Friday, January 28, 2011

Kenapa Jadi Pemalas?Bila Pulak Jadi Rajin??

ehem..agak berhabuk sedikit sebab dah dua hari kot tak hapdate. adeh. baru dua hari kau dah kepoh la minah. macam la orang heran. haha. korang tak heran ea? tapi Mish heran. kenapa Mish heran? biaq p la Mish nak heran. haha. hampes!

yeay esok Sabtu, lusa Ahad. HUJUNG MINGGU!! sape yang bekerja tu sila jangan malas-malas k. jangan curi tulang. nanti rezeki tak berkat. bwerk je nak nasihat orang kan? haha. agak-agak Mish keluar tak minggu ni ea. adeh. jom keluar kawan-kawan. kita pi tengok Green Hornet dengan Haq. hehe. korang belanja. deal? ahaks! mati la kalau korang kejar bawak parang. owh, dah jauh menyimpang. begini la gaya kalau dah setat menulis tu. adeh. kesian yang tukang baca. haha.

owh. hari tu dua hari diam. tak hapdate, dan tak blogwalking. sebab?
  1. malas bukak lappy.
  2. malas taip.
  3. malas ngadap tenet.
  4. malas nak karang entry.
  5. malas nak loading page.
  6. malas segalanya.
  7. malas everything.
  8. malas semuanya.
  9. malas lagi.
  10. masih malas.
ok, tu antara reason atau dalam bahasa bakunya sebab kenapa Mish malas nak update entry. kalau nak cakap sebab bizi tu rasanya tak sangat kot. sebab ada antara dua tiga kerja dah setel. tinggal lagi dua tiga yang lain. tapi sejak akhir-akhir ni Mish rajin pulak :
  1. tidur. (sebab tu sape-sape yang ade kol malam-malam tu memang sori to say la. i sleep early u know? ahaks!)
  2. makan. (badan dah macam doraemon)
  3. melepak kat bilik member.
  4. minum air kosong. (perlu ke mention??)
  5. mengadap kalendar sebab hitung hari untuk cuti Raya Cina.
  6. sapu bilik.
  7. baring tanpa tujuan.
  8. menung panjang.
  9. berangan sekor-sekor.
  10. download video korea sampai broadband pun dah limit.
hoho. memang penuh kemalasan dan kerajinan kan kan? perlu ke Mish bagi semua ni? perlu la sebab ni mood tengah rajin nak taip entry. tapi tak tau nak taip pasal apa. haha. bantai je la. kan kan kan?

owh..gambar ini sangat garang kan kan kan?? (masih lagi tak de kena mengena dengan entry. wuahaha)


psst~
ex boyfriend my BFF call mintak tolong. perlu tolong ke yea? adeh.

owh, lupa nak cakap. berdasarkan entry yang sebelum ni. DALAM DILEMA tu. Mish dah buat keputusan untuk balik umah. hoorey!! homescik beb. tak tahan la nak jalan-jalan tapi hati rindu rumah. aiseh!! kepada Tomatokering..nanti ada masa kita jumpa yea.

16 comments:

Indra Amirrul said... [Reply to comment]

jom singgah blog saya meriahkan contest pertama saya..harap diberi sokongan..

http://fiarcacoutura.blogspot.com/2011/01/contest-bergambar-saya-sayang-kawan.html

Syat0za said... [Reply to comment]

anda mmg malas, yeah!! xD

:P ermm, tolong? ntah la, macam dia susah sgt2, tlg je la.. tgk keadaan ^_^

deAnza-wAnda said... [Reply to comment]

wah ex meh... x salah kan klO membantu... heheh

Bulan said... [Reply to comment]

uit pemalas.muncet!

eRza farEeha said... [Reply to comment]

nk balik sok..yey..u g la kuar ye..g tgk green hornet tuu..aha

Zaer!! said... [Reply to comment]

Huik! salam yum!ahahha.jangan malas sangat derr.kang xde sape yang buat jadi menantu.hahaha.

Maaf mish,ku bz buat masa ni.xdak masa lansung nk 0n9.ahakss.tunggu raya cine ni la.Kite main serang2.hahaha

RuSh D said... [Reply to comment]

.sungguh byk reason n penjelasan..bole menang nie kalo bawk g mahkamah..haha

Cik Miera said... [Reply to comment]

haha...alasn je ye mish..pemalas ini budak.kui3

cik Ladies said... [Reply to comment]

chop.. mse skmo CL dtg cni , CL tak prasan plak yg background blog kiter same ? kiter ad sama minat ke ?ahaha

download cter korea ? perghh , best tu . kongsi2 skit ? wakaka

:p

laskar rainbow said... [Reply to comment]

uitt! banyaknya point malas-malas. apew nie malas wahai cik Mish ;))

iqbalhakimi said... [Reply to comment]

jangan malas2..heheh..

iqbal pun balik jugak..cuti xleh tahan duk hostel =P

Mra Mastura said... [Reply to comment]

waaa.malas nye die! hehehe

saya da kat rumah XD

selamat pulang ye

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Haha. 10 kemalasan tu. Hebat! ;D

p/s : Err, tak payah tolong. Haha. Jahat gila Shag! ;D

Miss Yaty said... [Reply to comment]

hihi..cukup lengkap reason mish tak update..hihi ;P

yaty dah leh agk mish confirm balik umh punye...kikiki ;P

LadyBird said... [Reply to comment]

:P.. baru dua hari x update :P..
belum boleh dikira malas :P..
akak dah lama dah.. rini br bergiat balik :D..
hihihihi..

Azmi said... [Reply to comment]

oh ni sindrom org nak kawen nih..hehe