Sunday, December 26, 2010

Cara Nak Famous Amous.


ehem..korang tak nak ke nama korang dikenali. jadi sebutan. wajah jadi pujaan. siang termimpi-mimpi. malam tercari-cari. haha. sebut je nama si polan, setiap ceruk tempat kenal. waa..teruja kan kan? berminat nak jadi famous amous? meh baca sini.


1 ) ni basic la k. dari zaman tadika lagi korang pernah buat. takkan la dah tua bangka tak leh buat kot. kan?hehe. 1st of all, korang ambil satu helai drawing paper. tak tau apa tu? ok, kamu orang melayu sejati memang tak paham kot. maksudnya, ambil sehelai kertas lukisan dan crayon, atau alat-alat mewarna yang lain. tulis kat atas kertas lukisan tu, SAYA CANTIK @ HENSEM. ataupun, tulis SAYA NAK FEMES, NAMA SAYA *****, ataupun, INI NOMBOR SAYA 010-588****. lepas tu hiasla sikit ngan bunga manggar ke apa ke kasi meriah. then gantung kat leher. pakai banner tu ke mana saja korang pergi. insyaAllah korang akan dikenali.

2 ) korang jadi manusia pelik. means, korang buat lain dari yang lain. buat sesuatu yang unik. o yeahh. korang mesti suka kan. kalau manusia normal jalan ke depan, korang kena la jalan ke belakang. kalau manusia normal makan guna tangan, korang makan la guna kaki. kalau manusia normal tidur atas katil, korang tidurla atas timbunan baju kat supermarket. kalau orang lain tengok wayang fokus kat skrin, korang pi la tayang body depan skrin tu. pasti non stop orang bercerita pasal 'kehebatan' kamu tu. tak bangga ke?

3 ) last but not least, korang fotostat muka ngan ic beserta nombor telepfon korang, pastu tampal kat mana-mana dinding shopping compleks atau pejabat atau kat tiang letrik tepi jalan atau kat mana-mana public phone. yeehaaa. anda akan dikenali.

so, nampak sangat Mish ni tak mampu nak jadi famous? hehe. sebab Mish tak pernah lagi nak cuba tips-tips di atas. anda cool? anda berani? cuba la.  its fun kot. wink wink!

psst~
nampak sangat tengah bosan. kan...huhu.

19 comments:

laskar rainbow said... [Reply to comment]

bernas idea mish..rasa nak bt malam nie jugak..wahaha;)

tomatokering :) said... [Reply to comment]

hahaha ! sokong ! nanti ceq wat . nie gile glemer kot namenye? hehe

sab said... [Reply to comment]

haha. mish. ini gile namo eh. huhu.

tqaAwesome said... [Reply to comment]

hehe yg kedua tu bole lagi. yg 1st and 2nd tu tak sanggop den, kang tak sapal kena gangguan seksual plak.
yela expose num fon kan.

hehe

Cik Tqah said... [Reply to comment]

hohoho.. hebat.. memang idea bernas.. cmne nak femes kot belog ea? :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

takpe lah..x mola femes..hehe,cam susah je femes ni.

padin said... [Reply to comment]

cool juga tips ni heheee...

CIK TOM said... [Reply to comment]

hahhaha..mish cuba dl ye..kalau menjadi..cik tom follow..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> laskar rainbow :
try la buat pelangi, kang jangan lupa snap picture k..pastu share kat fb. hahaha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> tomatokering :) :
haha..giler glamer pon nama die jugak. haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> sab :
haha..kalau rujuk kamus dewan sama je maksudnye tu. hee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> tqaAwesome :
haha...ade jugak yg sanggup ea. heee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Cik Tqah :
haha..yg tu google tips lain jom!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Lydia Miza(Aidyl Azim) :
haha..tau xpe kak. ni gile femes tahap ekstrem punye. hehehe

emieysandra said... [Reply to comment]

ehehe..xde kbranian tu..:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> padin :
haha..padin try la. padin kan suke..hee~
:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> CIK TOM :
opss..mish awal2 lg surrender. xde bakat. sebab tu share ngn org lain je. hak2

RedBoys said... [Reply to comment]

ok pe tips ni. tapi x berani nak cuba. haha. nak famous tu dtg sendiri. hehe.

||aLeaSaRa|| said... [Reply to comment]

jgn Mish kang kite buat mcm kat atas tu,tak pasal2 esok kite front page semua paper he3....