Sunday, December 19, 2010

Rentetan My Bad Day [Huru-hara]

perghh..ari ni Mish nak kongsi feeling huru hara yang berlaku kat umah Mish sejak hadirnya beliau ni. sila belek entry bad day Mish ni k. rasa memang sangat-sangat bad. pada yang tanya sapekah yang dimaksudkan dengan beliau tu. hurmm. Mish memang tak boleh bagitau la. huhu.sori yea. 

sekarang ni rasa macam putaran hidup dan rutin kat umah Mish ni memang dah tak normal. sangat-sangat tak normal. semua barang kena sorok. kalau tak. memang hancuss.

1 ) sabun basuh baju umah Mish, beliau tu pi gatal-gatal tangan tambah air kasi penuh. agak-agak korang. ape perasaan korang kalau nak basuh baju, bukan sabun yang keluar. air kosong. menyirap ok.

2 ) pinggan mangkuk semua kena basuh siap-siap dan perlu pastikan semua tempat clean and clear. setiap masa! kalau tak bersediala buat kerja dua kali ganda ok. sebab beliau ni rajin basuh pinggan. tapi memang langsung tak bersih. agak-agak penat tak nak kena angkut dan masuk lam sink dan basuk balik semua tu?

 3 ) baju-baju semua kena sorok termasuk selendang dan tudung. sebab beliau akan pakai suka-suka hati. dan beliau ni sangat keras hati ok. bila kita mintak die akan balas balik. perghh. sabar je la.

4 ) beliau suka keluar rumah tanpa memakai selipar atau alas kaki. memang menyirap sebab baru je Mish mop lantai ngan sabun AJAX dan cuka kasi berkilat. alih-alih, seketul seketul nampak tapak kaki beliau yang hitam dan berdebu tu. 

5 ) ada dalam 3 atau 4 anak pokok bunga dan lada burung umi yang beliau p patahkan dan ada yang beliau korek-korek tanahkat sekitar tanaman tu. mungkin beliau pikir beliau rajin. ye, rajin menyakitkan hati kami. uhh.

6 ) baru-baru ni satu rumah kecoh sebab ade penutup botol air panas hilang, pastu span basuh pinggan pon tak de dan botol softener yang tak dapat dikesan. alih-alih, jumpe botol softener tu kat tepi longkang belakang umah, span basuh pinggan dijumpai dalam bilik angah dan penutup botol air panas masih tak dapat dikesan.

hurm..agak-agak korang sakit hati tak kalau baru dua hari beliau datang. tapi dah macam-macam yang jadi. umi dah memang tensen tahap cipan. kalau la beliau ni taraf adik Mish. dah lama kena kot. gerammm sangat ok. tapi tu la. umi cakap sabar je la. bukan selalu beliau datang. memang la bukan selalu. tapi sekali datang. hurm..nauzubillah.

23 comments:

bungakuning . said... [Reply to comment]

kena bawa berbincang elok elok :)

HanaBella said... [Reply to comment]

Hehe sian mish.. sabar ye mish. bila baca entry ni, rasa macam "beliau" tu kanak-kanak pun ada ek? sampai g main span basuh pinggan tu..

ezzyra said... [Reply to comment]

msti bdk kcik je ni kan...heheh

Bulan said... [Reply to comment]

sape 'beliau' nie yunk oit?
excited i nak taw.ehee

eiela said... [Reply to comment]

ama la kita, kalau ada yg tak reti bahasa. sabar je lah nampaknya. yang bukan selalu tuh la buat kita haru biru.

Latest Entri :
Giveaway domain dari yanmieonline.com dan Ihosterz.com

tomatokering :) said... [Reply to comment]

bincang lah dgn parents mish . mesti ada jalan penyelesaian kan . :)

shapoji said... [Reply to comment]

bawak bersabar, kalau tak buleh sabar lagi, sepak je la.

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

suh die balik je la.. hehe

cik miera said... [Reply to comment]

alamak..sape dak tu.nakai jugak ye..sabar la mish..dak kecik ye?

MATAHARIKU said... [Reply to comment]

as salam mish...sebenarnya Allah menguji mish dan keluarga...menguji sejauh mana kesabaran menghadapi ujian dan dugaan..ingat mish..PERMULAAN SABAR AMAT PAHIT TAPI AKHIRNYA MANIS...:-)

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

sape tu Mish? ish3, melampau nyer.

eRza farEeha said... [Reply to comment]

sabo ye mish....u kn ad kekuatan..hehe

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

yunk..
sbr k..
aku fhm perasaan ko..

syg ko! muahh!

zirconia said... [Reply to comment]

adehh memang mencabar kesabaran nie mish..

misyamissyou said... [Reply to comment]

hurm..nak kate bdk kecik macam bukan ni..adult ke? nape basuh pinggan xbersih ni? aiyark! sabr je la mishh oi..

Lady Fine said... [Reply to comment]

owh kalo dpat camni cubit je..hehe..bia die serik nak datang..haha jahat gile aku..ekeke

padin said... [Reply to comment]

hohohoohh sambung emo ke mish ekekekee

H & J said... [Reply to comment]

orang macam nie elok halau jea,lagi lama lagi tension dibuatnya.... ;D

afiq. said... [Reply to comment]

hye there...ive been tagging u in an award...datang amik ea :D

here the link:
http://ikutorang.blogspot.com/2010/12/appreciation-night.html

Lianna Umar said... [Reply to comment]

susah jgk kan..serba tk kena kan..apepun d best way kena terus terang dgn dia tuh..;)

Azmi said... [Reply to comment]

siapakah belliau itu??
hihjihi...

Cik Tom said... [Reply to comment]

sabar mish..kalo dia adik cik tom..cik tom dah piat2 dia..hik3...

Anonymous said... [Reply to comment]

sabar..mengucap banyak-banyak. "tanduk lembu melengkung ke depan, bukan ke belakang" kata org tua-tua. Layanlah sebaik mungkin beliau tu..besar pahalanya.