Saturday, December 25, 2010

Tanda-tanda Berat Dah Naik


hari ni lunch makan lauk peberet, ikan bilis goreng kicap,  di samping lauk-lauk lain. semalam pun masak bubur ngan ikan bilis goreng kicap. malam ni pun ingat nak buat bubur ngan ikan bilis goreng kicap lagi. nak makan ikan bilis goreng kicap sampai muak. haha. lama-lama kulit pun hitam legam macam kicap. yeww...

nafsu makan sekarang makin membuak-buak. ciss, macam kotor je guna ayat nafsu tu. haha. abaikan. yang penting ketebelan lemak makin meningkat. oh my~ camane ni? lagi seminggu nak bukak kolej. pipi tembam, lengan besar gajah, aigoo. seram je. haha. macam la before ni body kau lawa sangat nak susah-susah hati ni. haha. oh slim world~

Mish ada cara tersendiri kalau nak tau berat makin naik ke tak. hehe. meh nak share sikit.kot-kot sama la kan. hehe. boleh la geng.

1) Jam tangan. jam dinding direject sama sekali ok. hehe. biasanya Mish akan pakai tali jam pada lubang ke 2. tapi kalau dah terlajak ke lubang ketiga dan rasa ketat tu. means. memang sah-sah la gemuk...!

2 ) baju dan seluar. common la ni kan. semua pun akan perasan korang makin gemuk bila baju atau seluar yang biasanya boleh masuk sorang lagi dalam baju tu, means baju tu longgar. tapi tiba-iba je korang pakai baju tu, rasa macam sesak dada. ketat ok. sedar-sedar la korang sudah makin gemuk! haha.

3 ) warna kulit. hehe. ni Mish pandai-pandai je. kalau Mish kurus, Mish akan nampak gelap sikit. kalau gemuk, nampak cerah sikit. mungkin efek kulit tertarik/tertegang kot. haha. memandai je i ni. aihh.

4 ) pakai tudung. bukan tudung saji ok. tapi tudung atau selendang atau paper je la. kalau berat Mish makin naik, pakai la camane sekali pun kat bahagian muka tu. lipat la banyak ke sikit ke. wat muncung ke kat atas tu, tetap tak jadi. owh, i hate this part. tak de semangat nak keluar umah. haha.

5 ) part paling best. pi je timbang sendiri berat korang tu. lagi mudah, cekap dan efisien. hahaha. err...ari tu i pi timbang kat Sabasun Hypermarket. hurm..naik 1 kilo setengah = 1.5kg.hampa..

psst~
camane nak diet ek. tak pandai la control makan. huhu.

18 comments:

Papa Mifz said... [Reply to comment]

tukar warna kulit pun disebabkan berat badan eh...haha lawak la...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

haha..kita sama dik..sama..dpt penyakit kuat mkn..sama..keh3.

||aLeaSaRa|| said... [Reply to comment]

wah kite jumpa geng yg suka mkn ikn bls grg kicap.Mkn ngan nasi pns2,mkn ngan bubur walaa.....

whitecappuccino said... [Reply to comment]

Makan selagi rasa nak mkn Mish! hahaha..cuti2 mmg berat menjadi2..

eRza farEeha said... [Reply to comment]

u da berat..gelak cket..ehhhee

laskar rainbow said... [Reply to comment]

alahai..mish kurusss.xyah wisao sal badan2 la ..;)

omurice said... [Reply to comment]

warna kulit tu omu setuju...kita rasa cerah lebih lagi kat badan...hahaha...dah gemuk la..

diana said... [Reply to comment]

bila lapar je cepat2 tidur..
terinagt je nak makan cepat2 tidur..
hehhe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Papa Mifz :
opss..namanya andaian sendiri. hehehee

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Lydia Miza(Aidyl Azim) :
tu la..bila jalan blog sis je selalu nampak makanan. hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> ||aLeaSaRa|| :
eh eh. xsangka ada gk geng..hehe...

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> whitecappuccino :
yess..btol la tu ciknor. hehe. makan puas2 time cuti ni kan. hee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> eRza farEeha :
haha..jahat punye orang..aiyoo..

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> laskar rainbow :
ne de kurus yunk..rendang ni. haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> omurice :
haha..kan2..kalau gemoks kita lagi cerah kan. hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> diana :
hehe..gemuk ngan tdor la jadinya ea?
:)

CIK TOM said... [Reply to comment]

mish kurus je la..naik 1.5kg pun xefek pe...hehe..cik tom pun mood nak diet tp kena kuat smgt...

fyda razak said... [Reply to comment]

learn to accept ur physical appearance :) yet tetap amalkan gaya hdup sihat. Apa yg penting is u feel good about urself.