Wednesday, March 9, 2011

Perkara Perlu Ada Untuk Tidur Yang Nyenyak.

wahahahaa..punya la tak de idea kan. sampai masuk bab tidur. hey. tak salah pun rasanya pakai tajuk ni kan kan. sebab, hari ni, memang hari tidur sedunia pun. pagi tadi Mish dah join sis LM bangun lambat. lepas tu tengah hari tu lepas hantar adik pergi sekolah, ade la jugak terlelap kejap. petang pulak, hujan lebat giler. lagi la syokkkk tidor kan. haha.

alih-alih muka tembam sebab tidur je. seriyes. ni pun dah rasa tembam sikit ni. aih. mana tak nya, makan tidur, makan tidur. aiyoo. Wan cakap nanti buncit. haha. Mish jawab?? tak kesahh. duk umah je pun camni. haha.

kalau nak tidur mesti la nak nyenyak kan?? lain orang lain keperluan untuk nyenyakkan tidur tu. kalau Mish lak. tak susah pun. haha.

1) selimut @ comforter

yang ni must have. tak kira la tidur tengah hari ke malam hari ke. yang penting ada selimut. kalau dulu pakai selimut. skang demand dah lebih. prefer comforter. best. kalau tidur selimut ngan comforter, best, rasa macam  ada orang peluk je. (suzy suka peluk saya. padan muka kau suzy). haha. kalau malam, jarang selubung ngan comforter atau selimut ni. lebih suka gumpal-gumpal then wat peluk. haha. best!!

2) bantal

of kos la nak kena ada bantal kan. tapi tang bantal ni tak kesah sangat kot. sebab selalu gak Mish tidur tak de bantal. kadang tu bantal tu wat sendal dinding je. haha. kalau si Miera tu nak tidur katil penuh ngan bantal. gunanya satu. haha. so, bantal ni..bukan la keperluan sangat, tapi saja nak masuk lam list. haha.

3) bear

opss..malu-malu nak tulis yang ni. hihi. macam kanak-kanak riang lak rasa nak tidur kena ada bear. pernah bulan Januari hari tu Mish lupa nak bawak bear ke hostel. rasa macam janggal je mula-mula tu. tapi lama-lama. jadi biasa. tapi tetap tak sempurna tak de bear. sebab tu terpaksa balik untuk ambil bear tu kat Terengganu ni. haha. kalau kat umah Mish ade Pinky. kalau kat hostel ada lagi satu. nak mention nama bear tu. tapi malu. sat gi korang gelak. so, tak yah tau la yea. hehe.

4) handphone

yess. yang ni perlu sangat ok!! untuk wat alarm jam je pun. haha. handphone ni mesti ada kat tepi telinga kalau tidur. sebab takut tak sedar alarm tu. Mish ni kalau dah tidur mati. orang bom bilik pun tak sedar kot. sila jangan percaya ok! haha. tapi kadang tu kalau ada orang kol masa tidur, tengok la. kalau sedar mesti angkat punye. even tak tau sapa kol. lepas tu esok, bila belek fon, eh, semalam ada orang kol?haha. sumpah tak tau merapu apa. korang pun penah macam ni kan kan. baik mengaku!! kalau tak i tetak!! haha. garang seyh..

tu je lah kot perkara wajib ada kalau nak tidur. tapi kalau dah ngantuk separuh mati. tidur je. contoh lam kelas. haha. tak de comforter pun elok je tidur. tapi memang tak lena la. haha.

k lah..thats all merapu untuk edisi 9hb. jom malam ni pakat lepak kat Sembang Blog LM. seronok kot lepak kat situ. haha. kalau nak lagi lena tidur meh dengar video ayie nyanyi. hehe. dan dan i pomot ayie kat sini. haha. konpem ada yang tak lena tidur. tak caye tanya si Erza, Dilla Nur ngan Ieyla. kua kua kua. i ngan sis LM dah pengsan semalam.. ^_^

psst~
nyenyak-nyenyak jugak. tapi tidur jangan sampai berdengkur ye. jangan jadi macam bulan. hahaha. ok2..jom layan bola~

19 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

sape name bear kat hostel yunk..ce cakap2..hakhak...

dan2 u nak letak sme name kat sni kan..kne ni kang..haha

eRza farEeha said... [Reply to comment]

ni trase nk tdo ni...

abes lentok r yunk...

Bulan said... [Reply to comment]

u la tido dengkur!!!
xpe2 nati i balas.huh!

ayietouch said... [Reply to comment]

knape name ayi juge trut berlaku di tmpt kejadian....xleh jd nih...hehehehehehe....xpe2...ade lori ade bas...huhu..suke entry ni..:)

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

kalau akak plak, nak bantal peluk yang memeluk. haha faham ke? :p

Dilla Nur said... [Reply to comment]

auwww....nantoknye....tapi lom bole tdo...kne wat keje dlu...kekkeke

Cik Ezy said... [Reply to comment]

nyamok suke kaco saye tido..
mencikkk...
nk tido lena pon ssh..
huu

Farah said... [Reply to comment]

Farah pun kalau nak tidur kene standby selimut, kalau sejuk senang, tarik je..farah pun memerlukan bantal jugak..wajib ade walaupun satu..

yang handphone tu sama la dgn farah..utk alarm jer..kalau yg org call malam2 tu jarang la, tapi mesej bile farah dah tidur tu ade la..

tp sok pagi dok pk bile tah dapat mesej tu walaupun tgh2 tido tu ade baca mesej sebenarnye..haha

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

nak i gtaw ke nama bear u??
mat kekeng..
wakakaka..
:P

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Shag yang penting ada bantak busuk kesayaman tu! Hahaha ;D

Burp said... [Reply to comment]

hahahha! mmg! nanti buncit! hahahah :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sis memang selalu pengsan dgr ayie nyanyi...sukerrrrrrrrrrrrr

Aretikz said... [Reply to comment]

oh, alangkah indahnya jika bear tu bertukar jd beta.. har3x~

RastaMat said... [Reply to comment]

sebenarnye tak elok letak hp dekat2 ngan kepale biler tidor..
tapi nak wat camne kan..
tu je alarm yang ade..
nak beli jam loceng, memang tidak la kan..

Mr Strider said... [Reply to comment]

hi..ni my 1st time here..just nak add..kipas or aircond xde dlm list ker??kang panas cammana??hehhe..kalo aku kipas no 1..hehehe :)

fiezah91 said... [Reply to comment]

hahaha.. tu la tdo lwt..kan bgn lmbt.wakaka.. pstt..kantoiiii ada bear br leh tdo.hahaha :P

apik pehe said... [Reply to comment]

hahhaa...apik gelak je bile dengar name Pinky..jgn marah2 tau..hahaha..

mish..betol kata mat tu..x elok letak hp dekat kepala..sbb hp ader sinar radioaktif...pehhhhh!!hehe..letak jauh2 sikit eh

nuriz said... [Reply to comment]

kalau bear tu hilang tak leh tidoq le nih hehehe

RuSh D said... [Reply to comment]

satu lg takde ler mish..kipas..kalo takde kipas mmg tak tdo ler..hahaha