Saturday, September 25, 2010

Tak Semua Suke Kita..

haipp..moshi moshi guys..

hurm..tadi duk melepak depan lappy sambil melayan mood somebody yang agak down down tu...dan sebagai kaunselor ntah hape-hape..Mish guna ayat sendiri untuk up kan balik mood die tu...

hey hey...tamo sedey-sedey k...
dalam mana-mana dunia atau pelusuk kita pegi pon..ketidakpuashati itu akan wujud..sape sokong??kan..kan..

tak semua orang suke kite..dan kita sendiri pon takkan suke semua orang..btol dop??hee...kalau Mish la..ala~lantak la orang tu suke ke tak kat kita...yang penting kita jangan cari pasal ngn die...tegur je die cam bese..walopun korang tau orang tu xsuke korang..korang saiko je orang tu..wat muka tak bersalah tegur orang tu... hak2..ingat we oll heran sangat ke u x suke i??

kalau korang tau ada orang xsuke u olls..xpayah la pikir sangat..kalau rasa korang ni xcukup kuat nak hadapi masalah ni..cube elakkan diri dari mkhluk pembenci tu..simple..hey hey...takkan luak pon duit lam bank kalau orang xsuke kat kite k!!so,
jz be urself...
live ur life happily...
u go guys!!
wat je paper yg korang rasa korang hepi asal xlibatkan perkara yang memalukan..
kalau terang tang tang perkara tu memalukan dan salah..agak2 la..patotla dorang xsuke..haha..bertobat k!!

tp seriesli..kat skolah dulu..penah ada sorang ustazah yang memang anti ngn along ketua geng kapak..korang kenal ke??hahaha...Mish la tu..kat skolah orang panggil along jerr..dulu la..sampaikan kalau masuk kelas ke sume..ustazah tu takkan amek tau pon kewujudan along tu..hahaha..reaksi along tu??wat slamber...kalo ngantok..sleep je..biadap kan??tapi alau along tu wat salah sket jerrr....kaw2 die bawak kes tu..adess...ala..zaman skolah memang nakal..

owh..i love myself...
hehehe..
muka sikit punye santeq cakap i ketua geng kapak???ganas tu...
psstt~
tapi kalau orang xsuke cz perangai korang tu mmg tak bole di accept oleh komuniti..berubah la k...xsalah berubah untuk kebaikan..silap-silap market makin naik..aaaa...dah gatal!!wink!!

dalam dunia blogging ni pon sebenarnya kita tak dapat lari dari rasa hati busuk manusia tu..so, beware la k!!semoga kita sentiasa digemari..hahaha..

nota bawah kaki:
geng kapak tu merujuk kepada cerita Kung Fu Hustle....penjahat lam citer tu kan terdiri daripada geng kapak..konon ganas la tu..hahaha

32 comments:

apik pehe said... [Reply to comment]

ganas ke?
muka cam innocent jer..
uhuhuhu

Mohd Shukri Fadzillah said... [Reply to comment]

benci membenci membawa kanser

najihah sahami said... [Reply to comment]

apik :
ntah..ayu je kan??hehe..
psstt~ada kisah disebalik keayuan i skang ok..dulu i mmg err...kapak la...hahaha

najihah sahami said... [Reply to comment]

shukri :
yep..stuju..kanser ni nk ubatkan die payah...huhuhu

Zaer!! said... [Reply to comment]

tapi ade sorang sukue kat kamu...nk tahu sape......semestinya bukan zaer..hahaha..;-)Allah menyanyangi hamba-Nya..hehe.

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

ganas??nampak muka baik giler..miahaha~

najihah sahami said... [Reply to comment]

zaer :
aaaaa..selamat bukan zaer..hak2...parents i pon suke i tau...

najihah sahami said... [Reply to comment]

cik tom :
yess..saya mmg org baik..hahaha

suzie rahman said... [Reply to comment]

wah ayu nya along geng kapak... haha ni haa angah geng parang..

sugar2 kapas strawberry said... [Reply to comment]

yeah..xsume org suke kita sbb kita pon xsuke sume org..tp itulah hidup kn..ajar kita macam2 :)

scya said... [Reply to comment]

ilikeee thiss post ;D menarikk :') aww , btw akaa muke cantekk !ganass :? woahhh bahayee ney p-;

misyamissyou said... [Reply to comment]

hohoo..xbaik tak suka orang..tp biar je la..who cares..live our own life just the way it should be..jnji kite tak buat salah.. ^_^

najihah sahami said... [Reply to comment]

suzie :
hahaha..nk jugak die..kang acik geng pisau cukur..adess..

najihah sahami said... [Reply to comment]

sugar2 kapas strawberry:
yep..xde mnde2 macam ni..idop kite seolah ksng..xde cabaran..

najihah sahami said... [Reply to comment]

scya :
haha..cantek ke laut dek oi..adess..

eh eh..xganas2 daa..baik...hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

misya :
yerp..setuju ngn kamu dear..setuju sangat2..!

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Bukan senang nak puaskan hati semua orang. Kadangkala bagus pada kita, tak semestinya baik di mata orang...
Asal saja kita tahu apa yg kita buat tu tidak mendatangkan mudarat pada org lain serta memberi manfaat untuk kita... proceed sajalah.

Butakan mata, pekakkan telinga.

najihah sahami said... [Reply to comment]

kak ida :
aah..setuju sangat2 kak..manusia ni depan cakap lain..blakang cakap lain..susah2...

sYafIkJacK said... [Reply to comment]

btol2 , pedulik ap org nak kata . hehe . teruskan hidup dgn usaha sndri , haha

kopimacy said... [Reply to comment]

muke baek j.huhu

Uruchimaru @ kf said... [Reply to comment]

ni pesal ni mish?
jiwa kacao ke?

meh sni hambe nk bisik..

"hidup ni terllu singkat,sesingkat pikiran kite,jadi buatlh yg terbaek utk diri kite sblm ajal dtg.."

sukka!

>slm kenalan<
>hiraishin no jutsu<

*call hambe..kf

haidi takeAfoto said... [Reply to comment]

ai.satu statemnt yg mmg sy setuju sgt2..xkire la org tu sy\uke kite ke x..ki suke org tu ke x..tp lyn je mcm biase..jgn nk tunjuk sgt kite xsuke ngn die..lagi satu nk habaq kt along ketua geng kapak ni..p mntak maap cepat ngn ustazah tu!!!!!hehe

My TeRrIToRy... said... [Reply to comment]

jgn sampai terputus tali silaturrahim :)

thezarasisters said... [Reply to comment]

Betul mish....tak semua kan (: ?

amira zakiah said... [Reply to comment]

kita yg mdgr rse sdh 1 hari je...org yg xske kte tue tseksa jiwa raga nk mbenci kita lagi...huh...statement nie xblh pakai.hahaha

cik lover said... [Reply to comment]

btol2..ignore jer ape yg org ckp...sb kita x blh nak puas kan ati sume org =)

miss chekleen said... [Reply to comment]

hahahahaha...betul2 mish..
pedulikkan..
kadang2 orang nama je manusia tapi muka lain2..yang kembar pun nama kena lain2..
tak seme orang paham kita n kita pun bukan nak kena paham orang lain pun..janji kita tak gaduh ngan orang..kan

taqie said... [Reply to comment]

haha..terasa lak bc entri nih.. wokeh..pasni nk jd geng kapak jgkla..geng ngn mish..hahahaa

Nobita Sensei said... [Reply to comment]

semua orang suke kite~

HaNTwO said... [Reply to comment]

gua geng pisau cukur...ade bran?? ;p

miszlullaby said... [Reply to comment]

ye betul tu mishLP!!!sokong 100%..Ml salu wat bodo je ngan org2 yg suke buat muke nih(die nak tnjuk die tgh emo n xsuke kite).

Tapi yang paling kelaka nye,die plak bleyh tanye dkt sipolan ni,ML ni ade masalah ke ngan die?sedangkan die yg tarik muke mcm belacan dlu.pelik2..=D

alif haris said... [Reply to comment]

OMG !! along ketua geng kapak ! gler ganas u mish .. HaHaHa ..
Tapi srsly, Muke x sesuai la .. hee