Tuesday, December 28, 2010

Best Siblings Outing!!

salam semua. wahh..pejam celik pejam lagi dan celik lagi, cuti ade lagi 4 hari. what? yeww...lagi empat hari. ole-ole-ole..dah nak kena balik kolej nanti. barang langsung tak packing, entah apa yang cukup, entah apa yang kurang. harap-harap semua cukup.

semalam Mish ngan adik-adik Mish wat siblings hangout. kat Mesra Mall je pun. ok what. first tau keluar ngan adik-adik macam ni. Mish angkut mana yang ada kat umah je la.yang sedang belajar kat kolej memasing tu sila hangout sendiri yea. dan guna duit sendiri. anda melepas dari dibelanja oleh kakakmu yang baik hati ni. haha. Iman terpaksa ditinggalkan bersama umi dirumah memandangkan budak tu buas yang amat. kami tak nak tanggung risiko hilang budak. haha.

mula-mula sampai terus terjah kaunter TGV Cinema. usha tiket filem Narnia. fuh..nasib baik ada, jam 4. masa tu baru pukul 3.25pm. kami gerak lambat dari umah pasal takut nak mintak permission dari Abah sebenarnya. hehe. puas duk karang ayat nak bagi Abah setuju. alih-alih Abah cakap. pergi je la. haha. waa. senang je rupanya.

pastu melilau jap sementara jam 4. adik-adik ajak pi main game. heh, tak kuasa i nak layan. tak yah ngade-ngade. *padahal tak reti. haha* pujuk-pujuk diorang, akhirnya Mish ajak diorang makan Burger King. wah wah wah. diorang yang hantu burger angguk laju-laju. yess. game cancel, burger ON!


makan-makan kat Burger King dulu. haha. poyo je budak-budak ni mintak seset sorang, konon tamak tak nak share. ceit, last-last si kecik Azim tu bukan habis pun. haha. seb bek ade akak-akak yang stor perut besar.


ni Ahmad yazid, Bazli Anas ngan Fakri Hadi. mereka pun sibuk nak bergambar. aihh..kacau daun.

ok, ni puteri ngan dayangnye.haha. kidding. ni athirah, adik nom 4 dan bongsu perempuan. tapi realiti fizikal, die macam yang sulong. hahaha. die memang suka pakai shawl.


ok, mereka memang sentiasa minta kamera halakan pada mereka. ouch, Mish la selalu kena jadi camerawoman. ceit...

.................................


penat Mish beratur beli tiket, dorang leh pulak posing sana sini. aih.. sangat tak aci ok!! si kecil Azim tidur dalam wayang. cian die.

..............................


lepas tengok Narnia amek gambar kat laut ni pulak. erkk. laut? ok, kolam kot. haha. mula la dengar khayalan diorang pasal ular air lam cerita Narnia tu ada dala kolam tersebut. eh eh, panggil kolam ke ea yang belakang tu? ke longkang? aigoo. konpius!

...............................

ehem, posing kat sebelah Santa Claus jap.

ok, diorang pun nak jugak, memang tak boleh tengok orang senang tol. hahaha.

.....................................

kemudian before gerak balik kami singgah kat Pantai Kemasik jap. tak pergi tang pantai pun pasal ombak kuat. bimbang budak-budak ni terlepas dalam air...aihh. so, main kat playground je kejap. kol 7 abah kol, mula la kelam kabut baru nak balik.





pastu balik malam, sampai umah jam7.50 petang. huhu. lambat sebab lampu kereta tak berapa nak elok. dah la lalu ikut jalan sunyi. berliku-liku lak tu.fuhh. samapai dengan selamat akhirnya.

outing yang sangat best walaupun dengan adik-adik ok. sebab semua satu kepala. pastu kalau degil Mish just ugut je, kalau buas len kali jaga Iman kat umah. huwa huwa huwa. i like la jadi anak sulong ni.


18 comments:

azwa_amani said... [Reply to comment]

wahhh..bestnyer dapat keluar dengan adik beradik..

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

hehe...best je..rindu i kt kembo i...huhu...

*yess!!4 ari ag i ny kain pelikat sampai Kl..hahaha

Riha NCL said... [Reply to comment]

betol.
kalo fmly kita happy, kita pun happy.

i wish i could experience it!

^_^

laskar rainbow said... [Reply to comment]

wewit!!! bile nak lanjeee pelangi..?? nak gakkkk~

dyg said... [Reply to comment]

murah hatinya kak long ni..hehe

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

wahhh hamekkk berderet skali bawa jalan... bagus nye kakak nih.. tetibe akak rasa nak jadik adik mish.. boleh tak? hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sedapnyer..naper x ajak sis?huhu

AIMAN said... [Reply to comment]

amboi sedap nye burger. nak!

Imzainieyzulkipli said... [Reply to comment]

nampak best sggh burger king tue!!
yummi!

cik elina said... [Reply to comment]

yeahh ,

family first .

:)

emieysandra said... [Reply to comment]

best sgt kuar ng adik beradik, mengeratkan silaturrahim..
ank first mmg bst, emiey ank kedua tp first pompuan, suke2..sng suruh tu suruh ni..hahaha

sab said... [Reply to comment]

wah! bapak ah best! huhu. lau sab. mpus xnk lyn dak tecik. huhu

iszieylyanziy said... [Reply to comment]

seronok!!! waaaa

Alya_Amor said... [Reply to comment]

family terbaik~

amira zakiah said... [Reply to comment]

mish....wajib jawab tau.mish duk kat mana?mia stay kat kemaman baru2 nie.ingatkn nk p mesra mall tapi x sempat coz hujan lebat.

BENA said... [Reply to comment]

muke adk mish ngn adk pompuan tu nak sameeee jekkk . hehehehe :)

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Adeiiiiiiiiii Mish..

Banyaknya set burger. Koyak poket nih ..hahahaha.. Mish ni akak terbaek dari ladang :-)

LadyBird said... [Reply to comment]

wa.. bestnyer..