Friday, May 20, 2011

Andaian Untuk Lelaki Yang Aweknya MOODY

pernah tak tengok orang ceria tiba-tiba bermasam muka. orang selalu senyum tiba-tiba bermuka ketat. orang yang selalu lembut dalam bicaranya tiba-tiba kasar. orang yang selalunya bercakap banyak, suka bercerita tiba-tiba hari tu dia diam seribu bahasa. kalau gurau sikit even tu gurauan biasa, dia dah start buat muka. sensitif. touching lebih.

jika silap tegur atau silap tanya, mesti kena herdik. auww! kecut perut u. haha. tu la moody namanya.

meh nak spesifikasikan dalam lumrah orang bercinta. kenapa nak kena bercinta, bukan berkawan. kalau korang nak yang berkawan korang buat la entry pasal tu. Mish nak pilih bercinta jugak. selfish nya saya!



wahai sang lelaki, kalau la awekS anda bersikap seperti perenggan pertama di atas. iu bermakna awekS anda sedang dalam keadaan out of mood. jangan la pulak korang buat sengal pi cubit-cubit manja masa ni. silap-silap dia telan-telan manja korang.

kenapa awekS korang MOODY? ini la persoalannya. ni Mish nak bagitau sikit sebab yang anda perlu jangkakan bagi menunjukkan yang korang ni lelaki prihatin.

  • awekS dalam simptom datang bulan. ahaks! anda kena la banyak bersabar.
  • awekS anda ada masalah. kerja ke,belajar ke, family ke. otak dia tengah berserabut. bagi dia sokongan dan masa bertenang k.
  • awekS anda sedang cuba menarik perhatian anda. so, korang kena la jugak tumpukan perhatian kat awekS korang. kalau tak nak amek tau hal awekS ni baik tak yah kapel. hak hak.
  • awekS anda sedang bergaduh dengan pakwe dia yang lain. haha. andaian yang menghancurkan hubungan anda. kah kah. 
sekian. wassalam. 

psst~
sesiapa yang terasa, paham-paham la eh. takkan ni pun nak kena bagitau. 

30 comments:

alexa yussida said... [Reply to comment]

hihi..bole jd btol bole jd slh..nme pon andaian...:)

slalu masam sbb sakit hati dgn ayat2 beliau..hah..beware jejaka :p

leEya said... [Reply to comment]

haha,,,aweknya merajuk tp pakwe nye tak pujuk sebab tak tau aweknye merajuk..ngee~

adwafarahin said... [Reply to comment]

mens out there take note!
haha

alif haris said... [Reply to comment]

woah .. telan -telan manje .. takotnyee

Jay said... [Reply to comment]

yang first tu biasa tu...dah tau...dh mmg itu yg jadi nak wat camne kan..bg Jay lelaki harus faham lah..ada masa boleh bermanja n bergurau n ada masa kita understand situasi gf..hehehe

laskar pelangi said... [Reply to comment]

auwww!
mish jadi pakar jantung dan cinta la sekarang.

mintak tunjuk ajar! =D

Arif Aiman said... [Reply to comment]

uh.. perangai yg comel >.<

cemomoi said... [Reply to comment]

orang tengah bercinta, nak bermanja je lebih

emieysandra said... [Reply to comment]

selalunye emiey jadi awek yg k-3 tu..adess =.='

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

hehehe..betul gk andaian mish tu ehhehe...

waRDah a.k.a QiQi said... [Reply to comment]

hehehe.. ade betulnya tuh.. :D

Halimatun Sa'adiah said... [Reply to comment]

jgn smpai gf ckp "leave me alone"...

Bulan said... [Reply to comment]

hahaha.

lebih kurang i dulu2 je. tp x pasal2 kene lempang.huhuhu

Bulan said... [Reply to comment]

hahaha.

lebih kurang i dulu2 je. tp x pasal2 kene lempang.huhuhu

Cik Aish said... [Reply to comment]

lelaki yg tahan ngn sikap moody pompuan ni mmg selut la...hehehe

Ashiya Mizuki said... [Reply to comment]

pengalaman diri ker cik mish?? hehehe..

Cik Jannah said... [Reply to comment]

haha..aik mish..macam dah biasa ja..haha

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..suke ngat andaian yg last skali tuh..tau doh mek banyok skandal..hahaha

Izan Ishak said... [Reply to comment]

mish...andaian ni terpakai utk bukan awek jugak. kalau moody merajuk... sedih sgt sbb takde pun org nak pujuk. si kembarlah pujuk ummi camni! terus hati ummi berbunga2~

girl in blue moon. said... [Reply to comment]

teringin nak ada bf yg penyabar n pandai memujuk hurmmmmm..:(

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

kdg2 kn, dtg mood gatal nk moody. pdhl tadek pape pon. hahaha

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

yeahhh memang tepat dan betul.hehehe

Aida Omar said... [Reply to comment]

yang last tu agak 'tet'..haha

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

aku penyabar wei..x nk keer..ahhaha

m!3yr4h_LolLy said... [Reply to comment]

point yg bawah skali to xleh blah ! hahaha. bagus senarai macam nie. biar laki tau sket. hee

sab said... [Reply to comment]

haha..point last terbaik! erkk..pernah alami! huahua..
opppsss.. !weee~

Cik Miera said... [Reply to comment]

haha.. lelaki.. jgn carik pasal ngan awek yg moody ok :)

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

andaian yg terakhir tu mmg tak boleh belah.
haha~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

akak pun moody..naper ek?haha

RastaMat said... [Reply to comment]

susah jugak kalau ade banyak awek ni..
nak kene layan sorang2..



hahahahha....