Tuesday, December 14, 2010

Susahnya Nak Nekad.

kalau bercerita soal hati ni. sigh~ lemah je rasa jantung ni. setiap kali nak nekad wat something. mesti takkan jadi punye. mesti ada je yang menghalang kita setelkan niat hati tu. nyampah! nyampah! sambil geleng-geleng kepala.

nampak cam kosong je kalau tak de gambar. hahaha.
hati ni, kalau tak pernah nak istiqomah. macam ni la jadinya. niat lain, tapi jadinya lain. benci je. aihh. anybody, ade apa-apa nasihat atau tips ke untuk nekad dan tekadkan hati ?? Mish ni bukan apa. lemah sangat. mudah sangat terpengaruh. aihh.

niat nak lupa, tapi wat makin ingat. niat nak kurus, tapi jadi makin gemuk. niat nak stop, tapi makin rancak. niat dah malas tapi jadi makin rajin. niat dah serik tapi makin dekat..ishhh. macam tu la jadinya kesan berbalik kalau niat tak pernah nak nekad. problem problem. 

so, conclusion kat cnie. kalau tak nak digelar insan yang tak beristiqamah, jangan la pasang niat. rasa nak buat. buat je terus. jangan ragu-ragu. jangan was-was. kan kan??

psst~
entry pendek, tapi amek masa yang lama sebab 'Cugy' kacau. siap la beliau.nak kenal ke sape 'Cugy'. kang i wat spesel entry ntuk beliau. hahaha.

7 comments:

princeduyong said... [Reply to comment]

niat...kalau baik..dapat pahale tau... :)

cik miera said... [Reply to comment]

cugy tu lelaki ke pompan??hoho

azwa_amani said... [Reply to comment]

memng susah nak istiqamah....doa saja kepada ALlah, agar apa yang baik itu, sentiasa Allah dekatkan dengan diri kita hingga jadi sebati dengan hati.... :) doa dengan yakin,. :)

eRza farEeha said... [Reply to comment]

jom kte tekad...
haha..u nk tekad ap..nk kurus..??xyh la..hehe

alienelliz said... [Reply to comment]

cugy tu cam sugi je..ekeke gurau je..=P..betulakan niat, kalau kita ad target, tapi niat x betul..x kan dpt, tapi kalau target x betul, niat baik..insya allah dpt phala..hehe betul x ni??hehe =)

iqbalhakimi said... [Reply to comment]

hehe,.gunakan tanpa was-was..macam iklan..

bt,cuk mish lolipop nie org dungun ke belajar kat dungun?

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

den ingatkan SUSAHNYE NAK NAKED. haha