Friday, November 25, 2011

14 Negeri di Malaysia, 14 Orang Pakwe, Kau Ada??

pelik betul Mish tengok manusia zaman sekarang. pasang sparepart kan main. tak penat pulak dia jaga semua calon-calon tu eh. kalau Mish la, nak jaga sorang pun susah gilerrr, nak jaga dua orang dah susah kuasa dua giler, nak jaga ramai-ramai? puih, mati terkojol jawabnya.

Mish ada la sorang teman ni. muka lawo la jugop. tinggi. free hair. jenis cepat masuk ngan sape-sape pun. so memang duk mana-mana pun boleh hidup la.

tapinyaaaa, pakwe keliling pinggang. penah sekali tu dia nak pergi johor, tapi dia tak kenal jalan. dia cakap, tak pe, pakwe dia ada keje sana sorang. hoho. daripada ayat tu dah rasa lain macam. sebab setahu Mish, pakwe dia kerja kat Kuantan. hampeh kan?

korek punya korek rupanya dia ada pakwe merata tempat. so, nak pegi mana-mana senang. jimat duit, di samping tu, tak payah nak pikir sampai sana nanti, nak bergerak camane. pakwe-pakwe semua ada transport. daebak! haha.

tapi tak perlu kot kita nak ikut perangai camni. sebab hidup ni macam roda. kali ni kita disanjung. kita duk atas. tapi nanti, kita dilenyek, duk bawah. so, berpada-padala.

12 comments:

Tea said... [Reply to comment]

Bahagiakah dia...?

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

ahhaha..hebad..!! lawan tokey tu mishhhh.. ahahahha

diana said... [Reply to comment]

hahahhah...
selalunya perempuan gini pakwe2 nya pun ada perempuan lain jugak..
heheheh

eRza farEeha said... [Reply to comment]

betoi3..pasang pkwe tros..agk2 la kn..
skandal suda..opsss!

D'ya Marshmello said... [Reply to comment]

ishh biar betul setiap negeri ade pakwe, wakaka.lucu la dengar! by the way sokong statement 'hidup ni ibarat roda, hari ni mgkin kita disanjung? hari lain belum tentu lgi '. lolz XD

JOM SINGGAH : Kepuasan Sebenar Hanya Di Tutti Frutti

laskar pelangi said... [Reply to comment]

dasyatnya macam tu...=.=
dah macam ada sparepart tayar plak ..wohooo~

siti kektus said... [Reply to comment]

amboi. macam mana dia boleh pasang dkt semua negeri? nanti mintakkan lah tips kat dia. hehehe :p

YOUsoF said... [Reply to comment]

Sila jangan ikut perangai orang macam tu ye kawan².. Hidup biar besederhana. Bersuami/ beristeri biarlah sorang.. ;P

Rain said... [Reply to comment]

kasanova versi perempuan ...

teringat shah bunga

alif haris said... [Reply to comment]

huhu bahaya2 .. harap mish tak cmtu ye :)

Wanie said... [Reply to comment]

org yg terlebih sosial mcm ni la kan..jangan terpengaruh je la ye mish :)

nuriz said... [Reply to comment]

bila baca crita mish ni teringat jugak la kat kawan sis sorang ni ..dia ni muka mix cantik dan pandai bawa diri..dia pi mana2 tempat mesti ada orang suka dia..ada le jugak ramai pakwe tapi tak seramai kawan mish tu..hebat ye dia hehe