Friday, April 22, 2011

Jadi Student Selalu Diguna-gunakan

Assalamualaikum w.b.t.

kawan-kawan semua....ada paham tajuk entry Mish? secara ringkasnya Mish nak bagitau yang bila kita bergelar student ni, kita kena bersedia untuk ditindas dan digunakan. ada paham kini? eh, buruk tol guna perkataan kini. so, tukar kepada sekarang. haaa. ada paham sekarang?

seperti yang entry sebelum ni duk cerita, hari ni Mish nak balik umah. tapi tadi, ada lecturer yang juga merupakan penyelia kelas Mish datang dan cakap minggu ni tak boleh balik sebab ada gotong royong. erk. waddehal kan?

kenapa hari ni nak balik, hari ni baru nak cakap? urgh! annoyingnya tempat ni. katanya lagi, ini arahan pengarah. hek eley... bila nak gunakan tenaga kami sesuka hati je keluarkan arahan. kalau cakap seminggu lebih awal tak boleh ke? ape daaa. tu ha, pekerja radicare sikit punya ramai still nak kacau hari balik kampung kami. demm demmm..

ok, lets think positive..

  1. mungkin pengarah nak memupuk sikap bekerjasama dalam diri pelatih kolej ni.
  2. mungkin pengarah melihat senario pelatih yang masuk hospital akibat denggi beberapa hari lepas sebagai satu masalah yang berpunca dari hostel. oleh itu, kerjasama dan kesedaran kami amat dibutuhkan. ahaks!
  3. mungkin pengarah saje nak kasi ugut ala-ala castello kepada kami.
moralnya, saya tetap akan balik wahai tuan pengarah. ramai kawan saya yang dah beli tiket. tiket bas, tiket flight. anda sanggup kah membayar ganti rugi kami?

erk. sebelum pengarah kolej baca baik ai chaw dulu.hampun maaf ye pengarah. haha. chaw chin chaw!!

psst~
anda tak rasa ke Mish ni sangat kasihan? semoga urusan untuk balik dipermudahkan. koktail menanti. urghh...tetiba kering tekak bila teringat. haha.

27 comments:

dayang said... [Reply to comment]

sama la! kadang2 ktorang pun merungut bila ada je aktiviti yg kena buat hujung minggu..sgt annoying..org nk ilangkn tensen duk stadi 5 hari berturut-turut......

cik anum said... [Reply to comment]

mish, kesabaran diperlukan.
ahakss :)
slmt bergotong royong, peace ! :D

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

tak jadik student pon sering diguna2kan~

laskar pelangi said... [Reply to comment]

wohooooo! ape nieyhhh..patutnya patuh pada arahan pengarah tu haaaa

(dalam hati sebenarnya JELESS banyak dengan Mish...kih3)

besnyaaaa koktail menanti...yawww! makan satgi ingat kat pelangi disini tau..yg asyik kekurangan kasih sayang mama...hihi~~

najihah sahami said... [Reply to comment]

@dayang

tau xpe..annoying sgt2...bgtau la awal2 kan?:)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@cik anum

tu la..dua gelen kesabaran diperlukan,...adeh..

najihah sahami said... [Reply to comment]

@g0m0k9enDek

gomok!camane tu eh..hehee

missSenget said... [Reply to comment]

yunk.. x elok laa lawan kata pengarah.. hahahaha...

gi gotong royong elok2..

najihah sahami said... [Reply to comment]

@laskar pelangi

hahaa...siannnnn pelangi...wuuu....malam ni balik..sonok3.....:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

@missSenget

ala..pengarah xdgr pun kata ai..:P

hunny zariq said... [Reply to comment]

jangn ar balik.. aku report kt pengarah nnti.. huhuhuhu

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..kesiannyer..sajer la tu..last2 baru bgtau ..hahha

Izan Ishak said... [Reply to comment]

oh mish...tak suka kalau lastminit baru bagitau camtu kan! plan dah tntu2 nak balik umah....doakan selamat semuanya ye mish!

dayang said... [Reply to comment]

award best friend on9 khas utk kamu award sempena ulangthn blog pertama (psst2..tak pyh wt en3 award ni k..hehe) just bg kamu :)

M[i]$Z[a]C[k] said... [Reply to comment]

kite bakor je yunk ;)

Inchik Eman said... [Reply to comment]

mish mmg degil ketegaqq!!
HAHAHA, nk koktail strowberi plisss.
;)

Black_roses92 said... [Reply to comment]

alaa..kesiannye. hehe.. sabo la ye. iman de kt uma tu xlari mana. hehe.. :)

akk kna tag!

http://black-roses92.blogspot.com/2011/04/contest-pengalaman-cinta-paling.html

tQ.

man said... [Reply to comment]

Last minute notify...memamg tension...
tapi gejala denggi memang bahaya...boleh bawa maut.

LadyBird said... [Reply to comment]

tension kan kalau arahan last minut kan.. akak pun tension.. sakit ht jerk.. hbs plan lari.. tp nk wat camne kan.. bukan student je tau jd mcm tu.. kami ni pekerja bawahan juga spti itu sob3x..

Jay said... [Reply to comment]

xpo....bukan slalu buek camtu..hehehe..best dpat balik rumah kan???hehehe:)

Amyna said... [Reply to comment]

Owhh... mish on da way ke kampung halaman sekarang. Apapun take care ya mish sayam, nanti hulurkan cocktail kat sini sikit ya :-)

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

haha.. dulu salu gak ngelat gotomg royong..

tp lebih snggup kna kompaun drp burn duit tiket.. heheh..

CIK TOM said... [Reply to comment]

miss2...hahahaha...ingtkan dah fikir +ve td means xmaw balik..rupanya kesimpulan tetap nak balik..heheh

tomato said... [Reply to comment]

hihi kesian mishh ! ;p

nak jgk koktail !! ^^

YOUsoF said... [Reply to comment]

Kayaknya kamu butuh sokongan kami ni.. hehehe..


cara pengarah tu pun macam kurang betul jugak kan.. Ape salahnya bagitau awal² kan.. Kesian la kat yang dah beli tiket mahal² kan..





Selamat pergi dan balik ok Mish! selamat menikmati koktail dengan seleranya. ;D

Aretikz said... [Reply to comment]

Oh my Oh my Oh y Lalink.. blik nanti kim slam kat mak bapa kita yek? ahakz..

Lo, memang pun.. lum time praktikal.. konfom lg ditindaskan? seperti beta yg menindas student ketika ini.. haha..

Woofer Storm said... [Reply to comment]

yala,mgkn gak ada baiknya..tapi jgn terlbih guna2 sudah,tkut sndri merana badan sayam oi...hahaaa