Sunday, December 5, 2010

Kalau Aku Ada Kuasa

hurm..mood bizi layan Iman lom mula lagi sebab kawan pada adik Mish bawak balik Iman main kat umah beliau. sangat happy bila ada adik kecil yang petah, buas dan comel. ramai je volunteer nak jaga. yang tua-tua ni pulak duk sibuk main game je. no worry sangat la. 

hurm..tiba-tiba je rasa nak merapu jap. boleh tak?

kalau la Mish ada kuasa baca hati dan fikiran orang, Mish nak je baca apa yang ada lam hati 'kamu' tu. apa yang 'kamu' fikir ek?apa yang buat 'kamu' buat Mish jadi macam ni. aihh...tapi kalau Mish tahu kebenaran pun. ouchh..maybe its hurt. hurmm, better Mish tak yah tau.

kalau Mish ada kuasa terbang, Mish nak terbang tinggi-tinggi. nak tengok apa yang 'kamu' sedang buat. tapi hakikatnya. Mish dah malas nak layan. peduli la 'kamu' nak buat apa. bukan boleh ubah paper pun. *sigh*

kalau Mish ada kuasa psikik, Mish nak je kacau hidup 'kamu'. biar padan muka. ahaha. siapa suruh dulu 'kamu' kacau hidup Mish. uhh. 

kalau Mish ada kuasa penyembuh, Mish nak je sembuhkan semua ingatan tentang 'kamu'. everything. tapi bila pikir balik. rugi la kalau lupa semua kan. kang jadi paper susah nak ungkit. ahaha.

kalau Mish ada kuasa death note. wow! Mish nak tulis banyak-banyak nama 'kamu'. sebab?sebab kamu pun pernah cakap macam tu pada Mish kan?tapi dulu gurau. tapi sekarang. Mish akan buat dengan seriesnya. kejam kan?hak hak.

ok, sangat penat merapu. tadi si Afiq Bukhari cakap Mish tak pandai masak. huh. berani dia kan. ingat catgirl tau makan je ke. aiyarkk.. Mish nak p bersilat cam kak Ajee kat dapur dulu ye kawan-kawan. nak tau menu?hee~ayam masak merah yok..jom jom!

psst~
entry tu hanya merapu ok. 'kamu' adalah gabungan ilusi dan fantasi dan realiti penulis ni. ok.hahaha..happy blogging semua!

31 comments:

padin said... [Reply to comment]

bak la, nak merasa jugak masakan mish, keh3

alienelliz said... [Reply to comment]

kalau ell jadi alien, ell ank semua org percaya yang alien pun hensem ape..haha ni lukisan alien semua huduh2...psss....alienelliz tu hensem kan??haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> padin :
haha..sila dtg umah ek encik padin..

azwa_amani said... [Reply to comment]

uisshhh..amani ingt..sape lah manusia 'kamu' tu...heheheh..nak skit ayam....macma sedap jer bunyi nyerr

RuSh D said... [Reply to comment]

nie byk salah guna kuasa..kihkih..

laskar rainbow said... [Reply to comment]

masak la..nak merasa gak ;))

Bulan said... [Reply to comment]

yok...makan!
nak rase mish masak gak.ehee
ish xbek afiq ckp cmtue kan..
cube tye dia..dia pandai x msk?

Gen Fujita said... [Reply to comment]

Kalau aku ada kuasa, aku akan menggunakan kuasa tu untuk berkuasa menguasai mereka yang berkuasa atas muka bumi dengan kuasa-kuasa ajaib agar mereka hilang kuasa yang diberikan oleh kuasa rakyat kepada mereka.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

aduhh klu ada kuasa,nak je nangis di bahu mish.

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

nih mode dalam hati ada taman ke? hahah

wachak said... [Reply to comment]

baru lepas makan ayam masak merah dekat kenduri tadi ... keh33

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> alienelliz :
haha..ell...Mish teringin nak tengok alien..apa kata ell mintak la kuasa tu sekali. haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> azwa_amani :
haha..kamu tu belong to sesapr saja. ehehe..meh la jmput dtg umah ye amani.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> RuSh D :
haha..bagi la power dulu. baru tau Mish salah guna ke tak. hak2..

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> laskar rainbow :
haha..kalau bab mish masak laju je ek..haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Bulan :
yok..haha...
tu la fa, berani dia cakap macam tu kat mish kan?haha. jap g mish tnye.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Gen Fujita :
wahh..ni la dia pemilik kuasa yang dicari. haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>>Lydia Miza(Aidyl Azim) :
best kan kalau ada kuasa macam tu..huhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> || a - j . E . E || :
haha..dalam taman yang ada hati kak. haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> wachak :
wahh....haha.kalau tau mintak wachak bungkuskan je.adeh..

eRza farEeha said... [Reply to comment]

nk cket kuasa tu..hehehe

padin said... [Reply to comment]

bole datang ke umah mish? keh3 jap nak bersiap2 packing barang ngee~

shada wentz said... [Reply to comment]

wewitt.. pabila mish bermadah :P

Afiq Din said... [Reply to comment]

haha.. dh terungkai segalenye...
ptt la byk alasan bile order siakap 3rase...

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

hohoho~ kamu itu bukn keen kn?? ha3~ ^_^

apik pehe said... [Reply to comment]

yak bokte nok ado kuaso gitu la pulok..kaloh imaginasi budak2 nih..hishhh..huhu..

nanti apik singgoh AMBS..nk mish masak tomyam

Azmi said... [Reply to comment]

macam pelik je entri ni...mish masuk jembalang ke???
haha just kiddin'

anamizu said... [Reply to comment]

nk dtg rumah mish jugak boley??hik3

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

kamu kamu kamu...nak jugak ayam masak merah tu....

Gayahspears said... [Reply to comment]

amboi mish kaut merapu jugak ya...
tak ku sangka tak ku duga rupa2 mish ni satu kipale..hahahaha

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

cepat mish bg rasa masakan mish!!