Tuesday, December 21, 2010

Salam Kepenatan dan Salam Kekeringan

taip entry sambil makan ais batu campur (ABC).tiga warna. merah putih kuning. ade strawberry kat atas. pastu siap de topping chocolate. kat atas topping tu dia ada taburan coklat cip yang warna warni tu. sangat best, ok. pastu straw warna pepel siap design yang berbelit-belit macam ular kena palu tu. hujung cawan ada hirisan sunkist. slurpp....sedapppp dan marvellous dan delicious!!

ok, intro tu hanya la imaginasi terlampau penulis. tiada kena mengena planet dan angkasa ok. merapu! mood sangat penat plus lotih dan ngantuk. kalau ngantuk nape tak tidor. kan kan? sebab perut lapar dan tekak kegersangan. ciss. ayat kegersangan sedikit geli untuk digunakan oleh gadis sopan sotong dan lemah lembu macam i. yeww!!

tengah hari tadi tolak dari rumah ke bandar KT dalam pukul 12 tengah hari. pastu hari hujan. jalan licin.dan so many lori atas jalanraya tadi. perasan jalanraya, padahal jalan kampung je. haha. keadaan jalan yang berlopak lopak bikin perjalanan makin panjang tempohnya. lepas tu bla..bla..bla..bla...sebab korang dah tidur dengar cerita bosan dari saya. auww..i'm hurting!!haha. jangan bosan pliss. *muka comel sedang jelir manja*

meh layan kalkulasi (calculation) untuk perbelanjaan Mish hari ni. ok anak-anak Sidek. anak bukan Sidek pun boley join. haha.

1 ) Mydin Mall ..................... RM 57.60
2 ) Guardian ......................... RM 37.35
3 ) The Store ........................ RM 18.99
4 ) Pasar Payang .................. RM 22.00
5 ) Sabasun (tingkat atas) ..... RM 28.55
6 ) Sabasun (tingkat bawah).. RM 96.25
7 ) Bil Broadband..................RM 70.00
8 ) PSI (alat tulis) ..................RM 11.15

TOTAL =  RM 341.89

wow!!jangan tanya Mish beli apa dengan duit banyak tu yang mengalir bagaikan air di Sungai Lui. haha. sebab Mish pun tak tau. sedar tak sedar. dompet berat. berat giler wes. berat ngan duit syiling RM3. duit kertas leh bilang ngan hidung tau. haha. kering wa beb.

broadband tu Mish saja lebihkan RM20 sebab Mish takut elaun bulan depan tak sempat nak cover. almaklum la. i ni kalau duk kolej. keje tetiap weekend, membizikan diri di bandaraya KL. haha. mana tak pokai cik kak oi. padan la muka ko. haha. insyaAllah sem depan nak mula jinak-jinakkan diri ngadap buku pada hari minggu di hostel. ok, sila masukkan ke telinga kiri dan keluar melalui telinga kanan.

maka dengan ini, Mish nak tanya. masihkan kamu para jejaka sudi melamar Mish??haha. tak sampai sebulan poket dah pokai. hey hey, Mish beli barang berguna ok. berguna la sangat. haha. wahai Encik Pen. Peg. Farmasi. cepat la amek saya wat bini. ahaks! gatal miang gedikkk la kaw!

gambar budak ngah majok masa makan kat Restoran Tenang Seafood. tiada kena mengena ngan entri. wuhuhu

psst~
tak sempat nak balas jejak kamu semua ye sayangku. pasal penat sangat. ni pun update sebab tangan gatal nak taip. otak bizi nak merapu. alih-alih, entry patotnya 2 perenggan, jadi berperenggan-perenggan. ikhlas kan diri yea kalau jenguk blog pepel ni. huhu. mekasih melawat. 

psst~
buat suzi, calculation tu eklas aku wat supaya ko tengok sendiri poketku kering. sem depan ko jadi sugar mummy aku ea...hehehe.

19 comments:

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

walaweyhhh~ byk weyhh~ baik derma kt keen separuh.. hik3~ ^_^

alexa yussida said... [Reply to comment]

hehhee..itu normal mish....blnja blnja blnja sedar2 duet da habes..taw tak bulan ni kita habeskn 3k..lagi gila kan..:( akaun da kering..sobsob

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

insyaAllah sem depan nak mula jinak-jinakkan diri ngadap buku pada hari minggu di hostel.

yunk!!

i like this sentence.
nk tgk spe yg dok terperuk dlm bilik masa weekand..
haha!

dak eina said... [Reply to comment]

botak kepala...byk betul mish ku syg belanja...kekeke

Bulan said... [Reply to comment]

auuwww syg.i blnje tak pernah lg smpai rm300++
huhuhu..giler syok shopim kalo cmtue =p

wachak said... [Reply to comment]

Lepas ni menabung duit syiling der. senang ckit bila sesak hujung bulan :P

AJ said... [Reply to comment]

sowi mish, wa tak mampu la hakhak..cancel nak ejas lu..

Cik Tom said... [Reply to comment]

wah mish..kuat giler shupin..byk tempat tue pi terjah...hebat2...hehehe...nak abc jgk mish!!

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

boleh tak nak lapar sebab baca entry mish nih.. adusss

sab said... [Reply to comment]

haha. betul2 sab lau kt KL pun same gak. hbsi duit. adeih..=,=

laskar rainbow said... [Reply to comment]

manyak duitt !bak sini lanje aiskrin rainbowww~ ngeee=)
jgn mengatal nak org laen..
ehem2 sedia menanti..cheeeewahhh;D

Adem and Cats said... [Reply to comment]

wah byk nye shopp

Adem n cats meowww

taqie said... [Reply to comment]

haha..bese r mish..student mmg byk gune duet. dun wry, mish comel..msti rmai je nk kawen ngn mish. ki3 ;)

Rt-qaH said... [Reply to comment]

yunk apa beza sabasun atas bawah..atas jual apa?bawah jual apa?

Azmi said... [Reply to comment]

mish azmi pun macam tu jugak...haha..
eh laju je dia masuk elaun terus joli sakan..haha..
erm ngurat la farmacist terus

padin said... [Reply to comment]

hehe takpe la 300 banyak barang di beli, aku kalau beli barang, 300 tp mungkin 2 - 3 barang je keh3,

tomatokering :) said... [Reply to comment]

same lah kite . dats why my name tomato kering . haha

Anonymous said... [Reply to comment]

cugy said: sugar mummy korok mu..bley ja...kita sama2 kekoh batu n pasir la jwb nyer jah..jang satu2nya harapan aku nk pow pon ..dah xley pow!adesss....bangga punya kwn seperti ini..hahhahaha~

afiq. said... [Reply to comment]

eh....where are you living exactly?
xkan K.T jugak kot?haha