Sunday, May 22, 2011

Perempuan Pisau Cukur, Lelaki Jangan Jadi Bodoh.

alahai. banyak sangat nak bebel hari ni. rasa sangat-sangat banyak benda nak dibebel. tapi apakan daya, rasa paling teringin nak bebel pasal perempuan si pisau cukur. dengar pun macam seram. ringkas kata, perempuan MATERIALISTIK! nanti mati aku sumbat CHOPSTICK! tik tik tik.

stop crapping. geez~
tak tau kenapa, sekarang ni aku rasa asyik nak post entry pasal hidup berpasangan nih. haha. annoying kan? bia la.

Perempuan : 

seriyeli si pisau cukur. saya sebagai perempuan pun tak paham dan merasa annoying sikit dengan perangai kaum sejenis saya yang berperangai macam ni. perangai yang memalukan kot. pilih bulu. berkawan dengan mereka yang punya duit je. dapat keluar 100 kali pun tak pe ngan lelaki berduit. yang penting save budget. habis madu sepah dibuang. bila nak baik bila tak nak buang. bila rasa nak amek balik. erk. apa perasaan eh buat orang macam tu. hanya kerana duit, maruah di letak bawah kaki. ohmai! kasarnya bahasa ai hari ni. but i have to. this is the truth. pasang dua tiga orang kaya-kaya. tak kaya pun asal berduit. bermulut manis dengan semua jejaka. guna kelebihan menggoda lepas tu kikis apa yang patut. rasa bosan tukar lain. macam baju kau buat diorang. tak takut ke nanti kau pulak yang dipermainkan. hidup ni karma. jangan la bongkak sangat dengan kecantikan tu kalau tak tau nak balance dengan perbuatan. Mish pun bukan la baik sangat. tapi kalau perkara remeh macam ni, reti lagi kot fikir. lelaki ni kalau dah sakit hati, ranaplah korang kalau diorang balas dendam. mungkin satu hari nanti korang bertemu buku dengan ruas.

Lelaki : 

dah setel bebel perempuan. bebel sal lelaki lak. lelaki ni pun satu. tuhan dah bagi 9 akal. nak jugak ikutkan nafsu yang satu tu. come on la guys. sampai bila korang nak habiskan hidup korang dengan perempuan macam tu. korang yakin ke dengan memewahkan pasangan korang tu, pasangan korang akan setia ngan korang. ahaks! tipikal nya korang. lelaki jenis ni la yang memalukan lelaki-lelaki lain kan lelaki-lelaki lain kan. dapat awek cantik dah rasa cukup bangga, lepas tu habiskan semuanya untuk puaskan perempuan tu. auw! seramnya ayat tu. tapi betul kan. lelaki ni kalau tak pandai kawal nafsu. habislaaaa kena ngan perempuan. jadi la buta kerana cinta palsu. dah tau perempuan tu jenis macam tu. nak jugak teruskan. konon ada optimistik, nak tunggu perempuan tu berubah. ceh, plis r. boleh pakai ke optimistik korang tu. pikir la sendiri. sendiri dah baligh. dah sunat pun. malas nak ngajar. nanti cakap ai memandai-mandai.

alhamdulillah jenis-jenis macam ni tak de kot dari kalangan kawan-kawan Mish. dan harap sangat takde. kalau ada, meh nak bebel depan-depan. hahaha.

psst~
semalam satu hari hilang duk layan citer Playful Kiss. best giler! balik-balik je hari ni post entry bebel panjang-panjang. annoying kan Mish nih. adeh. dah post ni. rasa puas sangat!:)

18 comments:

.m y z. said... [Reply to comment]

yeah terbaik sis!! pompuan sekarang kalau nampak lelaki berduit, mata jadi mcm ni O__O

apik pehe said... [Reply to comment]

haha..ni mesti pengaruh dari playfull kiss la ni..terus nk marah2 kt blog..haishh..pok kang

eRza farEeha said... [Reply to comment]

rjin mung bebel ye..meh bebel kt blog i skali..hihi

Akeyla Frr . said... [Reply to comment]

SABOORR JE LAHH.

Black_roses92 said... [Reply to comment]

dah si laki tu kata sayang.. huhu.. ngeng gak jantan gitu.. huhu

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

setuju ngn mish..laki jgn jd bodoh sgt kan...pompuan plak xbaik jd cmtu..memalukan kaum hawa aje..

Bulan said... [Reply to comment]

perghh!
giler ah u membebel.kalah i.ahakss

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Wargh~ Mak dah marah lah. Okay okay. Lepas ni Shag janji Shag takkan buat macam tu lagi. Pomish! :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

kadang2 mmg kesian kat lelaki ni.nama jekbijak tp sbb konon2 sayang diam jek dgn pompuan pisau cukur ni.pompuan pisau cukur ni dah la tak sedar diri , ambik duit org tak rasa bersalah.pki nak mhl2.dah miskin tu sedar diri lah.ni nak mewah tak mau usaha.pi kikis duit org.biasanya yg terkena cukur ni lelaki tua bangka..sian kan mish

Tauke Budu said... [Reply to comment]

azmi dah khatam dah playful kiss...
tapi pompuan tu macam terhegeh2 sangatlah..haha ok komen lari dari topik

laskar pelangi said... [Reply to comment]

auuuu! mem besar membebel dah =D
tu baru membebel tang materialistik=D
tak kuar tang plastik lagi..HAHAHA..

mish! goyang kaki nampak..dah boleh layan playfull kiss=)

best citer tu=)
cinta dalam diam..last2 dua2 suka;)
sweet!

mad khaz said... [Reply to comment]

hehe. entah la diorang,dibutakan oleh cinta kot.

XD

nelly said... [Reply to comment]

haha .tak semua macam tu .tapi ,LELAKI ! hati2 !!

m!3yr4h_LolLy said... [Reply to comment]

laki syg nak tinggal sbb nakkan sesuatu. sengal ! hahahaha.

Aida Omar said... [Reply to comment]

panjang nye mish membebel..hihi..
kebanyakkannya begini kan lagi2 zmn skrg nie ha..

Anonymous said... [Reply to comment]

terbaeekkkk!!!
wahai kaum adam dan kaum hawa..sedarlah anda sebelum mish membebel panjang lebaq lagi...heheheheh~

~ adiekcugycute~

alif haris said... [Reply to comment]

hahaha .. sebab sgelintir yg cmtu la,smpai skrg alif stil single ouh ..hhaha

YOUsoF said... [Reply to comment]

Adakah kerana tuan blog juga sudah berpasangan maka terkeluarnya entry sebegini.. ;D




Sangat bagus la kongsi dan luahan camni. Tepat dan jitu kena kat batang hidung yang berkenan.... hehhe