Thursday, March 3, 2011

Diam Itu Lebih Baik Dari Berkata-kata

fuh..belog pepel ni makin lama makin suram. macam dah tak ceria. ish. idea nak update ada. tapi nak olah tu malas. hoho. tiba-tiba rasa dah bermalas nak menaip. nanti kalau salah taip, ada yang tak kena. kalau silap hurai, ada yang terseliuh hati. kalau silap cakap, ada yang maki-maki. adeh.

berbelog ni pun macam hidup jugak kot. semua nak kena jaga. percakapan, pertutura, per per per yang lain. haha. adeh. ni pun update mende alah ntah paper pun ni mesti ada yang menyampah.

penatttt lah nak jaga hati orang. korang terasa? geram? benci? menyampah? mintak maaf. kalau tak maafkan. emm. serah pada yang Esa. cewwah.

k lah. diam itu lebih baik dari berkata-kata kan. bak kata orang tua-tua, diam-diam ubi berisi. tapi diam Mish perut berisi. err. berisi makanan ok!!  chaw!!

29 comments:

Bulan said... [Reply to comment]

diam je la yunk.ikut la org nk wat ape kt kita.asl kita x jhat ngan org.hahaha

muncettt!

eRza farEeha said... [Reply to comment]

yeah!!diam lbey baek...

jom diam bersme!

Cik Yana said... [Reply to comment]

Betul tu cik Mish. Walaupun bukan alam realiti, seciput je buat silap, mesti akan ada yang mengata balik.

RuSh D said... [Reply to comment]

mmg pn diam lg baek..tp kalo kita diam pn ada org dengki gak..x caya..kenalah caya..haha.

Wan Hafisah Collection's said... [Reply to comment]

mslh jgk ye nk jg ati org. malas hah nk jg hati org.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Bulan

haha..aah.tp kalau dh hati org tu busuk. tutp ngan guni 14 inci tebal pun ttp berbau lahh..

najihah sahami said... [Reply to comment]

@eRza farEeha

hahaaaa..u memang dh diam pun..

:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Yana

huhu..tau xpe..susah2..

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

diamm laahhh!!!
oppss..silap plak..hehe..
xpela yunk..mulut orang memang xleh nk ttup.:)

fiezah91 said... [Reply to comment]

hahaha! jgn dia sgt nnt kena buli.. :P

padin said... [Reply to comment]

hahaha jihah, relaxlah.... berkata2 pon best gak, bole dengar pendapat org, bole dengar suara, gelak tawa kah3

mrs.sabri said... [Reply to comment]

tapi janganlah diam terus ye dik..hehehe :)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@RuSh D

haha..paksa untuk percaya ke tu rush??

najihah sahami said... [Reply to comment]

@fiezah91

sape yg nak membuli tu??hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@padin

jihah?
:P

haha..ye lah tu. kalau gelak cam padin.err..xpelah...hahaha

najihah sahami said... [Reply to comment]

@mrs.sabri

huhu..xde lah nak diamlama kak..kejap je ni.hehe

me suya said... [Reply to comment]

takde2 idea blog pepel pun.. traffic ttp terjaga,cayalah mish.. SUya lagi la tak terurus^^

p.s: dah kirimkan salam mish tu^^

LadyBird said... [Reply to comment]

Najihah, diam tu memang baik.. tp kalau org dah kata2 kat kite, cemarkan nama baik kita.. akak rasa kite tetap perlu pertahankan diri sendiri.. perlu jugak berbicara.. mereka nak percaya atau tak, tepulang pd mereka.. trs hati atau tak x kisah aslkan kt buat pkr yg betul..

Cik Ezy said... [Reply to comment]

diam2 tp jgn smpai simpan dndam..
bhye..
nt meletop..
ekek

: JannahSuhaimi : said... [Reply to comment]

mish..:) low profile..hehe..

apik pehe said... [Reply to comment]

laa mish ni..mace x bese duk dengar celoteh mish yg agak nakal disitu..haha.

jadi je diri sebenar..xyah risau..

S..U..D..@..I..S said... [Reply to comment]

diam bertempat namanya kan
ada juga perlu x diam

zuera said... [Reply to comment]

stuju2...kang byak ckp..ade lak yg trse ngn kate2 kite...so..better la syap..syap x bmaksud x tau ape2..tul x mish musyuk..hehehe...

Izan Ishak said... [Reply to comment]

susah nak puaskan hati semua org mish. biarkan aje. yg penting mish bahagia dgn apa yg mish buat.

krole said... [Reply to comment]

heheh sungguh suspen ayat tu ngee~

Miss Yaty said... [Reply to comment]

betul tu mish...baik diam dari berkata-kata yang buat org skit hati...tapi kalau blog mish diam ,windu la reader mish pada mish....hihi ;)

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

mish kecik ati ngan sapa pulak nih?

sabaq mish sabaq...apa2 hal ngadu kat padin...kuikuikui

Amyna said... [Reply to comment]

Jangan diam seribu bahasa sudah ya mish...Rindu dengan situasi kita suatu masa dulu.. Sekarang masing2 busy dengan tugas hakiki... Sob3x.

emieysandra said... [Reply to comment]

shhh!!