Sunday, March 27, 2011

Ayat Best Masa Kursus Kahwin

wah!!lega sangat. sebab dah berjaya tamatkan kursus kahwin yang satu hari tu. asalnya dua hari kot. tapi slot dipadatkan supaya dapat satu hari je. jimat masa student. hehe.

tak sangka lak ceramah bab kahwin ni best eh. haha. seriyes.dapat lak penceramah yang lawak dan sempoi. perasaan ngantuk pun tak berani nak singgah. tapi ada gak terlelap seminit dua. kah kah kah. memang tak dapat nak lari dari tertidur tu.


  • cara nak urus kewangan.
    kalau suami ngan isteri kerja, penceramah tu cakap lebih baik kita habiskan dulu duit suami. kalau tak cukup baru usik gaji isteri. kalau dua-dua gaji kita usik awal-awal, nanti dah tak de bekap. haha. loike giler statement ni.

    bahagikan duit gaji tu untuk kegunaan tertentu melaui peratusan untuk simpanan 10%, keperluan asas 70% dan kehendak/kemewahan 20%. aduh..agak-agak boleh pakai ke peratusan ni eh. takpe takpe, nanti kawen try eh. haha.

  • beza lelaki dan perempuan

    perempuan kalau tengok cerita sedih sikit dah mengalir air mata. kadang tu menangis lebih dari watak lam cerita tu kot. over betul kan. haha. tapi kalau lelaki sampai part watak heroin mati terkial-kialpun die leh cool je. nampak sangat perempuan ni emosi lebih kan.

    kesimpulannya, lelaki ni mereka tengok dengan mata serta akal dan minda. merka dah set tu hanya la cerita, so, mereka tak de la nak bawak emosi lebih-lebih. mereka dah pikir yang perkara tu macam diluar logik akal. sedangkan perempuan tengok cerita tu ngan mata serta hati dan emosi. sebab tu terbawak-bawak keluar. lawak kan. memang pun. orang lain tengok Battle Los Angeles tu tak de pun sampai nangis bila kawan-kawan mereka mati. Mish lak macam lebih-lebih semalam. aih...

tu je la kot yang nak share. nak share banyak boleh. buka kedekut ilmu.tapi perlu banyak masa kot. haha. baik korang cepat-cepat pi daftar kursus kawen kalau nak tau betapa enjoynya kursus kawen ni. hahaa. lagipun esok exam. study pun belum habis kot. adoi.

psst~
rasa diri ni selangkah lebih dewasa. haha.

24 comments:

nuriz said... [Reply to comment]

ceramah yang ada lawak2 sikit ok le, supaya tak ngantuk , kalau serius manjang boring le kan

Cik Ezy said... [Reply to comment]

awk kene tag..


http://lemonribena.blogspot.com/2011/03/contest-natural-beauty.html

jmpot join ye..
hee

Cik Yana said... [Reply to comment]

Dah gi kursus kawen. Dah boleh kawen la tu :P

Entry terkini: Panas: Mereka dicekup dalam kegelapan ketika Earth Hour :)

justchocolat said... [Reply to comment]

Selamat pengantin baru mish ! kihkihkih ;)

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha...memang mish makin tua pon..uhhh..berkerut da tu..cepat2 la kawen..hahahahha!!!

Anishaway said... [Reply to comment]

justchocolat > anishaway
(silap sign in) hehe.

Bulan said... [Reply to comment]

best kan yunk p kursus kawen.rase nk kawen trus je kn?
ahakss

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

sem dpn ika pnye turn lak g kursus kawen..xpe2..sabo je dlu ni...haha

RuSh D said... [Reply to comment]

mana bole habiskn duit laki..abis tue mcm mana laki nk menabung utk masa dpn..hahaha...

missSenget said... [Reply to comment]

serius da lupa apa isi kndungan kursus kawen..da 4tahun kot gi..hahaahhaha...

Izan Ishak said... [Reply to comment]

yes...mish dah selangkah lebih dewasa~ nnti jgn lupa jemput kak izan tau~~

eRza farEeha said... [Reply to comment]

acecece..gembire la ttuuu..huhu

Tauke Budu said... [Reply to comment]

macam dah tak lama je nak kawin nih...

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

mu tetap pendek ngek...:P

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

ishh..dgr cam best je mish..hehehe... nak cari calon cepat la..pastu leh g same2 kursus nih..hahaha..gatal...eh tak tak...ngee~~

ezzyra said... [Reply to comment]

egie nk p hjung mggu ni kt penang...insyaAllah klo perlis ni x bnjir...huhu..

LadyBird said... [Reply to comment]

bestnye.. :D..
akak kursus 2 hari..

Cik Jannah said... [Reply to comment]

mish..dah pegi kursus kawen? waaa..

Naddia said... [Reply to comment]

pompuan memg cepat tacing kot..lg2 tgok cite korea. leh pengsan!

Annyss Azlan said... [Reply to comment]

mcm video kursus kawen yg saye tgok. die kate 'duet isteri, adelah duet isteri. duet suami, pown duet isteri jugak'. haha. bahagianya!! :D

Aqila Safuan said... [Reply to comment]

wah2. dh nk khwin

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

rasa macam tak pernah dengar kursus kawen ni boring.. hehehe

mish nak g lagi tak? hek hek hek

ZACK ENTRY said... [Reply to comment]

wow, dah nak kahwin..tahniah2 ^^,

diana said... [Reply to comment]

selalunye kalau ceramah kursus kawen ni memang penceramahnye yang tak membosankan..
sebab depa dilatih supaya kita tak bosan dan mengantuk.nak tarik bagi orang suka pi kursus kawen.