Friday, July 1, 2011

Jerawat Naik Bak Itik Pulang Petang

Salam sejahtera, salam satu negara, satu bangsa, satu agama. haha. ok mengarut.

dalam sedar tak sedar, dah masuk bulan Julai. oyeah! saya hepi. tapi takde sebab. lain la kalau bulan 7 ni ada yang nak masuk minang ke apa kan. ahaks. bestnya. okeh miang.

mungkin sebab miang tu kot jerawat kat pipi, dahi, dan dagu ni tumbuh non stop. seriyes! rasa nak berus guna sabut kelapa je muka ni. tak pun guna kulit durian. err. bolehkan? haha.

sumber gambar dari sini.
sesiapa, ada tak produk ke petua ke nak guna untuk hilangkan jerawat ni sekali ngan parut-parut serta nenek moyang jerawat ni sekali. tak mau bagi dia tumbuh dah. seksa wok. nak amek gambar sendiri pun pikir doploh kali. aigoo. BELIA BENCI JERAWAT.

orang kata jerawat ni tumbuh bila tertekan. err. memang tertekan pun sehari dua ni. tapi logikkah? haha. memang logik pun sebab tekanan mempengaruhi pengeluaran hormon kita. nak tahu lebih lanjut pi google sendiri. penat ohh nak explain. nanti terkeluar landasan.

dan sebenarnya, tajuk tu nak cakap jerawat naik bak cendawan tumbuh lepas hujan. ahaks! jangan contohi penggunaan peribahasa yang bunguks macam tu okeh!

21 comments:

azwa amani said... [Reply to comment]

adehhh..mesti sakit sebab jerawat naik.. :) jangan tension2.. nanti mkin byk dia kuar

Syat0za Zai said... [Reply to comment]

yeah! jerawat naik yeah! :D HAHA

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Sama la kita..

Jerawat di muka akak sekarang ni sedang bercanda mesra sambil main lumba lari sapa paling cepat tumbuh kat muka.. hampeshhhh

Arif Aiman said... [Reply to comment]

jawat~~~~~~~~~~~` XDD

laskar pelangi said... [Reply to comment]

wooooo! tang jururawat tak perlu bising bising. nanti makin naik. hehe ;D biasalah tu remaja. memang jururawat suka naik naik =D

mek!miang keladi sungguh sekalang yeeeee..

Cik Aish said... [Reply to comment]

ehehe nak peot yee naik jerawat..hehe..pakai la oxy..berkesan!

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

kalau muke gatal2 camne plak? adehhh

sab said... [Reply to comment]

haha..same la dgn sab sayam~
jerawat menggila aiiyyaakk..

Cik Aqilah Wardah said... [Reply to comment]

huhu~ mish.. org kate,

TAK REMAJA AR TAKDE JERAWAT!!! hahahaha

Riha NCL said... [Reply to comment]

cuba cuci muka menggunakan tea tree set dari the body shop, memang berkesan.

Akulah Pak Lan said... [Reply to comment]

jerawat tanda muda remaja..heheh

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

hehehe..jerawat tu tndanyee mish miang gagagaggagaga

apik pehe said... [Reply to comment]

AAAA...AYAT APAKAH YG TELAH ANDA GUNAKAN ITU?opsss..ter capslock..hahaha..malas nk tulis balik..biar jer la gitu

iPai said... [Reply to comment]

uhuhuh .. bila hormon tak stabil ..

Faidhatul Arfah bt Ahmad said... [Reply to comment]

jerawat itu ade lh penyeri muka yg plg bezttt.. hee :)

Aida Omar said... [Reply to comment]

alamak JERAWAT!!!!!!
guna lah krim anti jerawat..hahaha

iPai said... [Reply to comment]

uhuhuh .. en Hormon menganggu

emieysandra said... [Reply to comment]

klu emiey, jerawat ni berkait dgn pmakanan..klu mkn yg xsptutnye mcm belacan, xpun time nk dtg period..mai la jerawat ni, huhu..

guna air wuduk je mish ^____^

alif haris said... [Reply to comment]

jerawat tu klua sbb tekanan ..betul

tension2 ni nape mish ?? takkan baru sehari alif tak datag blog mish dah tension2 ... hahhahahaha *gurauan semata ..:D

iPai said... [Reply to comment]

meh baca lastest post pasal pencuci muka .. hehehe

Kecantikan hak milik lelaki

.m y z. said... [Reply to comment]

haha ziema dulu selalu guna bio oil. but now alhamdulillah. jarang naik jerawat. jarang sangat2 :D