Saturday, April 30, 2011

Kronologi Study

PAGI

bangun awal pagi. semangat giler nak study. kemas-kemas meja study sikit,. sebab bersepah. yes! meja study Mish memang bersepah sikit. sebab orang rajin study kan. memang macam tu. haha.

punya tengah syok study rasa ngantuk. aih, online la kejap. konon sekejap kan. alih-alih ralit la pulak. melekat terus kat depan lappy ni. oh, exam lagi 6 hari. jap g puas online aku wajib study!! yea. lepas ni kena study. kataku kepada diriku sendiri. ahaks!

agak-agak lepas online Mish study tak?

TENGAH HARI

member ajak makan kat luar. oh, ai ok je bab makan ni,. padahal perut menggelembung kenyang lagi sebab terkena penangan roti 4 keping. nanti balik la study. kenyang-kenyang mesti masyuk sikit studynya kan? haha.

then lepas balik.merayap jap ka bilik member. study kat sana jap. sempat la tambah sikit ilmu di dada. dekat nak pukul 4 petang, rasa macam mengantuk. aih, kena tidor dulu nih.

golek kiri golek kanan, tak dapat nak tidor. Mish pun konon buat rajin pegi la ke meja study. nak study. sekali tengok jam. eh eh.dah 4.45pm? erk. azan Asar pun tak dengar tadi. tiba-tiba masa ni teringat umi cakap, kalau lepas Asar tak baik study. oh, tutup buku.

lega. tak payah la study.

MALAM

pukul 8.40pm kuar makan lagi. balik dalam pukul 10malam sebab kat kedai tadi ada pasang citer Akademi Fantasia. owh, lamaaa giler tak tengok. dah alang-alang depan mata. tengok la kejap. lepas balik tu lepak jap bilik kawan. tengok kawan study. kepala naik cuak. aiseh. awat ampa semua rajin. tak bleh jadi ni.

konon rasa tercabar. masuk bilik, nampak notebook nih sorang-sorang. siannya. belek-belek jap. sehinggalah tertaipnya entry ni.

macam mana nak study dengan aman kalau perkataan study tu dihiasi dengan tiket-tiket wayang sepanjang 2011. adeh. rindunyaa wayang. hahaa.

so, cuba teka, berapa lama je Mish study untuk hari ni? hahaha.

nak buat jahat senang je. tapi nak buat baik. memang payahhh!

psst~
esok nak berjimba-jimba kat Times Square!! o yeah!!

13 comments:

Bulan said... [Reply to comment]

i agak2 u study 30minit je sehari.ahakss

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Bulan

erk..jujurnya u..:(
haha..tp memang dalam 30 minit je pun yg seriyes kot. hahaa

.:|kamaryeah|:. said... [Reply to comment]

hurm~
xpe..bak kate org study skit tue melekat~
klo study lame2 tue blm tntu lekat kat kepala~

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..10 minit jer kot..uhh..papan kenyataan dia penuh dengan tiket wayang..hahaha..
kuar nga pokwer dia la tuh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

keh3..br nak tny..tikert wayang ke mish?moga berjaya dlm exam ni.good luck mish sayam

najihah sahami said... [Reply to comment]

@.:|kamaryeah|:.

hak2..btol tu mar..setuju sangat2...haha...*tetiba setuju* adeh.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@apik pehe

haha...lagi teruk apik nih. xkan r 10 minit je..adeh....

haha..suati ketika dahulu la awang wei. le ni lama dh xtgk wayang..:(

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

haha..koleksi 2011 kak..:)
thanx kak LM sayam~

Woofer Storm said... [Reply to comment]

stdy tak perlu nak kuat,kalau apa diajar slama ini masuk dlm otak..lagi2 bila budak celik mcm awk..

Siti Aziz said... [Reply to comment]

persoalan utama...study ke tak hari nie.... ha3

chemay said... [Reply to comment]

hahah stdy brapa minit jee kan??
tuh pon dekat bilik kawan..
aiyaaa

btw..
betul ke taleh stdy lepas asar??

Woofer Storm said... [Reply to comment]

komen sini la ya..sy tahu,slh tag blogger otai ni..tapi sy nak tag juga,ada masa buat la,kalau tak nak pun tkpe..sekian

http://www.wooferstorm.com/2011/05/contest-semua-tentang-4.html

cik fza said... [Reply to comment]

haha.
susahkan nk study dgn masa yg betul2 sungguh2 punya.
da je lencongan.
pa pon all the best tuk exam.
study!