Friday, March 25, 2011

Selangkah Ke Gerbang Kahwin

ehemm. kenapa saya malas? kenapa saya malas belajar? kenapa saya malas update? kenapa saya malas nk wat latihan tutorial? kenapa saya mengantuk? kenapa saya rajin online? kenapa dan kenapa dan kenapa.

kalau pikir sebab kenapa semua tu sampai kiamat pun tak dapat jawapan. kottt. hehe.

tapi kan. ada satu lagi yang saya rajin minggu ni.

yea. SAYA RAJIN NAK PERGI KE KURSUS KAHWIN.

owh, saya tak miang. saya tak gatal. saya belum bertunang. saya dah berpunya. ahaks! kena la sedar diri ok. dan Ahad ni ada kursus kawen anjuran kolej. satu hari je. makan tengah hari disediakan. Rm50 je. kire ok la kan.

lepas ni masa kerja dah tak payah nak ikir sal ni lagi. bakal suami ajak, on je terus. hahaa. M.I.A.N.G? tak kan. sapa yang tak mau kawen. aihh. semua nak kan. lebih-lebih agi si Erza tu. yang dah tahap wajib dah. teruk-teruk. haha.

seriyes Mish malu nak join kursus ni sebenarnya. lepas tu si Irfan tu duk sibuk pi ajak. Mish ajak main-main je. sekali, die serius. aduh. classmate tu sorang lak duk pujuk join. susah hati. tapi happy. haha. sengal kan.

then, telefon la umi tadi. bagitau sal ni. cepat-cepat bagitau sebab dah agak umi mesti cakap tak payah punya. pasal awal lagi. lagipun nak exam. so, leh guna alasan umi tak bagi pergi sebab malas la nak join. aih, sekali umi lak yang beria suh pergi. kata umi, kalau tak de duit dia nak sponsor. lepas abah lak beria cakap jangan lepas peluang ni. esok-esok tak tau lagi free macam mana. ok. dengar bebelan parents dengan lelehan air mata di hati. kua kua kua.

so, ahad ni ada kursus kawen. so, satu spet dah lepas. wah! awak, jom kawen! haha.



psst~
agak-agak masa kursus kawen tu leh baca nota lain tak eh. ada ujian tak eh kursus tu nanti. giler ah. Isnin ni exam sampai Jumaat. sesiapa yang belum wish gudlak tu sila la wish skang eh! *paksa*

25 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

huhu..bagus..ikot jejak langkah i ek yunk..hakhak...
xde nye nk pegang note lain t.mesti u syok dgr ceramah tu.lalalala

eRza farEeha said... [Reply to comment]

aishh..nk g gak..asal upm xde plak..adoii..nk join!!hahaha...

gd luck akak busuk..ahhaah

Bulan said... [Reply to comment]

best yunk g kursus kawen.ahaks i da amik da.gatal kan?

RuSh D said... [Reply to comment]

bagus ler amik awal2..murah pas tue bole straight kawin..hahaha...

gudluck mish...

Miss PIJAOSIX said... [Reply to comment]

bes tau g kusus kawen nih...hihii

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

waaa..dah nk pg dah ke mish...hik3..xpe2 dah da calon kan..boleh la diluluskan..hihi...
sini selalu buat tp around RM28-35 cmtu je...biasala budak2 g kan..tp diela x pnh join pun...terasa rugi lak...huk3..napela sem ni tak buat pulak...haha...gatal...eh tak... ^^

Ol Da Bes Tok Exam tu mish...aja2!

.:|kamaryeah|:. said... [Reply to comment]

beshnye da nk pegi~
aritue nk pergi tp bz~

btw all d best k exam nnt~

sab said... [Reply to comment]

wah. best! sab pn nk amik gak..tpi..xthu bile la syg.... :)

btw..gud lux! exam.

Eman said... [Reply to comment]

nk pegi amik jugak nnt!
tahun depannnnnn kot.
;)

Izan Ishak said... [Reply to comment]

baguslah mish pi kursus kawen, murah pulak bayarannya. persediaan awal...tak salah kan.

gud luck utk exam nest week ye mish!

mrs.sabri said... [Reply to comment]

gud luck 4 exam najihah (terpaksa ckp..kalao x,nanti kena bunoh..kakaka) :) ooo nak gi kursus kawin ye..bagus la tu..nanti x payah sibuk2 nk kursus dah..terus tunjuk sijil bila nk nikah nanti.. :)

Cik Miera said... [Reply to comment]

murah2...nk join gak..huhu sem lepas i terlepas kursus tu..waa~ pasni leh la kawen..hehe

padin said... [Reply to comment]

selamat kahwin, ekekee eh kursus kahwin... miahahaa

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

wahh adik akak..haha

kyoshi_sousuke said... [Reply to comment]

mish..tempah satu utk kyos~ahaks

apik pehe said... [Reply to comment]

mish nga erza samo2 miang ehh..
gelenya geletah..
hehe..

biar abis dulu belajar gak mish

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

semangat mu ngek nk g kursus tu..huhu...

*gud luck exam nt...:)

dyg said... [Reply to comment]

haha..kawan sy nak kawin..takpe mish pasni takyah kalut2 before kawin..ada da pengalaman n sijil kahwin..

akU GaDis said... [Reply to comment]

semangat nye u.. haha

g ngn ehem2 ke? sweetttt,, :D

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

gatal la tu nak kawen.haha

RastaMat said... [Reply to comment]

baju tu, tudung tu, semua tu chanteq!!!

sebab perpel itu anggun..

sekian..

erk..

Naddia said... [Reply to comment]

bestnye kalo dapat g kursus nie..

tak sabo nk kawen la..da tak taan da nie!

atiey azha said... [Reply to comment]

hahaa . takdenye gatal or miang kebenda . okey je pun ! boleh lah tu . abg ajak kahwin , oke je . hehee

zuera said... [Reply to comment]

kawin jgn lupe ajak..hehehhee

Woofer Storm said... [Reply to comment]

ermm...

#hidup tidak selalunya indah..tak amik lagi kursus kwin.takde calon pun..sponsor member satu..hehee