Saturday, December 18, 2010

Ini Entry Raja Makan, bukan Raja Gopal

dont call me raja gopal ok. sebab kali ni entry pasal makan-makan. so, u can call me raja makan. nice kan nama tu?haha. thnax tu Miera sebab tag Mish dan amat memahami selera makan Mish yang memang tinggi menjunam ni. hehe. tak habis-habis pasal makan kan. dengan rasminya, Mish umumkan bulan December bulan makan sedunia. oleh itu, entry Mish banyak bab makan. ok!

Tag Makan-makan
  
Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
*nasik goreng kampung kedai polis Zali sebab kaw dan pedas. cari kat google maps. haha.
*ayam masak santan umi sebab pekat dan sedapp.
*ikan bilis goreng kicap Mish buat sebab best lau makan ngan bubur. tambah lak cabai 4 5 bijik. perghh!
  
Jenis air apa yang korang paling suka?
*air tea beng a.k.a teh ais. hak hak. sodappp!
*air Bliss sebab konon nak slim. ceit.
  
Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
*malay, malay dan western..


Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
*ikan bilis goreng kicap for sure..haha.
*kek batik.
*koktail.
*ayam masak merah.
*dan sebagainya. haha. berlagak kan kan?lalalalala. 


Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
paling mahal dan paling menyampah sebab tak padan ngan makanan adalah kat foodcourt Times Square. segar dalam ingatan. uhh. Mish da blacklist satu kedai makan kat situ.

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
Restoran Tenang Seafood. haha. yeye je kan kan?? kue teow kung fu die memang superb beb! harga dah la murah. tepi pantai. waa..i like! sape nak datang Terengganu try la pegi sana. hehe.


Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
*ayam
*lembu
*buaya..waa..ye ye je. hahaha

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
waa..dating? for sure la lupe. hehe. McDonald kot, tak pun Burger King. ahh..demmm..lupa sudaa.

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa? 
ai..pasal cintan cintun la pulak yea. hehe. kentang goreng McD kot. pasal suke benor i berebut. well, i kan lahap. ahaha.
 
Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
KFC, Spagheti, kek Coklat yang ada topping meleleh, pastu tambah lak ngan menatam warna warni tu. pergghh..

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
PEANUT for sure!!
Menu raya yang paling disukai.
ermmm..satay!!  

Jajan/ cekedes yang korang suka
*McFlurry!
*Cornetto!
 
Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
haha. semua Mish suka. 
*ayam masak santan.
*ikan patin masak tempoyak.

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
adess..lupa seyhh..

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan? 
budu for sure!! sebab beliau memang GEMARRR gila budu ni. hak hak


Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat taggedi ini..
* Erza manje..manje ke?haha
*akak Bulan...hak hak.
*Egie budak emo. hehe.
*Ckin budak ngeks!!
*Zack yang photoaddict



10 comments:

me suya said... [Reply to comment]

mak aih.. raja makan ke dear :p..

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

yunk..
jgn lupa hidang BUDU byk2 ek..:P

AJ said... [Reply to comment]

xder point tp nk komen gak hakhak

Shaheila Malek said... [Reply to comment]

ikan patin msk tempoyak..sodap giler..terliur pulak..haha

ezzyra said... [Reply to comment]

budu?i loike...heheh

Miss Yaty said... [Reply to comment]

yaty pun ske mc flurry ;)

Freaky F said... [Reply to comment]

haha..raja gopal terbabit la dlm post ni..haaha

M[i]$Z[a]C[k] said... [Reply to comment]

thanx 4 d tag ;) wahahaha

RastaMat said... [Reply to comment]

restoran tenang tu kat pantai mane??

Cik Tom said... [Reply to comment]

aik raja makan or ratu makan mish??hehe...cik tom xsuka budu..so xyah hidang ek...huhu