Thursday, November 24, 2011

Budak Jakun Nak Pegi KL

salam semua. haip haip. apa khabar semua. lama tak bersua. mungkinkah dingin hujan yang memisahkan kita? ouch..tak mungkin tak mungkin.

hujung minggu ni, dapat cuti 3 hari kan? sebab aa sambutan awal Muharram. dah nak masuk tahun baru pun kita. harap-harap panjang umur ye dop. yang bersekolah cuti berminggu-minggu tu duk diam-diam. jangan nak mention sangat ampa cuti lama. dengki tau. busuk hati Mish nanti.

so, sempena cuti yang panjang tak berapa nak panjang ni, Mish nak pergi KL. nak pergi bershopping sambil jumpa geng-geng blogger dan ex-classmate yang ku sayang-sayang. sape free meh ikut meh. hehe. so, macam biasa Mish tumpang tidur kat UIA. si Ieyla ajak Mish tidur umah dia. Mish tanya la umah dia kat mana. dia cakap Kampung Baru. owh, kampung baru? kampung lama kat mana? haha. ta lawak. jangan gelak.


Mish tak boleh tidur sana kot. sebab, even 3 tahun Mish belajar kat belah-belah sana. 3 tahun duk dating ke hulur ke hilir belah-belah sana, Mish fail bab jalan KL. serius jakun ya amat. setakat dari Karak nak pergi UIA pun dah tersesat ke jalan lain. jenuh nak cari jalan u-turn. korang tau je la, jalan KL macam apa je. pening den.

esok sebelum mula perjalanan nak kena amek panadol dulu. senang kalau pening. haha.

psst~
siapa pakar jalan KL meh jai pemandu pelancong i. auww!

15 comments:

Kira Kekuri said... [Reply to comment]

aww..klo aq, sekali ja pernah gu kl. hihihi, jadi x bole jd pemandu pelancong. ^..^

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

mai UIA roger2 ika mish..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

salam dik..jg diri elok2 masa sopink.kim salam ieyla..kim salam kak mas klu jmp dia gak.kim salam semua kwn2 yg nak jmp tu.jg dompet elok2 dr peragut.hati2 tau.eh..byk la pulak akak ni pesan.huhu

emieysandra said... [Reply to comment]

tp kl byk signboard..urm, asenyer ok kot, yg pnting jgn panik klu sorang2..tu yg punca leh sesat tu..ehehe. emy sllu g kl sem ni, skg dh balik kg da la..dh cuti sem ;)

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

Jakun=salah satu suku kaum Orang Asli.

happy shopping! :)

Nazifa said... [Reply to comment]

waaa.meh2 i da siap2 kemas bilik i yg bersepah nie.huhuhu

semutsengal said... [Reply to comment]

gps kan ada..

lalalalala

Tea said... [Reply to comment]

Takde bestnye KL yunk... Baik gi naik gunung ke.. Gua ke..

eRza farEeha said... [Reply to comment]

woooo...best nye lahai...shopim kn utk i..hihi

cik LOLA said... [Reply to comment]

yeaahh.
kite pon slalu sesat kat k.l tuhhh.
byk betul flyoverrr. heeeeeeee
btw dis week pon g k.l gak.
:)
have a gud wekend dear.:)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

amboiii mish! shopping sakan ye nanti...memang jalan KL cam harom! susah gila nak ingat.byk sangat cabang. ce beli gps. lg senang ada gps.takde lah kita cuak time nak masuk suatu jalan =)

siti kektus said... [Reply to comment]

shoping tu ingat2 lah kat kite ye. :p

selamat bercuti yo! ;)

alif haris said... [Reply to comment]

hahaha :D .. klu nk KL guna ja garmin .. :p

~Nana BamBam~ said... [Reply to comment]

nak gi jalan kl kene ade orng yang dah mahir jalan kl..huhu

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

ehem2...tido UIA kah??lalala