Thursday, December 16, 2010

Photogedik Pencen Jap

tau apa tu photogedik? sama je ngan cameragedik, lensamania, fotoaddict dan yang sama waktu dengannya. ok, Mish memang ngaku la k. kalau bab bergambar. memang i like gila vavi. tak tau pasai pa. kalau dah snap 1st pic kan, pastu rasa gambar tu cantek. lagi la semangat nak snap pic-pic seterusnya. haha. kalau dapat jalan-jalan atau ronda-ronda makan angin, tak isi perut pun tak pe asal dapat isi camera album. haha. Mish tak de la pakai DSLR ke, Camera Compact ke. guna henset je. senang. multifunction. tak payah susah nak bawak dua tiga barang sekali. kan kan?haha.


tapi kan..paling tak best jadi fotogedik ni bila beberapa perkara ni berlaku. rasa macam. hurrmm...mengeluh dengan panjang lebar nye.

1) JERAWAT!
haa..amek tanda seru tu. musuh kulit tu kan? tak minta pun jerawat ni pandai naik sendiri. so, sangat la tak seronok bila muke ada jerawat walau sebesar biji sawi. haha. tapi jangan bimbang, skang kan ada macam-macam software yang ley edit gambar. tapi jerawat tetap membunuh keseronokan bergambar. haha.

2 ) JEJAKA
wat?jejaka pon leh halang fotogedik?haha. opkos la. kalo Mish la kan, lau ada jejaka kat sekeliling, rasa cam terbatas. al maklum la..perempuan melayu terakhit. hakk tuih je. kan kan?haha. nak posing tonggek-tonggek pon segan. kacau!hehe

3) MOODY
bila moody opkos la jadi otomatik tak de mood nak posing-posing kan. haha. nak senyum pun rasa cam perit je pipi. hadow..tapi kann...psst...Mish suka amek gambar time nangis. rasa cam comel je. sila gelak besar ok!

4 ) dan seterusnya. pikir sendiri la.

haha. dah malas nak taip panjang-panjang. cukup la Mish bongkar rahsia fotogedik pencen sekejap tu. hehe. 


psst~
nampak sangat bosan ya ampun ni. i like merapu tapi i tak suka ikan kerapu!! hehe

psst~
teringat lak ngan kata-kata kawan Mish, cinta tak perlu dipaksa. lepaskan je kalau hati terseksa. kalau dah jodoh, berak sebelah jamban pun boleh dengar. haha. merapu punya quote kan??ciss je. haha. opss. out of topic. hehe. daa~

13 comments:

sekuk tawa said... [Reply to comment]

ahahah tang yang posing tonggek2 tu wat aku gelak bergolek2...tak penah2 aku tengok awek posing tonggek2...hahaha..cute jer entri ni

Azmi said... [Reply to comment]

haha potogedik tu..
owh azmi pun boleh la...suka jugak bergambar..
tapi tak suka ambik gambar pasport..haha...

LadyBird said... [Reply to comment]

meh sini akak snap gambar mish..
akak suke ambik gambar..
tapi akak xsuka org ambik gambar akak.. :P
fobia tengok gambar sendirik..
fotophobia.. hihihi..adeke ek istilah tu?

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

ha3~ satu lg sbb.. bila kamera boikot kita.. so, xbleh amik gmbr~ cisss~ hik3~ ^_^

ezzyra said... [Reply to comment]

suke yg kata2 yg last 2....hmmm.sgt setuju...tp kan...ape kaitannye kta2 2 ngn post mish ni??hmmm

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

suke ambik gmbar gk tp klu byk gguan siaran bkn stkat jejaka je, klu rmai org pun :)

Miss Yaty said... [Reply to comment]

mood yaty sokmo de untuk snap pic...ki3...

tak kesah de laki ke tak..hik3..mmg takde ciri pempuan melayu terakhr kot..hik3 ;p

tapi prob besar yaty.....

yaty takde camera..huwawahuhuwaa ;(

M[i]$Z[a]C[k] said... [Reply to comment]

tayamm.. kite same laa.. suke menggedik depan camera kan.. hahahaha.. i loikee ;)

alienelliz said... [Reply to comment]

mish..yg sebelah jmban tu mish buat ke??ish2..haha =P

Afiq Din said... [Reply to comment]

mcm2 la mish ni

Cik Tom said... [Reply to comment]

hehehe..mish amik gmbr semua comel2..walau dr position mana pun..cik tom suka..

erk no 1 tue mmg musuh ketat..hihi

saYuri said... [Reply to comment]

wahahaa...t0nggek2 x ley bla..nk lwn spe mish uit??kui3...sm r yuri nie kalu x amek gmbor x sah r..pedulik r org nk kate pe..name p0n nset ak kn??ahaks...

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

photogedik takpe. jangan gedik sudaa.. hihi