Thursday, May 19, 2011

Hello Tuan Yang SELFISH!

haha. entry ini tersangat lah emo. haruslah saya emo sebab dan-dan je kami sekelas buat pakatan nak ponteng kelas sekali hari ni lecturer buat perjumpaan kos. macam tak de keje nak kena hadir kelas 8 pagi smpai 5 petang. duduk dalam kelas. kau tengok muka aku, aku terajang muka kau. boleh?

kemudian masa perjumpaan tadi, lecturer bagitau berita yang macam...owh. very-very selfish la. selagi Mish tersekat kat hostel yang sangat la 'heaven' ni lagi tu la post berbaur tak puas hati akan ke udara. sape yang larat bacala. yang tak larat nak give up pun tak pe. i understand. *cakap omputih gaya kerek nak mampus*

semalam budak kelas Mish dah kena ragut. semua ni bukan Mish nak salahkan pihak pengurusan ke salah budak tu ke apa. tapi pada pandangan kasar Mish la, kalau atas bukit macam tu, laluan utama student pulak tu, ditutup lampu jalannya dengan alasan PENJIMATAN. itu sangat annoying ok! budak-budak kos nursing semua balik jalan kaki untuk shift malam tu camane? keselamatan diorang camane?

hello. i tell u haa..kalau ada orang nak buat perogolan beramai-ramai lebih dari sorang dorang boleh rogol tau? did u notice that? ohmai! bagi aku kesabaran. gelap tu mengundang bahaya. budak kecik pun tau. so, perlu ke buat penjimatan hingga sanggup korbankan hak orang lain?

alasan tak bagi kami balik sebab diorang tak nak bertanggungjawab atas segala yang berlaku kalau kami balik. sebab kami sepatutnya masih dalam tempoh latihan. kalau ikut takwim, 7hb Jun baru start cuti sem. then, kurung kami kat sini. kami faham niat baik kamu. tapi agak-agak la der. kalau nak accident, depan guard tu pun kami boleh dapat. at least kat umah kami ada mak bapak. tak lama lagi nak posting. owh yarks! berapa je mase yang ada untuk kami spend time dengan family.

dah jadi kes ragut la apa la. mana tanggungjawab anda yang hari tu beria anda cakap, kami di bawah tanggungan anda selagi belum cuti sem dan selagi kami berada di kawasan kolej. wadde...!? apa jaminan kami selamat di bawah TANGGUNGAN ANDA wahai tuan yang penyayang?

sungguh selfish dunia ni.

hampir terlupa kes ragut tadi. bila budak yang kena ragut tu buat laporan pasal kes dia tu. orang yang bertanggungjawab seolah-olah lepas tangan cam tu je. yeww. agak menjijikkan perangai macam tu kan? hello tuan! dunia ni karma. esok-esok anak tuan duk tempat budak tu dan juga tempat KAMI ni. tuan tau la. rasakan pulak camane. owh, adakah saya menyumpah? NO! saya tak menyumpah. saya tak mendoakan. saya cuma nak bagi tuan ni bayangkan.

sesungguhnya harta dan kuasa tu tak kemana tanpa sifat kemanusiaan sesama insan.

owh, somebody please!! ai dah teremo marah. ni baru je 2% dari tekanan dan kegeraman dalam diri ni. banyak sangat lagi benda lain yang mengundang marah. tolonglah cool kan i. gula-gula Cool Mint satu!


psst~
bukan niat nak kondem kolej sendiri. tapi kadang-kadang perilaku yang tak masuk akal manusia normal macam Mish ni buat ai rasa nak taip dan simpan kemas-kemas dalam belog pepel ni. semoga blogspot tidak mengkondem saya balik. jangan hilangkan entry ni. ini adalah kenangan TERBAIK saya sepanjang saya belajar. mana tau nanti yang ni jadi kenangan TERINDAH saya? kan?

13 comments:

Black_roses92 said... [Reply to comment]

apa kata bako je.. terang cket laluan yg gelap tu.. aish..orang atasan mmg xsedar klw xkena kt btg hidung sndiri.. sabo jela.. klw tim, mmg maki hari2 la.. huhu

Aida Omar said... [Reply to comment]

selalu mcm nie..bila dh jadi baru terhegeh2 nk buat pemantauan..

Arif Aiman said... [Reply to comment]

apa bley ckp.. dri dlu, still tak fhm knpa prlu kurung kak cik kt hostel sdgkn student2 lain ad dah yg ley balek..

tntang lmpu tuh.. oke,, mmg tak patut.. klu sy, sy dah g tmpt ap tuh, pidato bebas.. ?

smoga kak cik selamat..

Gayahspears said... [Reply to comment]

setju dgn tim.. kite bako jer.huhu
cool bebeh... jgn emo sgt der.. nty kang nek lak darah tu..huhu
yup.. ni n3 terbaik kamoo.. kamoo lepaskan kemarahan pada kami sbg pembaca.. hahah

eja said... [Reply to comment]

ish..pnjimatan yg mmbhyekan..xpatot2~~

m!3yr4h_LolLy said... [Reply to comment]

chill beb. mmg selfish gile kot. aishh.

Jay said... [Reply to comment]

sepatutnya pihak kolej patut menitik beratkan soal keselamatan student kat sana..bukan nak dapat keuntungan sehinggakan soal keselamatan dilupakan..ini membahayakan pelajar2.bila dah terjadi perkara sebegini pihak kolej lepas tangan pula..Hope pihak kolej tu dpt menitikberatkan soal keselamatan student kar sana..

Bulan said... [Reply to comment]

wow..wa takot dgn lu.ahakss
sabo yunk.semoga pendapat u membuka minda mereka nie.

mmg x patut.bape sen sgt la jimatnye tutup lmpu jln tue.kudakot tol!

diana said... [Reply to comment]

kena buat demonstrasi jalanan ni..:p


dia lepas tangan??
tak patut betul..
mish arah betul2 ni..
bukan main2..
kita bakor..kita bakor..!!!

diana said... [Reply to comment]

*marah :p

Mawar Putih said... [Reply to comment]

bahya jalan kat situ.. gelap je kan... dah la ke dalam sikit... sume pompuan lak tu... emm... semoga terhindar dari segala kejadian yang tak diingini :)

RastaMat said... [Reply to comment]

kenapa mereka bangang sangat??

pegi buat pakatan untuk memaki secara beramai ramai..

Woofer Storm said... [Reply to comment]

ehehee marah dia tau,takut den..ermmm menyepi seketika,bila dah okey,sy nak pecahkan blog ini..tunguuu...

Tke care..salam dari achie^^
*mood nak update mati buat seketika.ermmmm