Tuesday, July 5, 2011

Punyala penat beratur..

bayangkan anda disituasi saya.

tadi pergi pasaraya kat bandar Kuala Terengganu sebab nak beli barang dapur (macam dah kawen kan? ahaks!). nak harapkan duit i untuk beli barang dapur memang tak la kan. so, guna la talian hayat. call abah, mintak abah masukkan duit. hehe. tak de masalah sebab abah keje bank. so, tak de la susahkan abah nak kena skip keje kejap cari ATM ke apa kan. saya anak yang baik. anak yang baik tak susahkan mak bapak. haha.

lepas tu, cepat-cepat la Mish pergi kat ATM. tengok barisan? ohmai! ramainya. demi duit, semuanya ku rela. haha. punyala beratur panjang. dalam 6 minit gitula kot. bila dah sampai turn Mish, eksaited la ni konon-konon. tekan-tekan jumlah yang nak dibawak keluar. alih-alih mesin tu cakap, baki tidak mencukupi. ohmaigod! wat happen.

lekas-lekas kol abah. nak tau abah jawab apa?
"alamak! abah lupa nak masukkan. tunggu jap. 3 minit" grr..kena beratur panjang lagi sekali. adeh!

dengan muka malu-malu kucing pergi beratur lagi sekali. *sigh*

26 comments:

cik idora said... [Reply to comment]

haha.. cm pnh tjd pd driku... lalala~

BENA said... [Reply to comment]

hahaahaa . tutup muke ngan tudung saji laaaa mish. heee ;)

Cik Ezy said... [Reply to comment]

kalo maybank kat kole ganu 2 mmg sllu ramai..
ke kat bank laen?
hehe

Wanie said... [Reply to comment]

hehe,,alamak, macam malu jgk klu tekan2 duit tak cukup kan mish..:D

g beratur sekali lagi?gagaga

laskar pelangi said... [Reply to comment]

fulamak! pergi beli barang dapur ye makcik ;p

lanje mekdi pleaseeee!

cunndaa said... [Reply to comment]

adeh syg...
nak gelak pun ade cunndaa baca..heheee..
lenkali call abah dulu taw..

cunndaa cuma penah terjadi, beratur banyak punya pjg, sampai je turn, mesin out of servis..adehhh...mcm nak bako je mesin tu

Bulan said... [Reply to comment]

hahaha.boleh plak abah u lupe ek.adess pak uncle sahami nie

Cik Aish said... [Reply to comment]

hahahah..kelakarnya..adess..mesti sweetkan time tu kene beratur balik...mesti comel..adeh..tkpe..beratur lama asalkan dpt uwangnya! haha

nurfatiha blacky said... [Reply to comment]

adess. penat tuh beratur panjangg. hee. penah kena dek abah jugak dulu. lupa. wakaka

.m y z. said... [Reply to comment]

hahah pehh kalau ziema, mmg hangin lah. tak suka gila beratur. haha

apik pehe said... [Reply to comment]

owohh..senangnyer dia mitak duit..hehehe

adan said... [Reply to comment]

ahahaha... ayah pelupa er.. ahahaha..
lesiannya kena beratur semula..

Jay said... [Reply to comment]

hahaha...Jay pulak sampai turn duit dah habis dalam ATM tu..macam nak merayu menangis golek-golek je depan ATM tu nak minta kuarkan duit...masa tu Jay tinggal sorang2 kat sarawak..hehehe

Akulah Pak Lan said... [Reply to comment]

pernah terjadi kat paklan time study dulu..hehehe

diana said... [Reply to comment]

tak pe la..
sekali sekala bersenam berdiri lama dikit..
buang lemak2 kat kaki tu..hheeh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sabar2..beratur sekali lg dgn penh keazaman...hehe

Hazieq Sanat said... [Reply to comment]

hahaha.... normal la 2..

YOUsoF said... [Reply to comment]

Orang kata malas bertanya, kena beratur panjang semula.. ;DDD

Abah Mish bz dengan kerja, tak teringat anak dia tengah beratur dengan penuh kesabaran.... heheh

cheqwa said... [Reply to comment]

hahaha...sian mish,kena beratur balik.xpa,sabar kan separuh drpd iman :)

emieysandra said... [Reply to comment]

bnde baik kne kerja keras skit..ehs ;p

padin said... [Reply to comment]

keh keh keh...padan muka, keh keh keh keh keh keh...erkk jgn marah ea Mish hehehee

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

takpe kalau orang tanya cakap la yang mish memang saja2 suka beratur kat situ.. la la la ~

alif haris said... [Reply to comment]

hehehe .. sabo jeler mish .. :D

syrupmasin said... [Reply to comment]

haha..kesian nye :D

saya bukan tomato said... [Reply to comment]

alahaii pakcik sahami ^^

iPai said... [Reply to comment]

hee, cakap kat diorang saya lupa pin number, tapi bila nak klua, teringat balik