Sunday, March 13, 2011

Terpercik Ke Muka Sendiri

"Azim, kalau along nampak awak saja-saja jalan kat lopak-lopak air tu lagi siap ar awak!!" sila baca dengan nada yang tegas ye. sangat-sangat tegas.

Azim tu adik yang kedua bongsu Mish, baru 6 tahun. Along tu..err..gadis sopan santun ni.



situasi sebenar :
kat depan Sabasun Hypermarket. masa tu ngah hujan lebat ya ampun. rasanya satu Malaysia kot hujan semalam. kan? sila la angguk. pelissss!! lepas tu masa ni nak berjalan untuk pergi ke kedai jiran Sabasun tu la. kedai apa? datang la sendiri ke Kuala Terengganu dan rasai kehebatannya kedai sebelahnya. haha. lepas tu budak umur 6 tahun tu biasala kan. namanya budak. belum cukup lama hidup untuk merasai nikmatnya air hujan. maka, eksaited giler babas la main lopak-lopak tu. lepas tu mula la kaki seluar lencun. lepas tu aku pun naik geram la kan. haha. sebab tu Mish sound die. eh, bukan. bagi amaran keras sekeras cakera keras. ok. crapping!

dalam duk berjalan, ada tiang. korang bayangkan la sendiri eh. so, Mish sebagai gadis sopan santun yang sayangkan adik kena la mengelak. biarlah basah terkena hujan. asalkan adik selamat. konon la kan, macam situasi teruk sangat je. haha.

tiba-tiba..

" Along, kalau Azim nampak saja main hujan siap ea. siap awak.."

gulp. kuang asam punye adik. die boleh pi balas balik amaran keras aku tu. lagi keras kot. ceit.

psst~
Mish tak lepaskan dia begitu saja ok. kena la sekeh sebijik. haha. sekeh manja je la. hah? tak caya eh? nak rasa tahap manja? meh hulur kepala. haha.

24 comments:

Izan Ishak said... [Reply to comment]

sabo jelah ye mish. adik mish tu sama lah ngan anak2 kak izan ni. kalau jumpa lopak air mmg sengaja je lalu. kalau kak izan kenalah cubitan ketam....hehehhe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Izan Ishak

haha..tu la sis..kalau xdengar jugak mmg dapat la sepit2 tu. hehehe

laskar rainbow said... [Reply to comment]

tomey tomeyy mish pakai tudung tu;))
memang hantu ungu sungguh nie....
hik3;D
wah2! garangnyeeee!
nak kena jugakkk..nie nak kasi kepala nie..

najihah sahami said... [Reply to comment]

@laskar rainbow

haha..mana ade cumilll la..korek mata mau??haha....ehee..harusla pepel sayam oi..:P

meh sini kepala tu...sekeh bia botak. haha

LadyBird said... [Reply to comment]

kalau degil pulas telinga :P..
tp jgn sampai tercabut yer.. :)

p/s : mish, kenapa akak nak msk blog mish ni asyik x boleh jer kalau tekan kat follower tu kat email.. kalau mish masuk blog akak, akak follow ikut url kat shoutbox br boleh.. kenapa yer? akak dh perasan lama.. tp xtahu ape penyebabnyer..

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

haha..sopankah??
padan muke kne sound blk..
apsal xtepek muke Azim kat sni??haha

Jannah Miho said... [Reply to comment]

comelnyeee adik awak..huhu :D

Pezol Stylez said... [Reply to comment]

nak sekeh manja, bley? hahaha

laskar rainbow said... [Reply to comment]

waduh waduhhhh! nak korea mata orang plak....sampai ati...bgtau mama baru tawww...hik3;))

fuhhhhhh! hebat sungguh tangan dia....dpt sekeh sampai botak tuuuu!
;D

Bulan said... [Reply to comment]

yunk,1st try shawl ke nie?cun ah!!
ahakss
i pn suke men lopak air.leh la join adik u nati.ahakss

Izzuddin Fauzi said... [Reply to comment]

@laskar rainbow

Sokong... Memang comelllll.... :D

my etech9[dot]com

Cik Miera said... [Reply to comment]

waa...manjanye adik u..comel2..

cepat la sekeh pale i jugak..i pun nk bermanja ni.hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hihi...tu lah kan dah kena

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

kunun da garang sangat la.. skali je kene sound balik dengan si adik... hehehe kiut je.....

Fantastic Ajane said... [Reply to comment]

heheeh entri comel la... dpt byg mish ni penyayang...:)

eRza farEeha said... [Reply to comment]

u pki shawl??wahhhh

HATYCIKNUURUL said... [Reply to comment]

hahaha,..sabo je la,..pndai sgt die bls blk tu,.hehe

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..amik kena sedas atas pale sendiri..hahaa...budak 6 tahun sound balik kt remaja 20-an..hahaha...

apik pehe said... [Reply to comment]

eh satu lg..tertinggal..comey dio paka tudung gituh..haha..skalo gak duk paka ite atau putih jah

m!3yr4h_LolLy said... [Reply to comment]

kedai jiran sabasun adalah kedai fesyen seri intan..right ?
heee...indu nak balik tganu..
along jgn tegas sgt k..hee ;)

iZzuDdin said... [Reply to comment]

kejam nye along die!!! =)

Budu Masin said... [Reply to comment]

situ dah menampakkan yg mish ni kakak yg berdedikasi lagi tegas serta comel..hekhekhek

Cik Yana said... [Reply to comment]

Kedai sebelah Sabasun? Kedai yang ada jual macam baju-baju tu ke? Ke kedai makan kat sebelah tu? Hehehe~

Dila Gebu said... [Reply to comment]

hook adui