Friday, September 17, 2010

Kalau Nak Cari Suami, Umi Cakap....

hahaha..lawak lak rasa tajuk Mish hari ni..adess..tapi tetap, masih dan nak jugak share ngan u olls..pesan umi kat Mish..gaya pesan macam nak Mish kawen cepat je umi nih..tak kan dah bagi green light kot umiku...haha..siap pesan tu kat anak-anak pompuan yang 3 kuntum nih..


sedikit pesan umi yang i nak bagitau u oll..
  1. cari lelaki yang rajin solat..boleh imamkan kamu ya anak-anak..subuh-subuh selalu pegi masjid...sejuk perut umi..
  2. lelaki yang sporting..senang..kalau nak pi shopping, siap boleh teman..tak de istilah u shopping barang u, shopping barang i skali..i nak ngadap game..uhh..Mish pon nyampah..
  3. pastu lelaki yang penyayang..tengok suami orang tu haa..isteri nak shoping pon rilex je..suami tolong jaga anak..kadang-kadang anak nangis malam-malam pun suami yang terjaga dulu..alhamdulillah kalau Mish dapat..ahahaha...
  4. cari yang penyabar...tenang je nmpak dari luar..bia la dalaman pon tenang..jangan cari yg panas baran...nanti kau merana...erkk...
  5. pastu kalau boleh, cari la lelaki yang rajin duk dapur..tolong-tolong...kalau ada skill masak sket2 kire bonus wat menantu la tu..haha..umi kata, senang kalau anak-anak umi jatuh sakit..ada orang jaga..setuju!!
  6. paras rupa dan harta umi pandang sebelah mata je..kalau muka macam Shah Rukh Khan tapi perangai cam Salman Khan..reject awal....
haha..panjang lebar lak umi Mish nih..aduhh...nak je Mish cakap..

"umi, anakmu ini bukanlah watak heroin dalam novel ntuk dapat lelaki sebegini sempurna..muka pon cam kuih cornflake hanguss..hee~"
 agak-agak..umi marah tak ek..bukan pe..konpem-konpem laki macam ni wujud lam novel jer..aduhh..erk...ada ke lelaki cam yang umi nak tu??huhu..Mr. Choc my dear..amacam derr...bole kerr??hahaha..

eh eh..pasan tak, suma contoh Mish taruk bab shopping..haha..sori k..sebab perangai lelaki paling nyampah i tengok masa shopping..suka tinggal bini shopping sorang-sorang ngan anak kecil lagi..aduss..before kawen, masa berdua je kepit bukan main..geli i..~

25 comments:

diana said... [Reply to comment]

betul2..
selalu tengok bini pegang tangan
anak..sebelah lagi bawak bungkus barang..
suami kat belakang dok picit enpon..

Aretikz said... [Reply to comment]

Paling penting yang numba 1 tu.. mnjadi imam kpada si istri.. hua.. kena msuk imam muda mcm ni.. har3x~

Nobita Sensei said... [Reply to comment]

cari jgn tak cari~

misyamissyou said... [Reply to comment]

haha..betul pe ckp umi tu..

Siti Fatimah Nabihah said... [Reply to comment]

hehe.. mak mish carikan kan senang~ hmm,susah kan nk cari yg da dlm list suma tuh.. haha,moga2 kita sama2 dpt mcm tu erk :p

najihah sahami said... [Reply to comment]

diana :
wahh..terbaek la diana punye ayt..stuju sgt tuh..

najihah sahami said... [Reply to comment]

aretikz ;
haha..sila masuk...

najihah sahami said... [Reply to comment]

nobita :
sedang mncari ni derr..haha..poyo!

najihah sahami said... [Reply to comment]

misya :
mmg btol..tp wujud ke??erkk~

sweet_apple said... [Reply to comment]

ssh kot nak jumpe laki mcm umi cari...huhu.. satu dalam berjuta-juta..huhu. moga kite semua dapt 1 yerk ;p

najihah sahami said... [Reply to comment]

apple :
haha..tau xpe...huhu..
aminn~

iena.[banana] said... [Reply to comment]

sangat suka! hahaha. ;)

aleng said... [Reply to comment]

haha kena bebel ngan mak jugak ke? nnt gi bace post aleng pulak yek. tips cari jodoh

najihah sahami said... [Reply to comment]

iena :
suka tapi sukar..haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

aleng :
haha..always my dear..huhu...ok!

tqa.awesome said... [Reply to comment]

hehehe. rupe paras tak penting janji hati baek :D

taqie said... [Reply to comment]

hahha..stuju2.. susah nk jmpa laki mcm tu skg.. klau ade, da lama da amek..kah3

apik pehe said... [Reply to comment]

hehehe..mish,satu lg..kena maye istikarah dulu la yer..hehe..

najihah sahami said... [Reply to comment]

tqa:
yep..btol latu....hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

taqie :
haha..share jom..hak2..

najihah sahami said... [Reply to comment]

apik :
hoo..yedoh tu...xingat nk tmbah..stuju2..haha

kamarulzamri said... [Reply to comment]

no 1 insyallah bleh wat
no 2,insyallah,pn boleh,
no3, 2 kna tgk bini,nk cpt ke lmbt,hehe
no4 msti la abg kna sbr lyan krenah ayg....
no 5 yang 2,em kna byk latihan la sket,hehe,
no 6, yg 2 x tau nk ckp mcm mna.....

chentamiera said... [Reply to comment]

stuju...mama miera pun pesan camtu jugak..

Woofer Storm said... [Reply to comment]

sy tak layak buat kamu..titik^

Imran Rajawali said... [Reply to comment]

My Abah is the best men in the world . Abah rajin solat , selalu suruh kami solat , kalau tak berjemaah , buat sorang diri . Abah penyabar . Abah best . Abah hensem . Heheh Imran bersyukur dapat Abah macam Abah Imran . Tak macam sesetengah tu , ada Abah buat donno .