]

betul mish... mmg berbeza sbb lelaki dan perempuan kan charge + dan - tue sbb tertarik..blogger skang ramai perempuan..diorang of coz akan lebih suka follow lelaki..huhu

Gayahspears said... [Reply to comment]

setuju2...
ade sape nak buat bantahan sila angkat ketiak~wakakakaka...

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

alaaa.. keen nih camne?? ada separuh ciri2 lelaki, ada separuh ciri2 pompuan.. haaaa.. cmne tuh?? =.="

Woofer Storm said... [Reply to comment]

sayam cik tom jarang update tapi trafic maintain je ni..hehee

#mentang2 kita tak kuat update,kutuk lebih nampak..heheee