Wednesday, December 1, 2010

Rancangan Cuti 2010!

selamat datang December 2010! haha. so, ni last cuti yang Mish akan penuhi dengan jayanya pada tahun ni. sebab lepas ni cuti dah jatuh pada tahun depan lak. aisehh..semoga dipanjangkan umur untuk menghadapi tahun depan dan tahun seterusnya.

hey hey, bukan Malaysia je ada Rancangan Malaysia ke XX. Mish pun ada tau. Mish namakan, Rancangan Cuti 2010. o yeahh~banyak sangat perkara yang Mish nak buat cuti ni. ish. too many. that is = {makan, tidur, online} ulang sebanyak 31 kali bersamaan satu kali sehari selama sebulan!

pengakuan yang terlampau jujur kot. konpem andartu Mish kalau tu je keje. bayangkan la. duk bela body je. aihh~dah bulat cam doraemon ni. haha. ok, jom tengok checklist harapan plus impian yang Mish nak wat sepanjang cuti Disember. cee..macam banyak dan gempak je. suketi i larhhh!


1) makan
ahaks..makan itu wajib. mana boleh tinggal. nak makan banyak-banyak sebab tahun depan masuk hostel dah kurang merasa masakan umi. hak hak. agak-agak lagi seminggu nak masuk hostel baru stat diet mengejut!hee~

2) berblogging
olaitt..tu harusla. sebab niatnye cuti ni nak blogging up sikit dari biasa sebab tahun depan kalau dah kuliah memang tak nyompet le nak hupdate atau blogwalking. haha. kamu, sila rindu saya lebih tahun depan k!

3)jalan-jalan
yess..nak pergi jalan-jalan sekitar bandar Terengganu. actually, nak lepas gian drive jauh. dah lama kot tak main kawasan bandar. haha. bawak adik-adik pergi Taman Tamadun Islam ke, Pulau Warisan ke, tak pun lepak Pantai Batu Buruk. erkk..teringin jugak nak jenguk staf kat Hospital Sultanah Nur Zahirah. kangenn bangat!



4)study
pergghh..cuti tak cuti. stadi tak stadi. haha. haruslah. at least Mish nak jenguk gak nota senior ni. especially subjek killer sem depan cam Mikrobiologi dan Kimia Farmaseutik. yew...sem lepas ramai senior histeria jawab paper ni. mengerikan. otak memang dah berkarat sebab dah setahun ilmu berat tak masuk. haha.

5) shopping
ok. sila optimis. bukan shopping baju, jeans,dan sebagainya tu k. tapi nak shopping barang masuk hostel. nak kena beli semua dari awal sebab banyak barang hostel dulu Mish bagi kat adik yang duk matriks tu. kakak mithali. cewwah! 

6) lepak
hua hua hua. sangat tak manis ayat lepak tu kalau untuk anak dara cantik manis cam Mish kan?buwerkk~haha. so, ayat betulnya, jumpa. ye, nak jumpa kawan-kawan lama. konpem dorang balik kan time cuti ni. yeehaaa~masa untuk bergosip ye kawan-kawan.

ok. tu je kot checklist yang terjangkau dek akal sekarang ni. Mish akan buat konklusi sal checklist RC2010 ni pada akhir Disember bagi memastikan Mish setelkan semua ni. ahaks~!giler semangat cuti ni kan??korang cuti buat pe je hah?? :P

psst~
selamat menjalani cuti yang bernilai kawan-kawan!

21 comments:

azwa_amani said... [Reply to comment]

huhuhuhu...hepinyerr ade cutii..:)

saiazuan said... [Reply to comment]

wow cuti2 pn nk study? haha gud2.. usaha2

laskar rainbow said... [Reply to comment]

yehaaaa! selamat bercuti yew Mishhh :) semoga bergumbiraa:)

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

uitt..jmp ckin xde ke dlm check list...aishhh

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> azwa_amani :
haha..zaman student je nak merasa cuti lama2 ni. hee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> saiazuan :
hak2..kena wat2 rajin kot..hihi. thnx~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> laskar rainbow :
haha..thnx yunkk~~pelangi pun ngah cuti kan...hee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> cOnfuSeME :
tu rancangan lepak 2011 la ckin syg oitt...haha

Azmi said... [Reply to comment]

mish best la dpt praktikal kt negeri sendiri kan???
wah3

Bulan said... [Reply to comment]

i maen ujan je yunk.ahakss

laskar rainbow said... [Reply to comment]

ehehehe;))
pelangi 18hb nie dah nak pg

padin said... [Reply to comment]

time boleh cuti, pulun je cuti wakakaa dah kerja, nak nampak bayang cuti pon, kena tengok betul2 sob..sob..

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

thniah..slmt melaksanakan rancangan dgn jayanya! ;P

:: m!3yr4h_LolLy :: said... [Reply to comment]

wah !!
gle gempak senarai cuti..
bez kot lepak pata batu burok tu...
heeee....
tmpt lpk org ganu kite
;)

waRDah @ QiQi said... [Reply to comment]

baru start cuti ke?? hailaa.. wardah tinggal 11 hari je lagik nk cuti.. sob3x...

☆aDihAys☆ said... [Reply to comment]

leh la jln ganu..
pastu mintak mish jd tour guide..
bleh x mish?

BENA said... [Reply to comment]

wahhhhhhh dah cuti . cop2!! kalo nak jauh lagi jalan . jalan la ke kuantan mish . hehehehe . =)

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

mish!! tido xde dlm list ke?? ^_^

Ullyana zaidy said... [Reply to comment]

wah..da ade planning da eh...
enjoy2 :)

RastaMat said... [Reply to comment]

oioit..
tak singgah Teluk Bidara sekali??
smart tempat tu..

touya said... [Reply to comment]

anda terlupa letak TIDUR , melainkan anda hanya tidur malam dan tidak tidur siang .