Thursday, July 7, 2011

Penantian Itu Satu Penyiksaan

hari ini, 7 Julai. kawan-kawan kos lain semua duk hepi gelak mengekek sebab dah tau tempat posting. dah tak payah susah-susah pikir. ada yang tercampak ke Sabah Sarawak tu nasib la. mungkin rezeki dorang kat sana kan?

yang lagi syahdu, bila awek dapat semenanjung. si pakwe-pakwe dapat Sabah Sarawak. hohoho. seksa woo. tapi mungkin ada baiknya. kalau duk seberang laut dapat elaun seberang laut kan? boleh la selow-selow simpan duit wat majlis. haha. ada bau jeles disitu.

online je Fb hari ni tengok semua post budak KSKB yang sama batch duk bercerita sal tempat posting. dorang kena lapor diri pada 18 Julai. banyak jeles. bau jeles sangat kuat disini. duduk rumah memang la heaven. tapi bila dah jadi macam ni, rasa macam, rileks sangat la pulak. erk..saya kan tak biasa duk rilek ni. hehe.

entah bila la surat posting nak sampai ni. aihh...PENANTIAN SATU PENYIKSAAN tau. memang seksa betul la. nak pergi wat part time pun rasa macam tak selamat. ye lah, keje baru 10 hari, sekali sampai surat. erk. serba salah la pulak kan. tapi kalau duk goyang kaki macam ni. 3 bulan surat tak sampai-sampai. terasa teraniaya la pulak.

ohmai! nasib la...

apa-apa pun, tahniah buat budak-budak kos Occupational Theraphy, Penolong Pegawai Kesihatan Persekitan, Fisioterapi. kos X-ray ngan Nursing diam je. tak de lak dengar berita. senasib kah kita?

psst~
konon nak posting cepat, padahal uniform berlum siap lagi. hehe. nanti dah kerja mesti rasa nak menganggur balik. heaven kot menganggur ni. cuma tak de gaji je. kalau ada gaji mesti Mish dah buat kerja tetap. haha. la satu, harap-harap la Mish ngan si tettt tu dapat posting dekat-dekat. huhu.

24 comments:

Cik Aqilah Wardah said... [Reply to comment]

haha.. tettt!! yg tu je nmpak.. hahaa

moga Allah permudahkan.. insya Allah... amiiiin... ^_^

cheqwa said... [Reply to comment]

teettt teettt tu apa??haha.cheqwa innesen nih..ok,gudluck mish! smoga dpt posting dgn teet teet..kekeke ;D

Jay said... [Reply to comment]

hahaha..tetttt..kalau mish kena kat sabah boleh jumpa Jay.,.hehehe

Bulan said... [Reply to comment]

semoga u ngan tett tue keje same2.ahakss

laskar pelangi said... [Reply to comment]

cheeeeh! nak dekat jer eak dengan si tettt tu =D

nanti rindu rinduan kan

diana said... [Reply to comment]

nak jugak tu dekat2..
dekat2 kang asyik gaduh je la pulak..

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

harap2 la mish daat jauh ngan si teet, wakakka

cik sue said... [Reply to comment]

hahhahahah~ si teettt dapat sarawak wey..konpem!hahahhah...wink3~

apik pehe said... [Reply to comment]

tettttt...harap maaf..nombor yg anda dail..tiada dalam perkhidmatan..sila lapor diri di USM kelantan nanti yer..mekasih..hahahha

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

Semoga mendapat tmpat yg mish suka. pray hard.. hehe sgt sdh bla posting jauh2 dgn org tersayang.. huwaaaa.. :-p

Cik SHiNJU said... [Reply to comment]

Mish dpt posting kat Uganda..
Yun dpt berita ni dr sumber dalaman..
Tahniah! :P

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

bia mish dpt posting jauh2 hahahaha..jauh dr org yg d sygi :P

Far8 budak baik said... [Reply to comment]

waaaa..sedih jee..
takpe2..setia menanti ehhhh...
nnti hero doakn tuk akak..
hehehe...
kalau dpt sabah....
jumpe ar kita..hehehe =)

schaze zainn said... [Reply to comment]

best dpt keje jauh2.

boleh tgk tmpat org lain.

sementara masih bujang better pi.

peluang sekali je kan.hihi

so selamat berposting ya.

have a nice day!

xP

Wanie said... [Reply to comment]

posting tak same tarikh eh mish?
semoga korg berdua dapat tempat posting yg same ye.. ^_^

missSenget said... [Reply to comment]

wowooww...


tettt...

amin...

moga jodoh berkekalan.. ;)

muhamad hanif said... [Reply to comment]

kau jiwangkah ?


mengapakah ?


adakah ?

Afiq Din said... [Reply to comment]

lmbat tu kire dpt sabah la kot

nurfatiha blacky said... [Reply to comment]

hahahaha. teeettt. ape tuh ?

Tauke Budu said... [Reply to comment]

osem la mish dah nak posting dah??
azmi next sem baru praktikal...

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

erk..pakwe ke sana makwe ke sini..nanti mesti rindu tahap seratos..sabo jelah..heee :)

alif haris said... [Reply to comment]

hahaha

semoga dpt posting di tempat yg dekat dgn si testtt tu yee :)

YOUsoF said... [Reply to comment]

Tettt.. tu bunyi jeles! hahaha..

Mish try la cari jawatan kosong di agensi penganggur, kalau ada bagitau Usop sekali ye.. ;D

Terus sabar, jangan siksa diri sangat.. boleh je berkebun setiap petang jam t petang..

iPai said... [Reply to comment]

wah .. dah dapat keje ke .. yang puan ye blog pon dah siap2 uniform ni ..