Saturday, November 5, 2011

Apa Beza Kerja Dengan Belajar?

  1. first sekali memang dah sah-sah ejaan lain. so, korang jangan nak buat lawak dengan mengatakan bezanya is ejaan..kang ada yang dapat lempang free..haha.


  2. masa kerja, cuti sikit, tapi boleh apply ikut suka kita nak cuti bila-bila pun. asalkan ketua jabatan bagi kelulusan. tapi kalau belajar, cuti lama, tapi tak leh cuti ikut suka kita. so, kalau ada pape, susah nak menjoinkan diri kalau event tu jatuh pada hari kuliah. hehe.


  3. bila kerja dah pegang duit sendiri, of kos la rasa macam waktu shopping lebih enjoy. tapi bila duit sendiri ni, memang kena careful habis la. tak boleh boros sangat. nanti kalau tak cukup duit malu je nak mintak uit ngan parents. aiyark..kalau belajar pulak, duit dah la selalu tak cukup. nak kena beli buku, alat tulis dan sebagainya. so, keutamaan harus kepada belajar. nak shopping. nak enjoy, pikir patploh kali.


  4. kalau belajar, tensen ngan exam, test, quiz. lepas tu menyampah ngan lecturer yang tertentu, atau classmate yang annoying. kalau kerja lak, tensen ngan audit, customer dan hal-hal kerja. lepas tu, menyampah pulak dengan staff tempat keja atau bos yang bossy.


  5. last but not least, bila kerja rindu zaman belajar. bila belajar tak sabar nak kerja. T_T
walauapapun, masa memang tak boleh nak pusingggg balik. nikmati masa yang ada. hehe. jom makan kek coklat. menyampah lak tengok ASK 2011. Rozita Che Wan ikut skripppp je. bohsan. tengok lima belas minit  je. hahahaha.

12 comments:

faryzh said... [Reply to comment]

yup.agree wit u.tak saba nk keje jugak.hurmm..

Aiman Isa said... [Reply to comment]

zaman yang lepas sentiasa menjadi sesuatu yg merindukan..

btw tahniah kak cik..
dah masuk fasa baru dalam hidup..

tak lama nak kawen :D

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

tgk 15 minit je? hehhe..kita dgr je tp x tgk..nsb baik oii

ini tipu. ada tgk jap najwa latif nyanyi..hakhakhak..

JIJI YU said... [Reply to comment]

betolle tu..aku rasa nyesal lak keje..nak sambung belaja smpai tua..tp smpai bila kan nak camtu

Rozuan Ismail said... [Reply to comment]

akubelajar.tapi gila nak keje.nanti bila aku keje,mesti rindu nak belajar.rozita che wan bosan sangat!

Tea said... [Reply to comment]

Still masa belajar itu honeymoon... Sgt indah..

diana said... [Reply to comment]

bila dah kerja mengeluh letih pulak..eheheh

YOUsoF said... [Reply to comment]

Masa belajar, rasa diri ni masih muda, bila dah kerja rasa diri ni sudah matang... ;D


Betul la, hargai setiap detik yang kita lalui..



Rozita Che Wan menang pada gaya, tapi KALAH pada MENGACARA.. hehe

laskar pelangi said... [Reply to comment]

adat dunia kot. bila kerja ,nak belajar...bila belajar nak kerja..dush!

mishhhh! nak suh lanjeeee mekdi please =D

~Nana BamBam~ said... [Reply to comment]

pelajaran lebih penting kan..hummm..abis nk wat camna....humm

Nazifa said... [Reply to comment]

hahahaha satuju!

AiTotYati said... [Reply to comment]

salam,

Ai dah beberapa kali masuk fasa belajar-kerja-belajar-kerja-belajarsemula.

sekarang sedang buat master sepenuh masa setelah 5tahun kerja sepenuh masa. kire cuti belajar la ni. cuti belajar tapi dapat gaji lagi menggembirakan.

bab duit tak berapa nak hirau sbb insyaallah gaji masuk tiap2 bulan cuma kena kisahkan hal belajar. seronok sangat :D