Tuesday, May 31, 2011

Orang Buat Tarak Boleh, Kau Buat Boleh Pulak.

pernah tak jumpa orang yang jenis time orang buat tak boleh. kalau dia yang buat tak pe pulak. aik. waddehal kan?

contoh macam, dia gelar kita ngan nama bapak tak pe pulak. kalau kita buat macam tu kat dia. fuh.. habis la maki segala nama binatang kat hutan tu keluar. mak oi, mengata die tau marah pulak. kan??

tak pun, kita mintak pinjam barang dia sikit punya laaa bising duk kecoh. pinjam je pun. macam la tak boleh pulang balik. bukan luak pun. tapi kalau dia pinjam barang kita siap buat macam harta sendiri tu boleh pulak. adeh. apedehal la makhluk macam ni. kan? ^_^



manusia ni macam-macam la. kalau nak tulis semua jawabnya berkematu la jari. haha. lepas ni nak kawan ngan skeleton lak. ade bran? haha. ciss. tulis skeleton mentang-mentang dah lulus semua mata pelajaran berlagak kau cakap omputiss.

27 comments:

Encik MamaT said... [Reply to comment]

hehe.. penah gak dulu gurau ngan member.. nak kata mende lain ok.. bila dia masuk main maki2 mak bapak.. silap byk la.. hehe...

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

ohoooo..nuru pon benci org cm tu..die pikir die jee hebad kn..pdhal die lagi teruk..mish kene byk sabr tahuu <33

Cik Miera said... [Reply to comment]

hate manusia macam tu..

dia makan banyak boleh pulak.. kita makan banyak, dia xbg.. ntah pape kan..

AISH said... [Reply to comment]

huhu..kita bakor je kita bakor je orang mcm tu

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Encik MamaT

moralnya, kita xcari pasal dengan die, die pun jgn cari pasal ngn kite. kan kan? haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Miera

haha..nk suh u kurus leteeww.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@AISH

meh bako ramai2 kalau jmpa. hehe

.m y z. said... [Reply to comment]

eee geram jugak kalau jumpa orang macam tu T__T

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Wahh~ Ade kawan baik baru! Si tulang :P

sab said... [Reply to comment]

bunuh je org mcm tu sayam~ haha

diana said... [Reply to comment]

sebab tu jangan mulakan..
jangan mulakan bergurau kasa2..
jangan mulakan ejek mengejek...
lain la kalau kita betul2 kenal orang tu..
tapi kalau pun kenal jangan la lebih2 pulak guraunya..kan??

Jay said... [Reply to comment]

sabo mish....hehehe..jgn dilayan sgt org camtu..

chemay said... [Reply to comment]

orang macam tu..
kite patut sound direct..
baru legaa+ puas hati..
ghehe
:)

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..
berlambak la mek orang camtu..
housemate apik ni pon ader gak..tapi malas nk cerita dalam blog..takot diorang terbaca..hahaha

ABU said... [Reply to comment]

hehehe mmg la ..macm2 perangai manusia ni..:D

YOUsoF said... [Reply to comment]

Jap2.. Mish selalu buat entry pasal sifat dan sikap manusia ni, memang ada banyak pengalaman jumpa orang camtu kah? (tanye je)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@YOUsoF

usop...xde la jmpa..bosan la duk bilik. tu yg main taip je. ehee..

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

hek, hek~ org camni kan, abaikan je.. sbb dia nmpk slh org, tp tutup mata ngan salah sendiri.. ngeeee~ =.="

Siti Suriani said... [Reply to comment]

jihah.. siti nak tnyer boleh? cmne nk wat header yg cntik cam jihah ek? hehe ajar kan boleh ? nnti bgi tau kat blog siti ek..

http://misssabrinaa.blogspot.com/

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Mish sayam~ Ada jemputan khas ni :P

Woofer Storm said... [Reply to comment]

ok lepas ini tak nak cari pasal dah ngan najihah...heheeeeeeeeee

zirconia said... [Reply to comment]

mcm sesuai je mish ngn skeleton tu kan..hiks

Aida Omar said... [Reply to comment]

Bergurau biarlah bertempat..
Bergurau ada batasan..
:)

Aretikz said... [Reply to comment]

Memang pernah pun. tp beta wat cool jak.. nak ngumpat kang dia dapat pahala.. so.. biarlah.. hehe..

paling terbek.. nasihat dulu.. kalau xdgr, doakan dia.. paling best kalau kita maafkan dia.. <-- ni sesi tazkirah ka pula? ish3x~

emieysandra said... [Reply to comment]

xsuke memaki & dimaki..nk pulak time dok seru sgla kturunan bnatang dlm utan nuh~

Dayat said... [Reply to comment]

selalu jumpa orang macam ni...rasa nak tempeleng lelaju ja

YOUsoF said... [Reply to comment]

oh.. kalau Usop macam agak malas nak taip2 kisah dan sifat manusia ni hehhe.