Thursday, December 30, 2010

Bambang Pamungkas??

o yeahh tahniah Malaysia menang!! sumpah dah lama giler tak tengok bola selama 90 minit tanpa buat kerja lain. hahaha. err..melainkan EPL. tu pun kalau game Chelsea. ehee.

tadi entah angin kutub mana seru tetiba je rasa nak mengadap bola sambil makan bubur air makan ngan ikan bilis goreng kicap. tak abis-abis ngan ikan bilis goreng kicap kan? lalalalala~

ok la tengok orang kita main tadi, pasal dah tau akan menang besar kan. hehe. tapi ni bukan ulasan pasal kemenangan Malaysia dalam Piala Suzuki tadi, sebab konfem dah ramai yang update pasal ni kan. hehe. so, Mish nak cerita pasal sorang player Indonesia tadi, Bambang Pamungkas. pemain berjersi 20.

ehee..tak sangka lak dia tu masih main lagi ea. aktif lagi. cuma dah kurang lincah macam dulu. ehee..based on kepandaian dan buat-buat pandai la. wee..mati-mati Mish ingat die dah pencen. ciss, nampak sangat tak tengok game before ni. haha. memang tak tengok pun.

dulu masa Bambang ni main untuk Selangor, minat la kononnya. pasal dia ada skill. biasala, masa tu kecik lagi. even Mish duk Terengganu, Mish memang selalu sokong Selangor dulu. sebab ade Amri Yahyah ngan Bambang. haha. gila sesat kan. memang dalam famili Mish pelik. orang sokong Chong Wei, tapi Mish die hard fan Lin Dan. memang langsung tak sokong Malaysia kalau bab badminton. tapi kalau tang bola macam tadi, for sure la sokong Malaysia. hehe. 

ok, tu je la nak cerita pasal Bambang Pamungkas. penat je korang baca kan?hehe. so, entry ni tak de unsur rusuhan kan. Mish tak puji Indonesia, Mish jugak tak kutuk Indonesia kan kan? o yeah..Mish memang seorang yang adil. kalau Mish ni lelaki konpem Mish boleh poligami. cukup syarat berlaku adil. haha. giless, mereng sudaa Mish ni. haha.

okai la, sape yang tak kenal Bambang Pamungkas sila google sendiri k. malas nak tepek gambar beliau. kang ada yang salah paham. hehe. nak pergi stat wat list senarai barang mahu bawak ke Sungai Buloh. o yeahh. baru wat list, packingnya entah bila. walaweyhh..!!

psst~
ramai sangat duk hapdet pasal si Khairul Fahmie malam ni. sian Safee, Ashari ngan player lain. huu. bila menang keeper disanjung-sanjung. bila kalah keeper la jugak yang disalahkan. ishh!

18 comments:

Hasya Adlin said... [Reply to comment]

Akak! Akak tulis pasal Ashari. R U SERIUS? See my blog. My blog tulis pasal Ashari paling banyak kot. Kesian Ashari kan tak banyak liputan. Hee. Sukanya akk ingat jugak Ashari :D

iszieylyanziy said... [Reply to comment]

hehehe,,sokong mish,,klu menang cm tu la,,glamer la die n awek nye,,hhehe

Anak Ulu Cheka said... [Reply to comment]

bambang dah kena bungkus dah...

Zaer!! said... [Reply to comment]

Hahahahahahah.Yahooo!fahmi apek naik lagi malam ni mish.hehehe.pi la tidok yum oi! kang i report kang sama tutttt baru u taw.hehe

Neway! syabas mesia!!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Hasya Adlin :
hehe..ashari pun player ok what. kan kan. hehe.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> iszieylyanziy :
ehee..siapala yang melihat pada kegagalan kan..huhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Anak Ulu Cheka :
hak2..bungkus ohh bungkus..
:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Zaer!! :
uitss..zaer apek bila nak naik. haha. tu la..tahniah2..ehee..sape la tutt tu..ishh..!

Miss Yaty said... [Reply to comment]

YEAH! Malaysia menang lah...hihi..


mish,sowey smlm yaty tertidor awal..hiiii

forever love said... [Reply to comment]

huhu..sy pun minta lin dan...tp chong wei pun sokong gak..haha

M[i]$Z[a]C[k] said... [Reply to comment]

tayammm... u chelsea keeee.. musuh lah kitaa.. hahhaha :P

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

den pon minat gile kat bambang! haha:) nice!tp da tak kacak da die, buruk ade misai

Encik MamaT said... [Reply to comment]

tak minat bola.. tapi semalam tgk jugak.. hehe...

new entry
Azam untuk berubah... apa tunggu lagi...??!!

Gayahspears said... [Reply to comment]

gila bola.. hahaha

sum e org ckp hal bola arini.. update n3 sume hal bola..adess.. memukau kan mish??? ape2 pon camat bercuti..hihi

eRza farEeha said... [Reply to comment]

hahaha..n3 i khairul fahmi..hehehe...dlu kcik mnt khairul nisam..pemain perlis 2..hahaha

padin said... [Reply to comment]

bambang memang bahaya bila bola tinggi, tp nasib baik dah di penghujung karier, so tak banyak membantu ekekee..

CIK TOM said... [Reply to comment]

tahniah team malaysia..biasala sorg je dpt perhatian..tp kalau xdpt kerjasama team lain xkan menang jugak kan..1lg sbb menang mmg la semua duk sanjung..cuba kalah habis hentam..semua hipokrit!erk terlebih sudah..haha

diana said... [Reply to comment]

akak tak jadi lalang,..
dulu kini selamanye sokong
bola sepak malaysia..
sapa kutuk2 memang jadi bahan la kat blog akak..
ahhaha.
kalau ada sukan guli pun akak tetap sokong malaysia..