Saturday, December 4, 2010

Makan Satay Itu Sangat Heaven!!

hari ni abah kursus. so,umi merdeka lah sebab tak payah nak buat lauk untuk abah. abah punya taste sangat cerewet ok. kalau masakan yang warna kuning atau pucat. memang dia reject mula-mula sekali. so, kalau nak tumis or wat gulai, haruslah merah bak rambutan ranum ok! pulak tu sayur semua memang 1 nisbah 1000 nak tengok abah telan. lucu kan abah Mish. haha. padahal tak lucu langsung. aihh.

ok. jauh tersasar. so, bila abah takde kira macam heaven la umi. so, kami decide, hari ni nak masak satay. yes..satay. satay makan ngan nasi himpit. musim hujan ni. wow!memang pergh wa cakap lu. haha.

kami masak satay guna microwave je ok. ingat kami duk kampung tepi hutan tak de microwave ke?haha. memang la tak sesedap masak satay guna arang tu. tapi boleh la daripada tak de langsung. kan?haha.

makan satay dan bercerita pasal satay ni memang sedap dan mudah. tapi proses pembikinannya. memang i dont like ok. leceh. i don like bila sampai part nak kena potong isi ayam kecil-kecil. pulak tu masa nak cucuk kat lidi tu, risiko untuk luka tercucuk sangat tinggi. plus, tangan Mish jadi kuning pas cucuk. tu bab satay. yang masa nak buat kuah kacang pun satu hal.kena goreng kacang segala bagai. adoii. tak tau mana silap.satu kuali hangit. nasib baik ada banyk kacang lebih. haha. bab umi bebel, malas la nak cerita. konpem korang gelak sampai terkangkang kang. haha. tapi i cool je. haha.

so, kesimpulannya, makan nasik lauk telur goreng ngan kicap lagi senang dan sedap!haha. tapi kalau tak susah macam ni sampai mati tak boleh makan. nak beli kat kedai?mahal wess. satu hingget untuk 3 cucuk. ciss. sekali jilat je dah habis. haha. gambar satay tak dapat di display sebab belom masak ok.hahaha. 

nahh..muka budak rajin pagi hari. haha. gambar satay tak de. don wori.
gambar i ada. haha

psst~
hari ni hujan sepanjang hari kot. duk kat luar sejuk macam salji turun Malaysia. wow! sangat best kalau tidur sambil kumpul lemak terbentuk. haha

21 comments:

krole said... [Reply to comment]

wuahhh pandai bat sate rupenye mish ni~ngeeee...msti sdapkn???krole nak oder 40 cucuk ples ngeee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> krole :
haha..sedapla sangat krole..untuk makan perut sendiri je. hee~boleh2..40 hengget je sume sekali. haha

Cik SHiNJU said... [Reply to comment]

Warghhhh...nak satay! nak satayyyy!!!
Sedapnyer satay ayam...


wekk..masak kuah kcg pun hangus.. :P

Bulan said... [Reply to comment]

slalu p mkn satay haji samuri kt tmn melati.1 cucuk RM0.60 ehee
botak kepala laki i..

Anwar Naim said... [Reply to comment]

hoho..makan satey mmg heaven~

sale_ehs gerrard said... [Reply to comment]

amboi.. mkn x ajak pun.. kat kedai mana yg 3 cucuk singgit tu. mai tunjuk kat kt.. nak g borong satey kat tmpat dia tu...

iszieylyanziy said... [Reply to comment]

pergh!!bestnye mkn satay,,,,

biskut said... [Reply to comment]

dah siap gitau ek...tukar selera

nurhafieza said... [Reply to comment]

sate ? da jemu . haha . sebab org kajang . *sate kjg .

LadyBird said... [Reply to comment]

bestnye satey..
nk jugok..

diana said... [Reply to comment]

boleh bukak kedai la cenggini..
heheh....
kat pulau pinang tak dak tempat jual satey yang best..
semua rasa macam ayam yang diperap dengan garam dan kunyit ja..
hampeh kan???

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

abah pun emiey pun gitu, crewet..org laki gitu kot ;P

MiSs TOrA said... [Reply to comment]

wwaa wat sendri satey tu..huhu tora x da nyer nk wat sednri wat satay tjuk je hehe..=) beli expreesss nyer =)

azwa_amani said... [Reply to comment]

sedapnyerrr..amani lama dah x makan sate..hehehehe..malam ni jamuan ade sate..lepas mengidam..hehehe

HanaBella said... [Reply to comment]

Wah,, kagum. rajinya mish masak satay bagai.. kagum2.. hehe

i am S!L4H.. said... [Reply to comment]

sissss...sdapnye mkn sate...
nk jgk..tlog bakarkan 10 cucuk tok mlm ni..gagagaga

Gayahspears said... [Reply to comment]

anta la cket saty kat gayah ni mish :(
da ngidam nk saty ni..hahahah

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

ngek..nak gak sate ganu..bawa balik skali..ok,tq..

A.D.A.M. said... [Reply to comment]

satayyy. nak satayyy.. mane kau wahai satayyy..

alexa yussida said... [Reply to comment]

mane pic sataynye?:p

sedappppp!

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

wah3~ jrg jumpa lelaki yg memilih nk mkn.. hik3~ ^_^