Sunday, May 1, 2011

Typo

sempat seacrh kat google jap. hasilnya Mish dapat ni...tadaaaa..

The definition of TYPO is "A typing mistake"
daripada SINI

saja je google dulu maksud die ikut standard google camane. nanti kan salah malu ai. kat ketiak sape ai nak nyorok eh? haaha.

menjadi seorang blogger memerlukan kita untuk rajin menaip, laju menaip dan ada perkara yang nak ditaip. oleh itu pengolahan ayat itu adalah penting, pada pendapat saya yang buat-buat pandai ni. ahaks! so, kalau dah nak kena menaip dengan laju tu kena la cepat kan. bila cepat kena pantas sebab takut idea hilang. ye ke idak?

bila dah duk ralit menaip tu mula la mata asek ke keyboard je. langsung tak pandang screen, ntah apa yang ditaip pun tak tau. sebab newbie macam saya memang kena tengok keyboard bila nak taip. haha. sangat kagum dengan mereka yang boleh taip tanpa tengok keyboard. syabaS!! bila dah tak pandang screen mula la...

  • taip - tiap, tipa
  • sekian - sekain, sekani
  • menggalakkan - mengelakan
okeh, tu antara typo yang selalu Mish buat. kadang-kadang bila cek entry before publish tu tak perasan pun. bila dah post entry tu baru perasan. kan? sengal nya mata ai ni. namanya budak rabun. kalau rajin Mish edit la balik post. kalau tak. haram jadah Mish nak betulkan. pada pendapat Mish, tak betulkan pun tak pe. kawan-kawan paham Mish nak cepat. hahahahaa.

dan, Mish rasa Mish la antara blogger yang kerap typo-typo nih. korang selalu ke? dalam SMS, YM pun selalu je ai tergelecoh sebab TYPO! bencinyeww! camane nak elakkan typo ni wei! tipsss sikit!

18 comments:

Woofer Storm said... [Reply to comment]

no 1..hehee

*nmpak sngt entry perli sy ni...heeeeheee

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Woofer Storm

oi oi..jangan la terasa..ades..org cakap kat diri sendiri laaaa.:P

Arif Aiman said... [Reply to comment]

tips..
baca entry 3 kali sebelum anda publish.. haha.. bajet aku tak typo jgk :p

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

belalang pun selalu jer salah taip.same gak cam mish klu rajin edit balik, klu x pandai2 korang la pahamkan...hahaha

-belalang tag mish utk satu contest.hope mish dapat join ye

http://www.suarabawahtanah.com/2011/05/semanis-senyum-mu-ibu-contest-by-yan.html

chemay said... [Reply to comment]

tak apa..tak payah elak..
typo buad kite nmpak cool
hehe
:P

tyka chou said... [Reply to comment]

typo perkare biase dlm ape ape saje perkara yg involve typing...tp sy suke part "ye ke idak" tu lg..hehehe

ama said... [Reply to comment]

sy tag kamu dkt my blog. nnti tgk ye. :)

Cik Aish said... [Reply to comment]

hehe kdg2..aish pun selalu typo..bila dah publish n bc balik, bru perasan yg kt typo..aduss..malu seh..cpet2 edit balik entry tu..bahaha..

moralnya jgn menaip dengan penuh kerakusan..

peace!

adan said... [Reply to comment]

salam.. sy selalu gak silap ejaan.. ahahaha..

seabb tu sebelum post entri.. sy akan preview dulu..

dayang said... [Reply to comment]

sy pun slalu mcm tu mish..pas tgk balik post terus cepat2 betul kan..sblm org lain g komen. hahaha

Bulan said... [Reply to comment]

nak taip baby..jd bende len.ahakss
wengss

Hati Batu said... [Reply to comment]

salah 1 caranya mish adalah dgn kurangkan menaip..ekekeke =P

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..mmg mish camtu pon..biler mish tersalah taip..mesti apik akan gelak kuat2..hahahahha

waRDah a.k.a QiQi said... [Reply to comment]

ngeh3x..... biasa la tu...

kite kan manusia, x lari dr silap...

hidup kalo sntiasa perfect pon, x rock la kan... :))

hi mish... :D nice blog laaa..... rajin makeup.. :))

emieysandra said... [Reply to comment]

double check! haha..mcm yg sllu disarankan oleh cikgu2 kt sek seblum hntr jawapan soalan esei..haha..

ilex je, rmai blogger2 yg cmtu, msg2 phm ler..:D

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

nak taip najihah tertaip nazirul. tu kire typo ker??

Woofer Storm said... [Reply to comment]

best bangat keluar ke ts kan?lalala~daaaaaa

*otw nak tdo,perlu ubat ke kalau nak tdo??adehhhh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hehe..akak ratu typo dlm entri.mungkin sbb mish baik ngan akak mish dah berjangkit kot.hahaha.zamir dulu selalu tegur byk typo entri akak.tp zamir busy exam..so takda org nak tegur