Tuesday, March 8, 2011

Akibat Merokok

secara umumnya, semua dah tau kan rokok boleh menyebabkan pelbagai penyakit. selain boleh meningkatkan risiko mendapat kanser. rokok juga boleh menyebabkan baju berlubang. yess. penyakit baru. baju berlubang. haha.

secara tak langsung hari ni Mish jadi saintis. dan Profesor Mish nak umumkan kesan menghisap rokok yang baru ditemui dan dilihat sendiri tadi adalah baju berlubang. dah berapa kali ntah duk ulang baju berlubang tu. aiyaa!


see..itulah akibatnya kalau merokok. lepas tu main baling je puntung rokok tu merata-rata. ish. mau kena sula empunya kerja ni. nasib baik kena kat baju sekolah adik Mish. andaikata kena kat baju Mish. konpem satu kampung Mish bawak parang cari sape yang buat tu. haha.

tapi kan...ekceli...baju tu my dad yang buat. ahaha. gopoh sangat nak pergi keje pagi tadi. last-last baju anak jadi mangsa. ish..nasib baik ayah sendiri. hahaha

moralnya..
jangan hisap rokok. kerana rokok itu bla bla bla. sambung sendiri ok. girls semua, jom pulaukan lelaki merokok ni. nanti kalau kawen ngan depa. habis baju anak-anak kita berlubang-lubang. haha. jom cari lelaki tak merokok wat husband. lelaki tak merokok. sila daftar disini ok!!hahaha

err...yang merokok tu jangan kecik ati eh.
:P

20 comments:

apik pehe said... [Reply to comment]

haha..bapak sendiri yg wat,xnk lak amik parang..hahaha..

ok mish,apik da daftar..baru jer tekan nombor..555

Syat0za said... [Reply to comment]

ish! sian adik kak mish! meh zai blanje baju baru! xD

zai x merokok :D belikanlah pulau utk zai..ekeke

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

dah dpt yg xmerokok...:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

@apik pehe

dose kot nk wat gitu kat bapak sendiri..ish...apik ni...

ZACK ENTRY said... [Reply to comment]

wow, sampai bawak parang..bawak la tempat buang rokok, ok la jugak..kehkeh

"Katakan tak nak pada rokok"
*iklan jap..:)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Syat0za

waa..untuk adik akak je ke?akak pun nak baju bru gk la..zai belanja. haha..pulau??err..speechless..

najihah sahami said... [Reply to comment]

@cOnfuSeME

xpe2..nanti selow22 ajak die stop smoking eh.

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

errrr.. lempang laju2 org yg buat tu.. haha

RuSh D said... [Reply to comment]

baju anak sendiri pn kena..haha..rush x merokok..dh daftar bole dpt keropok lekor x??haha

.:|kamaryeah|:. said... [Reply to comment]

hee~
naseb baek org tue ayah mish~
klo tak, xpasal2 esok dlm paper
ade headline~
"Gempar! Remaja Mati Di Tetak Parang"

diana said... [Reply to comment]

mujur kena baju..
kalau campak2 kena mata..
ha..naya ja..!


mishhhh!!
akak nak tanye la ..
apasal bila klik nama mish kat kotak komen tu profil mish tak keluar..
huhu..kena setting lain tu rasanye..
ke memang saja mish buat gitu..:p

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

huhu...yunk t klu rmai yg tnggalkan name kat sni jangan lupe i tau,..
hakhak...sian bapak die kne pulau..huhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

@ZACK ENTRY

kalau bawak tu mcm nk sokong je merokok ni.bawak parang nmpak ganas sikit kot.hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@RuSh D

waa...rush xmerokok??bgus!!haha..kopok lekor siap!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@.:|kamaryeah|:.

haha..mish xde la kejam smpai mcm tu sekali kot yunk..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@.: iEyLa :.

opss..sori...semua tu i punye..haha

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

haha...dia meme xsmoking la ngek...eja elok2 komen kawe tuh...:P

eRza farEeha said... [Reply to comment]

katakan tdk pada lelaki merokok..aahah

Bulan said... [Reply to comment]

hahaha.keje ayah u ke tue?
adess.nasib baik x kne parang ngan u kan?ehee

Izan Ishak said... [Reply to comment]

sabor jelah ayah mish yg buat rupanya...

alhamdulillah...hubby kak izan tak merokok...so...takde baju yg ter...lubang...hehehe