Wednesday, May 11, 2011

Tanda-tanda Tekanan Menguasai Diri

sebagai seorang student, apa lagi yang boleh menyebabkan jiwa tertekan selain daripada menghadapi peperiksaan? ops! kamu tak tertekan eh kalau exam? waa. kamu mesti genius kan. bestnya jadi genius macam kamu.

kalau Mish la. ohh. Mish menyokong Belia Benci Exam. haha. ada ke group tu eh. kalau ada bagitau Mish eh. nak join. seriyes ni. *buat muka bersungguh*

kalau tertekan baca nota, baik rehat dulu kan. sambil rehat, sambil taip entry. sambil gosok-gosok jerawat. lepas tu usap-usap perut. jeling-jeling kat bilik. ops! ternampak rumate tidur dengan aman. jeles nya. dia boleh tidur sedangkan esok exam? erk.

tanda-tanda Mish sedang menghadapi tekanan.

  • bilik tak terurus
    tak exam pun memang tak terurus. tapi kalau exam ni double tak terurus kot. tapi kalau nak study dengan berhemah kenalah uruskan dulu bilik tu. kasi cuci mata. baru semangat nak study. mesti tak syok kan kalau study bilik bersepah. erk. yang menaip. sila jawab dalam hati.

  • jerawat berkepul-kepul
    oh! i HATE this! i HATE pimples! ini fakta atau auta. mitos atau benar tak dapat diketahui. tapi secara peribadi. setiap kali stress, jerawat akan tumbuh dengan riangnya. benci betul!

  • kelaparan seakan-akan kebuluran
    yess. yess. dan yess. yang ni memang betul. dan ni la yang sedang Mish alami. makan non-stop. sepanjang 5 hari exam ni (7hb - 11hb) dah lebih RM50 Mish guna untuk makan. makan sahaja! tak termasuk topup. banyak perlukan topup sebab kalau tensen je kol umi. haha.

  • keinginan untuk berjimba-jimba meningkat
    setiap kali lepas jawab paper yang susah je, mesti teringat suasana MIdvalley. adoi! betapa hati ini meronta mau keluar. sabarlah hati. makin tertekan bila terpaksa memendam keinginan. haha.
tapi kan, tanda-tanda yang terpenting adalah....terhasilnya entry merapu. sekian.
anda bagaimana?

psst~
rasa macam nak balik je. rindu adik-adik. tadi skyping ngan adik-adik dengan membuat video call. oh, ternyata aku amat dirindui mereka. haha.

6 comments:

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..tak tengok lagi muka mish penuh jerawat..nk tengok!!!!

cik anum said... [Reply to comment]

stress stress, jerawat ! hahaha

Cik Ezy said... [Reply to comment]

jerawat mmg suke kalo kite tgh stress..
huhu

diana said... [Reply to comment]

jerawat berkepul2??
dah macam asap pulak..
hehhe

Gayahspears said... [Reply to comment]

amboi... sebut pasai jerawat.. aku sedang mengalami cerawat batu :( sakit..huhu

Woofer Storm said... [Reply to comment]

tekanan kekadang itu memang perlu^^