Sunday, July 17, 2011

Saya sangat miskin sebab rumah saya takde ASTRO yang mahal-mahal tu.

tajuk je dah semput nak baca kan. so, tak sanggup bagi kamu semput dua kali ganda, Mish cuba pendekkan. cuba ok. tak janji. hehe.

sekarang ni kalau jalan-jalan ke kawasan perumahan, even ke dalam kampung, pedalaman atau ceruk hutan sekalipun, setiap rumah mesti ada piring kelabu atas atap rumah memasing. macam UFO mendarat. agak-agak boleh tak nak letak budu dalam piring tu eh? makan ngan ikan goreng. sedap oo. tapi masalahnya piring kelabu tu adalah ASTRO. macam-macam ada. haha. tapi muka Mish tak de pun. penipu.

kawasan kejiranan (ayat skema giles) Mish pun dah ramai pakai ASTRO ni. kira maju la. dan kiranya, mereka semua kaya-kaya la sebab mampu pakai ASTRO yang mahal tu. rumah Mish je yang tak de. kami siang malam pagi petang duk tengok TV1. TV2, TV3. kalau rasa bertuah sikit, dapat la siaran NTV7 ngan TV9. kesian kan. mesti korang rasa macam, erk, kesiannya. mesti boring kan.

haha. jawapannya, tak boring langsung. rumah ni, nak tengok tv pun tak sempat. sebab asyik online je. dengan bilangan komputer dan lappynya bernisbahkan 2:1 dengan bilangan manusia dalam rumah ni. tv tu dah macam nothing. hehe.

lagipun umi memang melarang kerasSSSSS abah pasang ASTRO even abah dah kemukakan segala hujah untuk pasang jugak ASTRO tu. umi kata, nanti adik-adik tak belajar. haha. memang pun. setakat ada komputer dan internet tu je pun diorang boleh mengadap game 5 6 jam. campur ada ASTRO, bila la masa diorang nak belajar kan. ikutkan umi, semua dia tak kasi pasang. tapi abah seorang yang bijak bermain kata. haha.

umi tambah lagi, cukupla nikmat ngan rezeki yang Allah bagi ni. ni pun kita tak syukur lagi. haha. terdiam sejuta bahasa. kua kua kua.

psst~
padahal baru je niat nak pasang ASTRO kat rumah bila dah keje nanti...huwaa! eh, bil ASTRO makin naik eh? makin kaya la jiran-jiran Mish yang mulut bau longkang tu. haha.

34 comments:

muhamad hanif said... [Reply to comment]

Eiiuuww,


jiran2 mish tak gosok gigi ke ?



AHHAHAHHAHAHAHAHAH

Freaky said... [Reply to comment]

pujuk la umi x nak tgk af ke :P

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
siriyes ke ni?
adeh.

Arif Aiman said... [Reply to comment]

aiman xda astro jgk... n, mmg jrg amat ngadap tv,, time mkn ja.. time2 lain ngadap lappy.. huhu

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

haaaa.... susah ade astro. mcm2 cite menarik pehatian. hahaa

cheqwa said... [Reply to comment]

huaaa...sama lah kita.xdak astro jugak.sobbss ....hehe

saiazuan said... [Reply to comment]

huhu tak semestinye psng astro kaya.. huhu

alif haris said... [Reply to comment]

same la kite mish xde astro .. hehee :)
alaa lgpon alif bknnye salu tgk tb .. duk ngadap lappy je haha

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

ahhahaa..sme laa ngn mama nuru..dulu kaw2 jee xmau taruk astro last2 die plak yg nk sbb nk tgk muvee best2 adeh T_T

Anishaway said... [Reply to comment]

alahhh, Astro.. hape lah sangattt !

p/s: backing Umi Mish. hehehe

HAZWAN17 said... [Reply to comment]

betul-betul nanti adik-adik tak blaja macam adik kat umah ni asyik nak tengok kartun je kat astro ceria

Bulan said... [Reply to comment]

xyah pasang la yunk.nati iman x layan u dah.dia layan channel ceria nati.huhuu

meaw said... [Reply to comment]

mish,sama la kita,kehkehkeh..tak menyempat tgk tb,hehehe.... astro pon tarak...membazir je beli astro tu haa,haha!

Fad said... [Reply to comment]

ahahaha..samala umah akk pun xde astro..membazir je pasang..kami keje..mlm plak on9..haha..oit..nak bw akk gi mana kat ganu tu..hehe

Chempaka Sari said... [Reply to comment]

awak...rumah saya ada 2 astro termasuk astro beyond tapi kami tengok TV1 TV 2 Tv3 jugak. Astronye rancangan memang macam hampeh. Beli astro pun sbb nak clear je pun. Tapi bila hujan... hampeh la macam hidup zaman 70-an.

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

tepok dahi dengan bil astro sekarang -_-

Aisyah Aina said... [Reply to comment]

ada astro bukan best sangat pon :D

Mohamadazhan.com said... [Reply to comment]

tajuk sempoi.hehe

saya sendiri tak minat sgt tgk tv...tgk berita ja..tu pun entah betul tidak tu


Jemputan ke Contest AKu Berpuisi =)

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

x de astro pun takpe..bilnye makin naik adalah hehe..tp kan saya pun x dak astro kah kah..

Cik Ezy said... [Reply to comment]

ade tutor tv utk upsr, pmr dan jgk spm kat astro..
boleh balja sambil ngadap tv..
pasangla astro..
hehekk

syrupmasin said... [Reply to comment]

perghh bao longkang ke mulut dyorg..untunglah..bao longkang dekat pasar ke longkang dekat taman perumahan??

laskar pelangi said... [Reply to comment]

woooo..tak sangka umah mish xde astro..lau ada mesti mish layan tv lama lg pada lappy..kn ada channel kbs la..

pelangi pn ada astro bukan tgk sangat..best on9 ag..heee

Wanie said... [Reply to comment]

betul tu mish, kalau ade budak2 kat umah tak payah la pasang astro..
nanti tak belajar budak2 tu..

bil astro tak jadi naik..

adan said... [Reply to comment]

sy pasang astro kat umah tp untuk tgk bola je.. rasa macam membazir je.. ahaha.. sama ar ngan misshh asyik on9 je.. ahaha

tomato said... [Reply to comment]

betolll mish ! tayah astro2 .. tak terlayan lah .. laptop pon doplohlimajam je . tibi nak sumbat mane plak kan ;p

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..tak payah la..kiter same2 boikot sbb harga naik..hehehe

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

fuhh bagusnye mishh......takde astro tue.....

YOUsoF said... [Reply to comment]

Kesimpulan yang mantap dari Umi Mish!! ;)

kita geng la Mish, rumah Usop pun takde piring UFO tu.. tumpang dengar jiran kanan menjerit jela bila ada match bola Rimau Malaya.. tapi sini dapat channel indo ngan singapore, best la jugak.. hehe



kalau rajin bagi la tips kat jiran tu kurangkan sikit 'bau mulut' tu Mish..

nuriz said... [Reply to comment]

astro cite ulang ulang je, kalau ada cerita baru semua astro buat saluran berbeza beza senang nak makan untung banyak, bijak dak astro hahahah!!

schaze zainn said... [Reply to comment]

ala sama juga la dengan ibu schaze tu.
dia pun tak bg abah pasang astro.
hihi. kalo tak jenuh la asik dok ngadap tv jek..hihi xP

Cik Miera said... [Reply to comment]

umah i pun xde astro.. miskin ke?haha... xde yg tgk la..

iniialahaku said... [Reply to comment]

ok...rumah kami kan,astro xda internet pon xda tau x??yg ada cuma PC ram 512mb lagi....

iPai said... [Reply to comment]

dah tak jadi naik kot ...


saya pon sama, fokus kat laptop je .. leh download cerita yang best .. kalau kat tv kena tunggu .. hehehe

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

rugi wooo pasang astro. paling koman rm50/bulan setahun da rm 600, mcm2 boleh pakai dengan 600 tu:DD