Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

hari ni 16 MEI!! yeah!! hari ni mesti umi dapat banyak la hadiah eh. sebab hari ni kan hari guru. hak hak. 

dulu pernah bercita-cita nak jadi cikgu sebab jeles tengok umi dapat hadiah banyak. even bukan hari guru pun ada je yang anak-anak murid umi bagi. makanan la, kain pasang la. berperasaan dengki jap ngan umi sendiri. haha. busuk tol hati ni.

so, sempena hari guru ni, Mish nak wish kepada
  1. cikgu-cikgu kat Tadika Kemas (1993-1994)
  2. cikgu-cikgu kat sekolah PASTI (1995)
  3. cikgu-cikgu kat Sek Keb Durian Mas I (1996-1998)
  4. cikgu-cikgu kat Sek Keb Durian Mas II (1998-2001)
  5. cikgu-cikgu Sek Men Keb Durian Mas (2002-2004)
  6. cikgu-cikgu Sek Men Teknik Terengganu (2005-2006)
  7. lecturer-lecturer Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin (2007-2008)
  8. lecturer-lecturer Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh (2008-2011)
dan juga kepada mereka yang memberi ilmu secara langsung dan tak langsung.


seriyes, bila duk ingat balik kisah-kisah masa sekolah. pheww. sumpah Mish nakal. tapi nakal ai nakal perempuan. biasa la kan. kalau kat SMTT dulu, Mish ni antara student yang dalam pemerhatian. kalau ada perhimpunan ke apa. sekonpem-konpemnya cikgu-cikgu tu akan cari muka ai dulu. kalau tak de. terus adakan spotcheck kat hostel. last-last, toink-toink, jumpa la kami atas katil. haha. lepas tu kena berdiri kat depan. pergi kaunseling apa semua. lucu r. pape pun semua tu pengajaran. bila fikir balik, apa punya tak matang la dulu kan. padahal perhimpunan je pun, apa salahnya kalau pergi kan. bukan mati pun. ni tak masal dapat malu. 

nasib baik kerana jasa dan budi insan bernama cikgu, rekod disiplin Mish bersih. terima kasih cikgu! semoga kebaikan cikgu akan di balas oleh Allah di dunia dan akhirat. aminn~
=)

peace!!


psst~
tadi call umi, umi kata dia kecik ati sebab Mish tak wish hari ibu ngan hari guru kat die. erk. umi. kalau la umi tau blog along ni. mesti umi nangis guling-guling baca entry along pasal umi. hehe.

8 comments:

Gayahspears said... [Reply to comment]

Gayah pon ingat sume guru yg telah mendidik Gayah sampai kini....

camat ari guru utk semua guru2 di Malaysia...

Guru penaja tranformasi negara~

diana said... [Reply to comment]

nakal rupanye..
tak padan dengan muka..
muka comel..
hahahahh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sayang semua guru...
Selamat Hari Guru buat semua pendidik

Scya Lollita said... [Reply to comment]

wuuu selamat hari guru jugakkk ^_^

cik heroin said... [Reply to comment]

slmat hri guru jugak ;)

chemay said... [Reply to comment]

heheh sama la kite mish..
time pehimpunan..
cikgu cari stock2 geng chemay dlu..
comel je masa kecik2 dlu
:P

Woofer Storm said... [Reply to comment]

selamat hari cikgu..yeaaaah


*suruhlah ummi awk baca entry tu..heheeee

padin said... [Reply to comment]

kalau aku jadi cikgu kau, memang aku akan bertindak kejam miahahaa