Thursday, July 21, 2011

Meratapi Hari-hari Terakhir

tajuk aje dah sayu kan? bagus. tak reti-reti nak sediakan tisu. mana nak tau, kot ada yang terover feeling lak nanti. #bajetgilerbloggerni!

lagi 3 hari Mish nak melapor diri kat Jabatan Kesihatan Negeri Pahang. kat sana nanti baru diberitahu penempatan spesifik. kalau tak silap la. kalau di beritahu awal-awal kan senang. mudah Mish nak plan semua. kalau tau tempat tu tak de line tenet ke. boleh Mish meraung sambil beronline 24 jam sehari tanpa makan kencing berak. haha.

kalau tempat tu jauh dari bandar ke, tak payah la Mish berangan nak sewa rumah banglo. rumah rakit atas pokok pun jadi la. boleh bawak stok makanan segera beribu riban. tapi kenapa laaaaaa tak bagitau awal-awal. kan dah susah hati ni. mesti kurus ai nanti. siannya lemak-lemak yang ku bela.

banyak nak kena setting balik masa ni. al maklum la, selama jadi penganggur, mana ade setting waktu tidur, bangun tidur, buat tu buat ni. aiya....dah terasa liatnya nak bangun awal nanti. lepas subuh, no sambung tidur. sentap jap jiwa ni. malam-malam kena masuk tidur awal. keje pukul 8 sampai 5. kalau kena hospital, kena OT. erk >.<

yang paling penting!! dah kena stat baca balik nama ubat, side effect, dos, cara pengambilan, precaution etc. adoi. rasa semak balik otak. aduyaii. mana nak ingat. dah lama tinggal. tak pe tak pe. dengan izin Allah, semoga semuanya dipermudahkan. aminn~

tak de la sayu sangat kan? pi simpan balik tisu tu ye. haha.

15 comments:

padin said... [Reply to comment]

apa yang penting, kerja biar ikhlas, redha dan senang, insyaAllah kamu akan tenang dan merasa manisnya :D

Wanie said... [Reply to comment]

hehe..ade ke OT mish kalau dekat bahagian farmasi..
keje molek2 ye, jangan nakal2 & gatai2..haha

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

amin. semoga smooth aje yee mish..jgn isau sgt huhu..

Arif Aiman said... [Reply to comment]

huk alorhhh.. haha.. brg2.. borang2..sgla jnis chrger.. pack siap2 nuhhh... jgn lupa laptop ng bb.. lalala :p

syafiqakarim said... [Reply to comment]

hahha
sedih oke.sedih

Bulan said... [Reply to comment]

wahhh.u da keje.jeles i!
huhuhu

jaga diri leklok yunk.xde line tenet pn pe.jgn xde line tepon :)

apik pehe said... [Reply to comment]

uhhhh...sayu?sikit pon tak..hehehe...
jangan marah2 tau..tak bek..terima seadanya..lemak tu bleh jer bela lagi..hahah

diana said... [Reply to comment]

maknanya mish kena bersedia untuk pasrah je..
heheheh

schaze zainn said... [Reply to comment]

selamat bekerja! xP

keje bahagian pharmacy ke ni?

alif haris said... [Reply to comment]

selamat bekerja mish :) hehehe
nnt alif datag beli obat banyak2 .. haaha

cheqwa said... [Reply to comment]

selamat menunaikan tanggungjawab!hihi.habeeh la mish,ubat2 suma kena jadi sahabat setia...kekeke

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

Wish u dpt kat Gambang Mish.. dekatlah kita nanti.. hehe

YOUsoF said... [Reply to comment]

Habis tisu yang dah buat minyak kat muka ni ank kena simpan balik ke Mish? ;D




dah lama bela lemak, apa salahnya bela keringat pulak kan lepas ni.. semoga semuanya mudah..

tomato said... [Reply to comment]

hahah same lah kite .. memang liat habiss ;p

iPai said... [Reply to comment]

kene study balik eh .. hehe .. selamat pergi bekerja. .. saya menganggur lagi .. jeles dak ?