Monday, March 7, 2011

Makin Kurus Makin Hot?

semalam selamat sampai kat my sweet home dalam pukul 2. alhamdulillah pemandu bas tu macam tau-tau je aku kangennn bangat sama umah. tak sabar nak sampai umah. sebab tu dengan izin Allah perjalanan semalam selamat dan diberkati kot. cewwah. kan main ayat. haha.

sampai-sampai terus je wat kuak lentang atas katil. aiyakk...rinduuu giles kat katil empuk macam roti Gardenia nih. haha. letak chocolate spread atau jem strawberi. rasa nak mamah je. hoho. stop crapping. aigoo. 

tengah hari tu adik Mish yang si Athirah tu balik dari sekolah. dan..dan..dan...dia terkejut sebab tengok Mish kurus. ok fine. die buta sebab cakap Mish makin kurus. hahaha. tapi..tapi..tapi....bila abah Mish balik rehat tengah hari tu pun, abah Mish tanya kenapa makin kurus. break dengan boyfriend ke? aduhai abah sayam. kalau break dengan boyfriend, anakmu ini akan makan dan makan dan makan dan makan lah..dan badan harusla makin naik dan naik dan naik. kan? 

tak habis takat tu je, tengah hari umi balik pun umi tegur, nape macam ranting kayu? err. kasarnya soalan. adeh. tak de la sampai ranting kayu, tiang lampu pun kurus lagi ni. lepas tu umi bising, umi cakap tak lawa sebab kurus sangat. kalau jalan tepi pantai pun mau terbang badan tu kena tiup angin.  giler hiperbola kan haku? adeh.

itulah dia penangan kalau jarang balik, ada je perubahan yang dorang cakap. padahal hakikatnya, berat Mish naik 1.5kg baru-baru ni. syhhh..rahsia tau! haha.

so, motif entry, nak bagitau yang Mish makin kurus. hahahahaha. setelah terlalu lama melalui zaman tembam!! akhirnya dapat juga merasa zaman kurus kan. misi dan visi entry ni adalah, saja nak bangga. hahaha. tajuk entry tu ntah paper je. malas nak pikir. dan sebab entry ni diwujudkan. tangan gatal nak menaip.

dan last but not least, thanx atas pembaziran masa yang sia-sia untuk entry ini. babai!

16 comments:

iDa said... [Reply to comment]

ida pulak kurus2 smpai xley tembam..mkn bnyk2 tetap kurus gak..tp bersyukur ngn apa yg ada..sbb rmai kwn ida yg gemok nk kurus.....n yg kurus nk gemok..adoiiiiii....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

mmg nmpk sgt mish kurus..

.:|kamaryeah|:. said... [Reply to comment]

wow~
mish makin kurus...??
kagum plak..
mar nie xreti2 lagi nk kurus~
hee~

tomato said... [Reply to comment]

waaa~syiok woo ade org kate kurus !!! :D

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply to comment]

bila la GKSB nk kurus plak ni..

huhu

apik pehe said... [Reply to comment]

haihhh..aku ditipu!!!mish tipu tipu tipu lidi lagi..dasyatt!!!..

hehe..meh2 naik kuantan meh..apik wak gemuk sikit mish..hehe

Izan Ishak said... [Reply to comment]

kak izan suka entry mish ni! tahniah mish sbb bukan senang nak kurus kan~

mmg seronok melalui zaman2 kurus nih. tp k.izan sedih sbb dah gemuk balik lepas si kembar berenti breastfeed...huhu...

eRza farEeha said... [Reply to comment]

auww..auww..u kurus..hot g2..jeles2..hohoho

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

ok da. titik. akak tanak kawan dengan mish lagik. sebab akak gemok. hahahahaha boleh gitu?

dyg said... [Reply to comment]

sama la kita..tension kot..hehe

Bulan said... [Reply to comment]

waaa.budak gemok!
kt umah ek skunk?

Cik Yana said... [Reply to comment]

Cik Yana dulu berat 60 kg, pas masuk U terus turun jadi 45kg. Hahaha~ member-member sekolah semua cakap cik Yana pegi London weight tu. Tak de keje wat abes duit PTPTN kat situ. Hahaha~

RuSh D said... [Reply to comment]

wow,mish makin hot..haha

CIK TOM said... [Reply to comment]

wah mish kurus....best tue...cik tom nak kurus jgk..apa tips utk diet kasi kurus??heheheh..

Cik Ezy said... [Reply to comment]

lame xtgok dorg kate la awk kurus..
dorg xprasan kalo berat naek..
haha

emieysandra said... [Reply to comment]

haha..tahniah3!!