Friday, March 4, 2011

Cuti Yang Tak Macam Cuti

Assalamulaikum dan salam sejahtera. hak hak. dah lama tak main ketuk-ketuk notebook kecik nih. rasa riang gembira lak bila dapat ketuk kan. konon laa. haha.


seperti yang tertulis dalam takwim kolej Mish, bermula hari ni hingga 13hb Mac adalah cuti midsem. wahh..cuti!! seriyes, sape yang tak suka dapat cuti kan. seminggu lak tu. Mish pun dengar je cuti terus je tergolek-golek suka. zaman student ni la nak rasa cuti free puas-puas. nanti dah kerja. hampagas kot. siap ada limit lagi cuti tu. ish. sangat tak seronok. hua hua hua.


zaman skang, nak masuk tandas pun kena bayar. sama la prinsipnya dengan cuti. cuti pun kena belajar tau. adeh. ye ye je perumpamaan tu. haha. kuatnya mereka cerita dusta. aihh.



tak paham betulla. kenapa bila cuti je, setiap lecturer berlumba-lumba duk bagi assignment la, kerja tu la, ni la. hampess. bukan ke maksud cuti tu sendiri bererti merehatkan diri dari melakukan kerja. so, kalau belajar, kena la rehatkan otak dari belajar kan. huwaa. kenapa la tak de sorang lecturer pun yang paham pengertian cuti ni. ish. ( tiba-tiba rasa nak suruh lecturer Mish folo belog nih..)


wahai lecturer. kenapa la anda kejam sangat. langsung tak boleh nak tengok kami bercuti dengan jayanya. tak dan dan. naik cuti midsem, nak tengok assginment tu la. kena present ni la. hantar report tu laa..macam-macam. ishhh...


banyak songeh lak student macam Mish ni kan?hahaha.




psst~
yeayyy!!!esok balik kampung. bas Tasik Kenyir pukul 9 malam. sape nak duk seat sebelah saya esok??harap-harap perempuan. kalau lelaki nanti tidur berdengkur. rimas aihh. haha..

24 comments:

.nuruashia. said... [Reply to comment]

selamat berangkat pulang ea :) hehehe

eRza farEeha said... [Reply to comment]

u balik??nk balik gak!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@.nuruashia.

haha..thnx nuru sayam!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@eRza farEeha

sila.sila. sila la balik yea. kos ditanggung sendiri 100%!!hahaha

emieysandra said... [Reply to comment]

esok balik? eeii, jelesnyerrr *hentak2 kaki xpueh hati ;P

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Shag sem ni tak ada langsung cuti. Jadi, assignment terpaksa di siapkan dalam masa yg sama siapkan homework. Wargh~

Esok, Shag yg duduk sblh Mish. Jadi, tak dapatlah Mish tidor sebab kena sembang dgn Shag. keke.

Take care sayam!

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

ayat ko xbley blah la yunk...
lec mana yg ko nak soh follow tu?
en san ke??
wakakak...

ececeh..
kunon harap perempuan dok seat sblh..
pdhal..
hehehe.
i know la pe yg de dlm hati kamu tuh..
hakhak..
take care sayam...
:)

Cik Miera said... [Reply to comment]

semoga selamat sampai yunk..hihi...best nye cuti.kim salam miera tau yunk

apik pehe said... [Reply to comment]

laaa..mai la kuantan ni..meh2..

Izan Ishak said... [Reply to comment]

selamat bercuti yg tak cuti mish...

bestnya naik bas...dah lama k.izan tak naik bas~

najihah sahami said... [Reply to comment]

@emieysandra

haha..hentak kepala sekali tau sayam!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Puan Besar Shag Yahaya

err...cepat2 nak doa bia yg duk sebelah mish ni nanti bukan dr jenis shag yahaya. hahaha

najihah sahami said... [Reply to comment]

@~hyun_miera~

haha..diam ah ko. masalahnya aku ni kalau mintak lelaki kat sebelah, mesti dpt gugurl. ish. tu yg aku try songsang ni. try mintak perempuan, lam hati nak abe nsem..awww..hak2.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Miera

hoho..ok yunk!!i will..thnx auu!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@apik pehe

bereh pik. bnyk mende nk tuntut nih,.,.hahaha

░♥si lampu neon♥░ said... [Reply to comment]

first time singgah sini..ape kabar weh ! =) happy blogging =P

Jeng3x…
# Gathering Cikgu Blogger Part 2 - Vlog Silampuneon & The Geng ! #
# Buffered Earnings Nuffnang Edisi Mac#
# Akuarium Ikan Comel #

Cik Ezy said... [Reply to comment]

lecturer jeles ngn student la tu bg esemen bagai ms cuti.. ekeke..

Miss Yaty said... [Reply to comment]

hhaaahha..hambik kau bile mish dah membebel pasal assignment melambak...hihii..
papepun hepy holiday ye mish! :)

Aretikz said... [Reply to comment]

part p/s : saya tak tido bedengkur.. malahwat org rasa nak jtuh cnta lg duk seblah saya.. kcuali lelaki.. haha..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

naper mish makin kurus??

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

itulah namanya student...kekekeke...

comel gambar mish ngan smiley tue..:)

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

so sapa duk sebelah mish tuh? hehe takut lelaki berdengkur ke takut mish yang berdengkur? mwahahahahahaha

CIK TOM said... [Reply to comment]

slmt bercuti mish syg!!
meh melawat cik tom kt kemaman ni...
11-13/3 cik tom pi trip pulau redang plk..yeay!!

padin said... [Reply to comment]

jadi lecturer memang kena jadi kejam, mish.. itu keperluan